У Катеринопільському районному краєзнавчому музеї вперше за роки його існування проводиться капітальний ремонт

Краєзнавчий музей - місце, де зустрічається минуле і майбутнє. За 41 рік існування Катеринопільський краєзнавчого музею поновлювався експонатами його музейний фонд, а про створення відповідної музейної зали ніхто особливо не дбав. Музей взагалі можна було назвати мандрівним, адже його постійно переселяли то в музичну школу, то у приміщення районного відділу культури.Краєзнавчий музей  - місце, де зустрічається минуле і майбутнє. За 41 рік існування Катеринопільський краєзнавчого музею поновлювався експонатами його музейний фонд, а про створення відповідної музейної зали ніхто особливо не дбав. Музей взагалі можна було назвати мандрівним, адже його постійно переселяли то в музичну школу, то у приміщення районного відділу культури.

У вересні 2009 року Катеринопільський краєзнавчий музей розпочав свою роботу у приміщенні районного будинку культури. Можна констатувати, що фактично з того часу ремонт музейної кімнати не проводився, а тому з кожним роком вона набувала все гіршого стану. Це призвело як до руйнації цінних історичних знахідок, так і до зменшення кількості відвідувачів, інформує кореспондент онлайн-газети Новини Черкас.

За капітальний ремонт районного краєзнвчого музею взялася нинішня влада. На глибоке переконання голови райдержадміністрації Ольги Ніколенко, саме розвиток культури та історії забезпечить зв’язок поколінь, виховання дітей та молоді в національних традиціях, в любові і шані до рідної землі. Тож  культурній галузі в районі відводиться провідна роль. Так нещодавно завершено ремонт спортивної зали у районному будинку культури і тепер дорослі і діти мають усі умови для занять спортом. А зараз проводиться капітальний ремонт і реконструкція музейної кімнати за кошти субвенції з обласного бюджету на підтримку закладів культури. Тут змуровано нову стіну, замінено вікна, зроблено відкоси на підвіконниках, встановлено гіпсокартонні конструкції для експозицій, ніші для вітражів.

- Ми ремонтуємо і осучаснюємо наш музей. На часі  - встановлення стилізованої печі як символа родинного оберегу та ремонт кімнати для резервного фонду. Роботи виконують не тільки професійні ремонтники. Дуже багато зроблено  працівниками районного будинку культури, які однаково добре володіють виконавською і будівельною майстерністю.- зазначає начальник відділу культури райдержадміністрації Лілія Іщенко.

Разом з цим триває ремонт обрядової зали, якої до цього часу в смт.Катеринопіль не було. Тепер вона буде розміщена  на першому поверсі районного будинку культури. Тут вже здійснено значний об’єм будівельних і рекострукційних робіт, замінено вікна, встановлено нову систему опалення і кімната, що донедавна служила складом, стає світлою і сучасною. На разі проводиться косметичний ремонт. Варто зауважити: роботи по обох об’єктах знаходяться в завершальній стадії.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ