Черкаська “барбі-підприємиця” вкрала в міськради сотні тисяч гривень

У суді розглядають справу по діяльності приватного підприємця Наталії Трояченко, з якою у Черкаській міській раді  уклали договір підряду на капітальний ремонт мережі зливових каналізацій у листопаді 2014 року.

У суді розглядають справу по діяльності приватного підприємця Наталії Трояченко

27 березня 2015 за частиною 4 статті 191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) правоохоронцями відкрито кримінальне провадження. Засідання Соснівського районного суду по справі відбулося 22 грудня минулого року, пише Інфоміст.

Як зазначається в Єдиному державному реєстрі судових рішень, відповідно до матеріалів дослідження відділу боротьби з відмиванням доходів, ФОП Особа-3 (Наталія Трояченко – ред.) здійснила привласнення бюджетних коштів, шляхом документального оформлення робіт з ремонту мережі зливної каналізації по вул. Гоголя, від вул. Пушкіна до вул. Котовського в м. Черкаси, які фактично не були виконані, на загальну суму 220 тис. грн.

 

У суді розглядають справу по діяльності приватного підприємця Наталії Трояченко

Результати ремонтних робіт ФОП Трояченко (фото – ВІККА) Під час досудового розслідування також встановлено, що 12 жовтня 2015 року між Департаментом ЖКК ЧМР та ФОП Трояченко укладено договір на поточний ремонт вулично-дорожньої мережі вулиці Героїв Сталінграду, відповідно до якого останній на розрахунковий рахунок перераховано кошти в розмірі 193947 грн. на підставі акту №1 за жовтень від 13.10.2015 року, як за виконанні роботи на наступний день після укладання договору “офіційний портал публічних фінансів України”.

При виїзді на вказану вулицю візуально встановлено, що жодних ремонтних робіт в жовтні 2015 року не проводилось.

При цьому, звертаємо увагу: публікації про те, що ФОП Трояченко “закопує” в каналізацію сотні тисяч бюджетних гривень фігурували у регіональних ЗМІ на початку березня 2015 року і згодом, в тому ж місяці, правоохоронними органами було відкрите кримінальне провадження.

Тоді ж у коментарі ВІККА, директор департаменту житлово-комунального комплексу Черкаського міськвиконкому Андрій Наумчук сказав, що уклав угоду з такою фірмою через брак часу, що залишився до кінця року.

У суді прокурор вказав, що оперативним шляхом встановлено, що ФОП Трояченко відповідно до податкової звітності взагалі не має жодного найманого працівника та не орієнтується в будівельній сфері, не має матеріально-технічної бази, найманих працівників відповідної кваліфікації. За адресою реєстрації ФОП не знаходиться. При не одноразових викликах для дачі пояснень остання не зявилась.

У підсумку, суд задовольнив клопотання прокурора Черкаської місцевої прокуратури про здійснення тимчасового доступу до документів, які містять охоронювану законом таємницю з метою повного та неупередженого розслідування кримінального правопорушення.

 

У суді розглядають справу по діяльності приватного підприємця Наталії Трояченко

Наталя Трояченко (фото із соцмереж)

Ухвала діє до 22 січня цього року.

Тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх.

Цікаво, що заява про те, що посадовими особами департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради внесено недостовірні дані в акти виконаних робіт про капітальний ремонт мережі зливної каналізації по вулиці Гоголя зареєстрована ще 25 лютого 2015 року. Тобто судове засідання відбулося майже через 10 місяців після заяви. Додамо, що згідно з інформацією Єдиного державного реєстру фізичних та юридичних осіб-підприємців, окрім будівництва трубопроводів, ФОП Трояченко має доволі широкий спектр видів підприємницької діяльності.

 

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ