Городищенське ПТУ стане професійним ліцеєм

зварювальникОстаннім часом в пресі з’явилися повідомлення про необхідність реформування системи профтехосвіти. Інформація викликала жваве обговорення. Дехто навіть запанікував – чи не закриватимуть училища? Проте директор Городищенського ПТУ-14 Віктор Моргун запевнив, що наш професійно-технічний заклад, як і раніше, буде працювати. Просто фінансуватиметься не з державного бюджету, а з обласного. Рівень фінансування не зменшився. На рік училищу потрібно 4,5 млн грн. Із них 2,5 млн грн йдуть на зарплату колективу, 1 млн грн на стипендії учням, близько 600 тис грн на енергоносії... Ці кошти виділяються, зарплати і стипендії виплачуються вчасно. 

– Стосовно реформування, то ми отримали підтримку департаменту освіти Черкаської ОДА та передали до Міністерства освіти і науки України усі необхідні документи, щоб найближчим часом Городищенське училище набуло нового статусу – стало професійним ліцеєм, – розповідає Віктор Моргун. – Так що наші учні стануть ліцеїстами, а випускники шкіл подаватимуть заяви про вступ, як до ліцею! Це не зміна вивіски, а можливість розширити спектр діяльності. Прагнемо, щоб наші учні мали побільше практики. Майбутні перукарі нині залюбки зроблять зачіску усім бажаючим. Так само за символічну плату майбутні автослюсарі (під контролем майстрів) допомагатимуть городищанам відремонтувати автомобілі. Останнім часом ми покращили матеріально-технічну базу. На Дирдиному орендуємо землю, вирощуємо сільгосппродукцію, з чого маємо певні прибутки. Завдяки цьому за власні кошти ремонтуємо частину старого приміщення, яке давно не використовувалося. Там розмістимо два нові класи. В гуртожитку плануємо відремонтувати 4-5 кімнат, щоб за рівнем побутового комфорту відповідали часу, оновимо меблі, придбали 25 матраців. На ремонт котельні витратили 37,5 тис грн, на нові комп’ютери і оргтехніку 40 тис грн. Придбали 15 комплектів спецодягу для зварювальників. Відремонтували автотехніку. 

На облаштування перукарні витратили 7,5 тис грн. Це реальна модернізація, яка усім принесе користь. Учні загальноосвітніх шкіл зможуть у нас проходити уроки трудового навчання, на практиці ознайомляться з трудовими професіями (за принципом колишніх навчально-виробничих комбінатів). Штат працівників навчального закладу 56 чоловік, нині навчаються 216 учнів. Прагнемо щоб нашим учням було цікаво і після занять. Діють творчі студії, оновили спортінвентар на 2,4 тис грн. Організовували турпоходи. Влітку плануємо сходження на Говерлу. 

Городищенське училище дає професії, які затребувані на ринку праці, дозволять людині завжди знайти заробіток. На базі 9 класів (з отриманням повної загальної середньої освіти) навчають спеціальностям: тракторист-машиніст с/г виробництва, електрозварник, водій категорії С; штукатур, монтажник гіпсокартонних конструкцій, лицювальник-плиточник. На базі 11 класів: електрозварник, автослюсар; адміністратор, перукар-модельєр. На навчання приймаються хлопці та дівчата без обмеження у віці. Учням виплачується стипендія у розмірі 311 грн та надається матеріальна допомога. Проживання у гуртожитку безкоштовне.

Володимир Чос

Нова доба http://novadoba.com.ua/25711-gorodyschenske-ptu-stane-profesiynym-liceyem.html

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  5. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  6. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  7. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  8. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ