Христинівська співачка прославляє свій край і Україн

Українським соловейком нарекли нашу Маріанну Ковбасюк учасники Міжнародного фестивалю “Калейдоскоп талантів. Осінь-2015”, що відбувся в польському місті Живець. Шквал оплесків зірвала юна співачка після виконання українських народних “Ой верше, мій верше” та “Була собі Марієчка”.Українським соловейком нарекли нашу Маріанну Ковбасюк учасники Міжнародного фестивалю “Калейдоскоп талантів. Осінь-2015”, що відбувся в польському місті Живець. Шквал оплесків зірвала юна співачка після виконання українських народних “Ой верше, мій верше” та “Була собі Марієчка”.

300 конкурсантів представляли шість країн — Польщу, Україну, Білорусію, Росію, Казахстан, Татарстан.

Директор іміджевої програми “Таланти тисячоліття” Т.П.Ксенофонтова зуміла об'єднати обдарованих дітей з Черкащини, Харківщини, Дніпропетровщини у різних музикальних жанрах — вокальному, танцювальному, хореографічному. Відтак, 64 учасники з України продемонстрували на фестивалі свій хист до музики, любов до національної культури. А очолити нашу делегацію випала честь керівнику народного ансамблю української пісні “Ласкаво просимо”, наставниці нашої солістки - Раїсі Ковбасюк.

Гостинні українці приїхали на польську землю із запашним українським короваєм, спеченим майстринями ФОП “Плужник В.М.”. “Це не просто хліб — це витвір мистецтва, із зображенням українського та польського прапорів, пшеничних колосків, тож публіка була приємно здивована і щиро дякувала за дорогоцінний подарунок”, - ділиться враженнями Раїса Яківна.
Відбір на гала-концерт був прискіпливим, взяли участь всього 25 конкурсантів, серед них і Маріанна, яка посіла почесне - І місце. Сам бургомістр Живеця вручав нагороди — Дипломи та Кубок переможцям та учасникам фестивалю. А Маріанна ще й отримала сертифікат на знижку в розмірі 30% для участі в одному із фестивалів-конкурсів, що відбудуться в Україні та за її межами. Дівчина обрала “Зірковий прибій”, що проходитиме у Болгарії. А наразі вона настійливо тренується для участі у фестивалі “Таланти тисячоліття”, що стартуватиме наприкінці листопада у Черкасах.
З року в рік неухильно зростає виконавський рівень Маріанни, що свідчить про наполегливу роботу її вимогливої наставниці — бабусі і самої учениці. До речі, у репертуарі юної співачки — старовинні українські пісні, що пробуджують глибинні почуття, засвідчують любов до народної пісні. Репертуар відбирають і обговорюють спільно, місяцями розробляють твори, адже тут важливо все: академічна постановка, артистизм, інтонація, майстерність виконання, зв'язок з глядацькою аудиторією, вдало підібрані костюми. В родині переконані, що саме з народної пісні бере початок українська культура, яку треба відроджувати і примножувати, прищеплюючи любов до неї з дитинства.
Напевно, ніхто не в змозі відмінити або скасувати сімейні цінності - ті, які з давніх часів були і залишаються фундаментом родини. Родина Ковбасюків крізь роки пронесла любов до української пісні, національної культури. І передається ця шана дітям, внукам.
Співоче подружжя Ковбасюків знане далеко за межами району, області та й України. Раїса Яківна не приховує, що завжди мріяла про велику сцену. Сьогодні намагається втілити свою мрію у внуках, і саме в них вбачає продовження свого покликання — співати. І їй це вдається, адже нащадки роду змалечку на сцені і сьогодні вже підкоряють столичні та міжнародні підмостки.
Ми горді з того, що юна співачка з нашого провінційного містечка утверджує рідну пісню на міжнародних теренах, прославляючи наш край, всю Україну і народне мистецтво на світовому рівні.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Бездепозитные бонусы от веб-казино: виды и нюансы получения
  2. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  3. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  4. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  5. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  6. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  7. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  8. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  9. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  10. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ