Вузи Любліна запрошують випускників черкаських шкіл

25 листопада в кінотеатрі «Україна» за підтримки департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради відбулася інформаційна зустріч «Навчання в Польщі – місто Люблін запрошує».

25 листопада в кінотеатрі «Україна» за підтримки департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради відбулася інформаційна зустріч «Навчання в Польщі – місто Люблін запрошує».

В рамках проекту  "Study in Lublin" Черкаси відвідала польська делегація  у складі: Славомира Рощенко - Канцелярія Мера Любліна (Департамент Міжнародної співпраці) ; Вікторії Герун - Департамент Стратегії (відділ співпраці з університетами); Агнешки Вашіляк - Природознавчий Університет; Лукаша Ласкавець - Люблінський Католицький Університет; Ольги Пелех - Університет Економії та Інновацій; Лілії Кучерук - Люблінська Політехніка; Богдана Скромного - Університет Марії Кюрі Склодовської.

Із 9 вишів, що є в Любліні, на зустрічі представлені п’ять, серед яких були як державні, так і приватні.

Представники польських вишів  ознайомили учителів, батьків та учнів випускних класів черкаських загальноосвітніх шкіл з освітніми програмами вищих навчальних закладів міста Любліна, розкрили потенціальні можливості та пріоритети у виборі відповідного навчального закладу для українських школярів та ознайомили із правилами вступу та навчання в Польщі.

Профорієнтаційна робота проводилася з більш ніж 700-ма  школярами, які були присутні на зустрічі.

Польська делегація наводила статистичні дані та позицію влади Любліна щодо пріоритету іноземних студентів, зауважуючи, що українські абітурієнти вступаючи та навчаючись в обраному польському виші, неймовірним чином розширять коло знайомств, що також допоможе в побудові міжнародної кар'єри в майбутньому.

Неабиякий спектр спеціальних програм, які допоможуть вивчити мову, отримати стипендії  й знижки на навчання та  адаптуватися  до життя на території Польщі. Адже там можна самостійно обирати відповідний графік навчання. Саме такий підхід допоможе суміщати роботу та здобуття відповідного фаху.  Відповідні програми при кожному  виші допоможуть влаштувати студента на роботу, але слід звернути увагу, що обираючи  відповідний напрямок навчання необхідно з оглядом на затребуваність фахівців цього рівня на ринку праці. Спрощена система подачі документів (навіть дистанційно), вступ в деяких вузах без екзаменів, спеціальні гранти оплати за навчання та можливість навчання протягом року в одній із європейських країн за межами Польщі із зарахуванням стипендії – ось далеко не повний аспект питань на які наголошували польські  представники вишів.

А щоб остаточно зануритися у студентське життя,  представник Люблінського Католицького Університету Лукаш Ласкавець анонсував свій виш польською мовою. І як з’ясувалося, більшість зрозуміла без перекладу умови навчання у закладі. До речі, назва університету не означає, що всі тут католики, а навпаки представник зауважив, що у них є студенти з усього світу та різних віросповідань.

Насамкінець польська делегація відповіла на питання, які цікавили майбутніх абітурієнтів та надала відповідну довідкову літературу про виші Любліна.

 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ