Черкаський драматичний театр почнуть відбудовувати навесні, якщо зиму переживе

Представники влади запевняють, що театр зиму переживе, що звернулися за допомогою до Кабміну, а також будуть шукати додаткові кошти по районах.

Головний архітектор проектів ПрАТ «Черкасицивільпромпроект»  Валерій Борець зазначає, що приміщення театру зиму переживе. «Звичайно, якщо не йтимуть постійно дощі, мороз же йому не страшний, – сказав Валерій Борець. – Й очікуємо, що навесні вдасться розпочати основні роботи. Тоді вже робитиметься капітальне накриття за затвердженими проектами. Я вважаю, що варто вкладати кошти один раз, адже навіть для тимчасового перекриття 23 метрів треба робити спеціальні ферми. І не факт, що воно врятувало б будівлю, враховуючи погодні умови».

Валерій Борець повідомив, що після пожежі в театрі відразу були виконані необхідні роботи, зокрема обстеження будівлі для визначення подальших кроків із метою ліквідації надзвичайної ситуації.

«Я їздив особисто в Мінрегіонбуд, – пояснює він, – з прорахунками для реконструкції. Після проведеної експертизи вирішено було надати області на першочергові роботи 16,4 млн грн. Після цього для ліквідації наслідків пожежі нашим інститутом була розроблена проектна документація, де було все враховано та чітко визначена сума. Зазначу, що для проведення робіт необхідно змонтувати всі конструкції, зробити покрівлю, замовити вітражі. Для цього потрібно не менше 2 місяців, тобто за один-два тижні це зробити просто неможливо».

Водночас директор ПМ «Арсенал» Владислав Мамчур повідомив: «Не зважаючи на відсутність фінансування, нашим підприємством наразі проводяться роботи. Зокрема з 7 січня працівники прибирають сніг з території приміщення, здійснюють демонтаж цегляної кладки, яка обгоріла  внаслідок пожежі, вивозять сміття».

Він також зазначив, що на прохання обласної адміністрації та колективу театру, аби приміщення перезимувало, була частково реконструйована система опалення, зокрема частково замінили, переварили та утеплили труби. Тож опалення працює в театрі в звичайному режимі.

Кабмін допоможе. Також владці підуть із капелюхом по районах

Заступник директора Департаменту капітального будівництва Віталій Полтавець під час прес-конференції в обласній адміністрації нагадав, що з того моменту, як відбулась пожежа, до моменту, коли отримали на рахунок Департаменту 16,5 млн грн. – 24 грудня  2015, пройшло майже півроку. Для освоєння такої суми до кінця року підряднику було надано лише 6 днів.

– На жаль, за такий короткий термін не було можливості ні освоїти ці кошти, ні провести роботи, – констатував Віталій Полтавець. – Були пропозиції щодо того, яким чином Департамент, як замовник робіт, і фірма ПМ «Арсенал», як виконавець робіт, можуть використати 30 % авансованих коштів, однак не було досягнуто відповідної домовленості з Казначейською службою. Ми не змогли зробити аванс перехідним, що становив близько 4,5 млн грн. Водночас зазначу, що це б дало можливість тимчасово накрити драмтеатр, щоб уникнути негативного впливу опадів, снігу тощо. За ці 6 днів ми змогли використати півмільйона, решту, як передбачається бюджетним законодавством, повернули до держбюджету.

Віталій Полтавець зазначив також, що наразі ведеться робота щодо пошуку додаткових коштів в районах та містах області. «Ми знову 11 січня цього року направили на КМУ відповідне звернення про надання коштів на ліквідацію надзвичайних ситуацій, а саме 15 900 грн та подали ще раз звернення про повну реконструкцію драматичного театру», – сказав заступник директора Департаменту. Зараз ведеться робота з підготовки документів, готуються проекти, працює архітектурна група, відповідно  проводитимуться громадські обговорення, після чого оберуть найкращий проект. Планується також облаштувати біля театру площу.

– Тільки-но прийдуть кошти, почнемо відбудовувати театр, – сказав заступник голови – керівник апарату ОДА Віталій Коваль. – Очікуємо, що це відбудеться в березні. Водночас у черговий раз звертаємося до  міста Черкаси з проханням виділити з міського бюджету хоча б 1 млн грн. на реконструкцію, враховуючи, що з обласного бюджету вже було виділено 996 тис. грн.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  5. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  6. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  7. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  8. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  9. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ