Канівські депутати підтримали звернення щодо відставки Яценюка

Цього тижня, на пленарному засіданні Канівської міської ради депутати одностайно проголосували за звернення до Верховної Ради України щодо розгляду питання про відповідальність уряду Арсенія Яценюка, ініціаторами якого виступили представники ВО «Свобода».

Про це повідомляє прес-служба Канівської районної організації ВО «Свобода».

«Результатом діяльності уряду на чолі з Арсенієм Яценюком, який прийшов до влади на крові героїв Революції гідности, стало божевільне зростання комунальних тарифів, урізання соціальних стандартів, намагання розпродати стратегічні та прибуткові підприємства, свавілля каральних органів, переслідування політичних опонентів, кидання за ґрати націоналістів – учасників війни та революції, волонтерів. Замість того, щоб вживати дієві управлінські заходи для реанімації державної економіки та покращення якості життя українців, його уряд займався лише імітацією реформ, лобіюванням інтересів олігархічних кланів, знищенням політичних конкурентів.

Незважаючи на обіцянки у 2013 році зменшити тарифи на природний газ, електроенергію та комунальні послуги, з ініціативи його таки уряду з 1 квітня 2015 року в рази було збільшено тарифи на енергоносії для населення без будь-яких на те економічних обґрунтувань. Мільярди кубів газу зникають на потреби "спільного користування" з приватними структурами. А уряд вже витратив понад 1 мільярд доларів на постачання газу та електроенергії до тимчасово окупованих території Донбасу, знаючи, що рахунки за поставлені енергоресурси ніхто не оплачує.

У чому справді уряд Яценюка досягнув "успіху", так це в небачених до цього обсягах корупції. Арсеній Яценюк та його уряд ігнорують підтверджені перевірками Держфінінспекції факти багатомільярдної корупції та не вживають заходи щодо відшкодування нанесених державі збитків. Кримінальні провадження не доведені до суду. Дії чинних високопосадовців не дають змоги розслідувати корупцію уряду Азарова та повернути награбоване державі. Немає реакції на підтверджені СБУ корупційні дії чинного уряду та инших державних посадових осіб, які умисно доводять до банкрутства державні підприємства. Вимагаємо від Верховної Ради України розглянути питання відставки уряду під керівництвом Арсенія Яценюка за провальну соціально-економічну політику, захист інтересів олігархів, небажання боротися з корупцією за час їхньої каденції", – зазначено у зверненні.

Коментуючи ж результати голосування за свободівське звернення, голова Канівської міської організації ВО «Свобода» Сергій Засенко зазначив, що перспектив в уряду, який має нульову підтримку серед українців, немає жодних. 

«Я впевнений, що дуже скоро в Україні таки постане дійсно український, справді народний уряд, який буде дбати не про власні кишені, а про українських громадян», - зауважив представник ВО «Свобода».

Однак, як відомо, у п'ятницю під час виступу Яценюка з трибуни, народний депутат України Олег Барна підійшов до нього з букетом квітів та намагався винести прем'єр-міністра із зали ВРУ, тим самим зірвавши повноцінний звіт уряду.

 

Теми: Канів
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  4. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  5. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  6. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  7. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  8. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
  9. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ