Прокуратура Черкащини відмовилась від позову в інтересах держави у розмірі 7 млн грн

Прокуратура Черкаської області

Прокуратура Черкаської області та головне управління Держгеокадастру в Черкаській області несподівано відмовилися захищати інтереси держави і подали відмову від позовних вимог на суму понад 7 мільйонів гривень, фактично, на користь комерційного підприємства. Це могло стати наслідком корупційної змови між ТОВ «Зоря», заступником прокурора Черкаської області Олександром Мироненко, суддею Господарського суду Черкаської області Костянтином Довганем та в.о. начальника Держгеокадастру в Черкаській області Азера Мірзоєва.

Про це свідчать матеріали провадження, отримані від власного джерела ІА RegioNews у Господарському суді Черкаської області.

Все почалося з того, що прокурор Христинівського району Черкаської області подав до Господарського суду позов ціною 7611594,34 гривень. Позов було подано в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області. Причиною позову стали неправомірні дії керівництва Христинівської райдержадміністрації у 2005 та 2011 роках, внаслідок чого було позаконкурсно, без проведення аукціону надано СВК «Зоря» та ТОВ «Зоря» земельні ділянки сільгосппризначення загальною площею 219,3 га. З часом, СВК «Зоря» було визнано банкрутом, а нову угоду між СТОВ «Зоря» та Христинівською РДА було укладено з усіма ознаками фіктивності.

Проте, суддя Господарського суду Черкаської області Костянтин Довгань залишив позовну заяву без розгляду на підставі того, що нібито не надано потрібні документи до господарського суду Черкаської області під час розгляду позову. До речі, ці документи повинні були надати працівники обласної прокуратури, проте «випадково» не надали, хоча дані документи на той час перебували у прокуратурі області.

Початково, захищаючи інтереси держави, і обласна прокуратура і обласне управління Держгеокадастру, подали до Київського апеляційного господарського суду апеляційну скаргу на зухвалу ухвалу судді Господарського суду Черкаської області Костянтина Довганя.

Проте, наприкінці минулого тижня заступник прокурора Черкащини Олександр Мироненко дав неформальне доручення керівництву обласного Держгеокадастру зупинити відстоювання інтересів держави у цій справі.

Як наслідок, в.о. начальника Держгеокадастру Черкаської області Азер Мірзоєв подав до суду заяву про те, що головне управління Держгеокадастру Черкаської області відмовляється від позову в інтересах держави.

Про те, що орган державної влади відмовився від 7 млн грн на користь комерційного підприємства, знає вище керівництво Держгеокадастру. Наслідком цього вже найближчим часом мають бути кадрові рішення щодо діяльності в.о. начальника Держгеокадастру Черкаської області Азера Мірзоєва. За інформацією журналістів, дії заступника прокурора Черкаської області Олександра Мироненка будуть прокоментовані керівництвом Генпрокуратури під час найближчої прес-конференції, а ухвала судді Довганя стане предметом розгляду у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України та у Вищій раді юстиції.

 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ