Байбузівський письменник присвятив свою нову книгу героям Небесної Сотні

Саме цій вагомій темі присвятив свою нову книгу наш давній друг, талановитий письменник з села Байбузи Микола Олексійович Скловський. Книжечка «Лицар України» побачила світ у 2015 році у видавництві «ІнтролігаТОР». Останнім лицарям сучасної України, а саме Героям Небесної Сотні, присвятив Микола Олексійович своє творіння, інформують Новини Черкас.Загальновідомим є поняття, що основу культури будь-якого суспільства становлять моральні та духовні цінності. Саме вони являються основним орієнтиром для формування світогляду підростаючого покоління у всьому світі.

Моральні правила українців побудовані на тисячолітній історії нашої культури. Це дорогоцінність, яку наші предки накопичували малими часточками і формували наш різноманітний, неповторний, сильний, інколи незбагненний український менталітет. Наш народ, завжди відрізнявся багатством людських якостей, які найбільше цінуються у суспільстві: доброзичливістю, працелюбством, добротою, чесністю, справедливістю, тактовністю.

Саме цій вагомій темі присвятив свою нову книгу наш давній друг, талановитий письменник з села Байбузи Микола Олексійович Скловський. Книжечка «Лицар України» побачила світ у 2015 році у видавництві «ІнтролігаТОР». Останнім лицарям сучасної України, а саме Героям Небесної Сотні, присвятив Микола Олексійович своє творіння, інформують Новини Черкас.

Книга невелика за розміром, проте вельми змістовна, адже вмістила в собі надзвичайно різноплановий, майстерно скомпонований матеріал. Вийшла неординарна, інтригуюча «суміш» цінних порад з етикету спілкування та поводження у суспільстві, присмачена вкрапленнями з історії Давнього світу, епохи Середньовіччя та України, з гостринкою роздумів самого автора над долею нашої країни та всього людства. Маю думку, що книга буде цінною насамперед для дітей та молоді, хоча й старше покоління знайде в ній над чим замислитися.

Нажаль, нині у нашому суспільстві спостерігається знецінення загальнолюдських цінностей, таких як чесність, жертовність, порядність, повага до оточуючих.  Події останніх двох років показали, що українці щиро прагнуть долучитися до європейських цінностей, часом забуваючи що процес цей тривалий і починати необхідно з самих себе. Необхідно всіма силами викорінювати з себе невігластво та безкультур’я, а вихованість, толерантність і шанобливість, навпаки, взяти за основу свого буття – переконує  нас Микола Олексійович на сторінках своєї книги.

Любити свою країну, свій народ, рідні звичаї та власну історію, бути «справжніми  лицарями», ось до чого закликає Микола Скловський молоде покоління. А гідними наслідування прикладами у нашій історії, беззаперечно, є запорозькі козаки, які до останньої краплі крові боронили свою землю, свій народ від хижих загарбників.

Крім того, автор, людина мудра та поважна, у книзі дає цінні поради по патріотичному та фізичному вихованню дітей у школах та інших навчальних закладах. Адже «…патріота за гроші не купиш», а значить необхідно виховувати змалку, прививати справжнє почуття патріотизму молоді, щоб доля майбутнього країни домінувала в їхніх серцях над власними інтересами.

Книга «Лицар України» гідна бути настільною книгою для читачів різних вікових категорій, уподобань та соціальних статусів, книгою, яку можна перечитувати багато разів за життя, знаходячи кожного разу щось нове. Автор люб’язно подарував примірники книги у всі сільські бібліотеки Черкаського району. Також декілька примірників автор передав в Черкаський РОМЦ бібліотечної та краєзнавчої роботи, де з твором може ознайомитися кожен бажаючий.

Щиро дякуємо Миколі Олексійовича Скловському за його творчу невгамовність, хвилюючі, істинні переживання за долю української нації, за почуття світлого патріотизму, яким він незмінно ділиться з читачами на сторінках своїх книг.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
  8. У разі доведення вини, «горе-продавцям» світить до 12 років позбавлення волі
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ