Умань визнано одним з кращих центрів настільного тенісу в Україні

З 26 по 27 вересня у спортивній залі Уманського національного університету садівництва відбувся Всеукраїнський турнір з настільного тенісу «Софіївка - 2015». Організаторами турніру виступили Уманська міська рада, Уманський національний університет садівництва, федерація настільного тенісу Черкаської області та уманський тенісний клуб «Тайфун».

Настільним тенісом в місті Умані займаються і беруть участь у змаганнях більше 200 школярів, студентів, дорослих і ветеранів. Вік спортсменів від 7 до 70 років.
У 2015 році уманські тенісисти брали участь у 42 спортивних змаганнях різного рівня: міських – 14; обласних - 4; всеукраїнських та чемпіонатах України - 10, здійснили 14 виїздів на державні та міжнародні змагання, здобули 12 медалей, повідомили кореспонденту онлайн-газети Новини Черкас в Уманській міській раді.

Багато змагань різного рівня були проведені на спортивній базі Уманського національного університету садівництва, у яких взяли участь понад 1000 учасників з усіх областей України, а у всеукраїнському турнірі «Софіївка 2015» взяли участь 220 спортсменів, що є найкращим показником за усі роки існування цього турніру.

Результати виступів відмінні. Досягнення уманських тенісистів стали помітні в області та державі. Збірні команди Черкаської області для участі у чемпіонатах України на 95% складаються з уманчан.
Вісім команд ТК «Тайфун» беруть участь у клубному чемпіонаті України з них: у вищій лізі – 1 команда, регіональній лізі – 4 команди, першій лізі серед жіночих команд – 1 команда та у дитячій лізі – 2 команди. 

Беручи до уваги досягнення та популярність настільного тенісу, у 2015 році за ініціативи та підтримки відділу з питань фізичної культури і спорту Уманської міської ради була створена федерація тенісу настільного Черкаської області, головою якої обраний Чорнобаб Іван Федорович.

Черкаське обласне управління у справах сім’ї, молоді та спорту надало право уманській федерації представляти Черкаську область на офіційних державних змаганнях та сприяти розвитку настільного тенісу в регіоні.

2016 рік – рік нових планів, спортивних надій, головною з яких є здобуття ліцензії на участь Ярослава Жмуденка в Олімпійських іграх, що відбудуться у Ріо-де-Жанейро.

Разом з відділом з питань фізичної культури і спорту Уманської міської ради розроблено календарний план спортивних змагань, що охоплює усі вікові групи. Календар достатньо напружений - 14 міських, 4 обласних та 23 всеукраїнських змагань, тому шанувальники настільного тенісу, спортсмени вищих розрядів повинні наполегливо тренуватись, щоб славні традиції нашого міста та уманських тенісистів відповідали статусу одного із кращих центрів настільного тенісу України.

Теми: Умань
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ