Золотоніську школярку делегували до Європарламенту

До важливої місії нині готується одинадцятикласниця гімназії Анастасія Заболотня. Дівчина отримала виклик на франкомовну сесію Молодіжного Європейського парламенту в якості делегата від України. Захід відбудеться з 3 до 5 грудня у Києві, а відвідає його сотня молодих політиків з України, Канади, Франції, Бельгії та Швейцарії. До важливої місії нині готується одинадцятикласниця гімназії Анастасія Заболотня. Дівчина отримала виклик на франкомовну сесію Молодіжного Європейського парламенту в якості делегата від України. Захід відбудеться з 3 до 5 грудня у Києві, а відвідає його сотня молодих політиків з України, Канади, Франції, Бельгії та Швейцарії.

Обговорюватимуть суспільно-економічні, геополітичні питання у розрізі сучасності, систематизуватимуть досвід різних країн, інформує Золотоноша.

Аби потрапити до найвищого європейського молодіжного органу самоврядування, умови було дві – бездоганне знання французької мови та якісне есе. З лінгвістичною складовою проблем не виникло взагалі. Завдяки багаторічному досвіду незмінного учителя Надії Лівератос, школярка іноземною мовою володіє вільно. На розгляд протягом двох турів відбору Настя подала 6 своїх матеріалів, де розповідала про мотивацію щодо участі в сесії, оцінку власного майбутнього внеску у Молодіжний Європарламент, а також аналізувала глобальні позитивні та негативні наслідки від підписання Кіотського протоколу у 1997 році.

За словами дівчини, перед початком на успіх навіть не сподівалася, адже була впевнена, що на школярку з периферії уваги не звернуть точно.

– Минув деякий час, другий тур, знову есе, очікування, аж раптом – “Notre Felications, ми вас запрошуємо…” Я була неймовірна рада того вечора, – пригадує Анастасія Заболотня. – Дуже вдячна Надії Михайлівні, що їй вдалось мене направити на правильний напрямок. Вона мені багато допомагає в усьому, без неї я б такі знання не отримала. 

Наразі дівчина готується до від’їзду і вже очікує на можливість оприлюднити свої ідеї та думки, знайти нові знайомства з іноземними колегами.

– Впевнена, що ця сесія не мине просто так. Той досвід, який отримаю там, буду намагатись поширювати не лише в Золотоноші, а й серед усіх своїх знайомих. Наприклад, створювати тематичні медіа-ресурси, організовувати власні лекції тощо, – ділиться планами на майбутнє гімназистка.

На думку Анастасії, ця сесія є надзвичайно важливою, адже екологічна проблематика нашої планети посідає далеко не останні позиції у світовому порядку денному, а ситуація насправді дуже критична.

– Таким чином, команда із 100 парламентарів спробує знайти шляхи вирішення та ідеї для покращення стану нашого навколишнього середовища, – резюмує Заболотня. 

У гурті майбутніх колег по Європарламенту порушуватимуть питання масштабних ядерних катастроф в Чорнобилі і Фукусімі, котрі, на думку молоді, гальмують процес розвитку мирного атому. Згадають і заходи, які мають бути виконані Євросоюзом до 2050 року, щоб знизити ризик ядерних аварій і зменшити витрати ядерної енергії.

Говоритимуть також про світовий попит на продукти харчування, що неухильно зростає і зовсім скоро набере колосальних масштабів, зважаючи на прогнозовану чисельність населення планети у 2050 році на рівні 9 мільярдів жителів. Дотичні, але не менш важливі пункти у цій проблеми – захист навколишнього середовища та економічне становище фермерів.

Актуальне і для України питання буде розглянуто на зустрічі. Мова йде про допомогу задля регіонального розвитку, основними донорами якої є Європейська Комісія та держави-члени Союзу. Ефективність і стійкість подібних вливань часто ставиться під сумнів. Як може ЄС гарантувати, що європейські зусилля ефективно сприяють створенню стійкого економічного майбутнього і політики в країнах, що розвиваються, спробують зрозуміти делегати на сесії.

Європейський молодіжний парламент був заснований у 1987 році як загальноєвропейський шкільний проект. За останні 20 років організація пережила процеси суттєвого розширення. Тепер ЄМП працює у 37 європейських країнах. Проводять юні фахівці три міжнародні сесії на рік, куди приїздить понад 250 юнаків та дівчат з усієї Європи віком від 16 до 22 років. Відвідують разом зі своїми вчителями, які приходять не лише підтримати підопічних, а й обговорити досвід та практику один одного. 

 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  5. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  6. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  7. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  8. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ