Черкаський міський центр зайнятосі зібрав роботодавців на семінар «Особливості працевлаштування людей з інвалідністю»

Черкаський міський центр зайнятосі зібрав роботодавців на семінар «Особливості працевлаштування людей з інвалідністю»

У семінарі взяли участь вісімнадцять роботодавців та представників кадрових служб підприємств міста та заступник директора обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Світлана Сук.

В ході заходу директор Черкаського міського центру зайнятості Оксана Щербак поінформувала присутніх про роботу, яка проводиться для людей з особливими потребами. Відмітила, що цього року спостерігається збільшення звернень. Так, статус безробітного отримали 508 осіб, всього послугами центру зайнятості скористалися 1055 інвалідів.

Фахівці центру занятості забезпечують індивідуальний підхід до кожної особи з інвалідністю та використовують всі можливості для досягнення позитивного вирішення питань працевлаштування. При підборі роботи враховуються рекомендації МСЕК, індивідуальні програми реабілітації, кваліфікація, професійні знання, здібності та побажання, як самої особи, так і потреби роботодавців, які пред’являють кваліфікаційні вимоги до заявлених посад. За підтримки центру зайнятості знайшли роботу 145 осіб, у тому числі 20 осіб з інвалідністю отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю для відкриття підприємницької діяльності.

Для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці особи із інвалідністю мають можливість пройти професійне навчання за направленням служби зайнятості. У 2015 році 47 осіб за направленням Черкаського МЦЗ проходили навчання, із них 35 осіб закінчили і були працевлаштовані.

Шукати роботу - справа не з легких, особливо в умовах дефіциту вакансій та гострої соціально-економічної ситуації. Тому тимчасова зайнятість, зокрема, громадські та інші роботи тимчасового характеру, набувають великого значення. Особливо для тих, хто не здатний на рівних конкурувати на ринку праці. Черкаським МЦЗ та громадськими організаціями - ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця», ГО «Спілка батьків дітей-інвалідів-оновлена», ЧОВВ БО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з віл/снід», Черкаською обласною організацією Українського товариства сліпих накопичений великий позитивний досвід у співпраці щодо працевлаштування інвалідів. Тісний зв'язок налагоджений і з департаментами Черкаської міської ради та комунальними підприємствами – КП «Комбінат комунальних підприємств», КП «Дирекція парків» ЧМР, КП «Центральний стадіон» ЧМР. За направленням центру зайнятості у громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 205 осіб з інвалідністю з числа зареєстрованих безробітних.

Заступник директора обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Світлана Сук ознайомила присутніх із сферою діяльності Фонду, розповіла про соціальні гарантії інвалідів при працевлаштуванні, про виконання нормативу працевлаштування інвалідів, надала пояснення щодо особливостей пристосування робочих місць для інвалідів та подякувала роботодавцям за їх активну роботу та допомогу у працевлаштуванні осіб з інвалідністю.

Зустріч пройшла у рамках конструктивного діалогу, учасники семінару отримали вичерпні відповіді на запитання, які їх цікавили.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  2. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  3. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  4. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  5. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  6. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  7. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  8. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ