Сільська художниця представила виставку картин в обласному музеї

10 жовтня 2015 року в обласному художньому музеї відбулося відкриття виставки художниці з села Пішки Корсунь-Шевченківського району Валентини Мошенець.10 жовтня 2015 року в обласному художньому музеї відбулося відкриття виставки художниці з села Пішки Корсунь-Шевченківського району Валентини Мошенець.

Майстриня пензля проявляє інтерес до різних жанрів: пейзажу, натюрморту, портрету. Є певний інтерес до анімалістичного жанру. 

у залі експонується більше 30 творів живопису і графіки, створених автором у 2006 – 2015 роках. Широко представлено пейзажі і натюрморти. На її полотнах, зокрема, і краєвиди її рідної Корсунщини. Але переважна частина виставки присвячена квітам. Відчувається, що автор хоче якомога довше затримати стан насолоди красою природи і зображає лише те, що не може не вражати глядача.

Разом з тим, малювання для пані Валентини – це і можливість пізнання самої себе, і бажання поділитися з іншими своїми враженнями від краси навколишнього світу. Її картини створюють позитивний настрій, почуття любові до всього, що нас оточує.

Особливо варто відзначити натюрморти з квітами. Ці композиції приваблюють багатством кольорових співвідношень, дивними ефектами освітлення, реалістичністю зображень.
У цілому виставка свідчить про постійні авторські пошуки, про те, що художниця не зупиняється на досягнутому, вдосконалює свою професійну майстерність.

Виставка діятиме протягом трьох тижнів. 

Офіціоз

10 листопада 2015 року голова обласної ради Валентина Коваленко і перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова привітали учасників та організаторів із відкриттям виставки народного мистецтва у приміщенні Галереї народного мистецтва. Захід став можливим завдяки невтомній активності депутата обласної ради, голови обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України, Заслуженого майстра народної творчості України Ольги Мартинової та її колег-митців членів Спілки.

За словами організатора виставки Ольги Мартинової, подібні заходи у галереї – лише початок: «Наша виставка – це не лише демонстрація самобутності, безмежності творчого світу наших майстрів, їхнього живого світосприйняття, але й відображення душі усього українського народу. Вона живе у цих витинанках, живописі і писанках… І я переконана, що сьогоднішня презентація робіт наших вже відомих черкаських митців та початківців стане гарною нагодою для того, щоб розпочати активну роботу нашої галереї».

– У найтяжчі часи історії нас українців завжди рятувала наша духовність, наші національні традиції, які й дотепер плекають молоде покоління, патріотів і творців нової української України. І я переконана, що не дивлячись на економічні труднощі, війну ми все ж зобов’язані ставити питання розвитку культури, її фінансування на чільне місце у державній політиці. Адже – це наше майбутнє, наш духовний стрижень, те, що тримає нас й ідентифікує в цьому світі. Важливо, щоб сьогодні меркантильні інтереси не взяли гору над духовним, – наголосила Валентина Коваленко.
Принагідно Валентина Михайлівна привітала представників культури і творців слова з минулими професійними святами, побажала творчих успіхів й натхнення тримати на вістрі творчого духу українство.

Також з вітаннями до організаторів і учасників мистецького заходу звернулись голова обкому профспілки працівників культури Василь Марштупа, директор обласного художнього музею Ольга Гладун, майстри й викладачі мистецьких шкіл області.

До слова, на виставці представлені роботи двадцяти місцевих майстрів і художників, які працюють із різними техніками й образами. Відвідати виставку можуть усі бажаючі – вона безкоштовна. Крім того, в галереї розпочинається цикл майстер-класів від талановитих майстрів Черкащини для дорослих, а згодом – і для дітей. Як зазначили організатори заходів – навчання також буде безкоштовним, але за бажання кожен з відвідувачів може підтримати галерею і працю митців матеріально через благодійну скриньку. 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ