«Правий сектор» буде стежити за подіями у Смілі

Про своє бачення подій, що відбувалися на час сесії Смілянської міської ради (яка відсторонила від виконання обов’язків міського голову Сміли), а також ситуацію, що склалась навколо цього конфлікту наразі, 4 березня, під час прес-конференції, повідомили активісти національно-визвольного руху «Правий сектор».

Про своє бачення подій, що відбувалися на час сесії Смілянської міської ради (яка  відсторонила від виконання обов’язків міського голову Сміли), а також ситуацію, що склалась навколо цього конфлікту наразі, 4 березня, під час прес-конференції, повідомили активісти національно-визвольного руху «Правий сектор».

- Ми не були ініціаторами сутички і бійка була нам не потрібна,- констатував керівник Черкаського обласного осередку «Правого сектора» Андрій Гоца. – Нас запросили з  іншою метою: забезпечити, аби сесія відбулася. Напередодні до керівника смілянського осередку «Правого сектору» Євгена Саражі звернувся депутат Смілянської міської ради від ВО «Батьківщина» Володимир Приймак. За його словами, прихильники мера Сміли на чолі з його радником Камілем Валетовим намагатимуться зірвати сесію, на якій депутат збирався висловити недовіру міському голові Олексію Цибку. Традиційно, для цього на сесію мали прибути  і  молодики спортивної статури – тож депутат попросив забезпечити на сесії  громадський порядок.

- Йшлося про ймовірність тиску на волевиявлення громади, депутатів – тож я прийняв рішення, що ми будемо на сесії, аби забезпечувати дотримання порядку. За день до цього я спілкувався із губернатором, «силовиками» - повідомив їх, що на сесії будемо, але ніяких протиправних дій чинити не станемо, - додав керівник Смілянського осередку «Правого сектору»  Євген Саража. – Ми не виступаємо «за» чи «проти» когось: якщо громада Сміли обрала Олексія Цибка - ми не заперечуємо, ми не міняємо владу в місті - у нас немає таких повноважень. Але ми завжди стоїмо на захисті інтересів громади.

- Зауважу – те, що відбулося у подальшому, яскраво засвідчує наміри іншої сторони конфлікту: в жодному випадку не допустити імпічмент меру – і за будь-яку ціну зірвати сесію. Тому, коли наш боєць підійшов до трибуни відвернути мікрофон від Олексія Цибка – аби люди  не мусили слухати, як їх перебивають,  ображають і хамелять їм (хоча депутати кажуть, що то була стандартна поведінка міського голови на сесіях), до нього підлетів з кулаками Каміль Валетов. Почалася бійка – бо наші хлопці теж гарячі і мовчки не стоять, коли їх намагаються бити, - розповів далі Андрій Гоца.

 – Усі провокації на сесії виникли тому, що міський голова почав порушувати регламент, відмовившись включити  проект рішення до порядку денного, - розповів депутат Смілянської міської ради Володимир Приймак. – Я вважаю, що єдина, але велика заслуга Цибка - у тому, що він зумів нас всіх так об’єднати, що одразу 28 народних обранців, від абсолютно різних політичних сил,  висловили йому недовіру.

Як з’ясувалося, конфлікт у Смілі назрівав давно, але каталізатором його стали намагання громади отримати звіт про дії міського голови. Сміляни не бачили доказів того, що дії міського голови відповідають його передвиборчим обіцянкам - та мали підстави вважати, що вони, навпаки,  шкодять громаді міста та її власності. А тому – і зібрали підписи під вимогою вибраного чиновника прозвітуватися перед людьми за перші 100 днів роботи. У відповідь на такі дії активістки Громадської ради Сміли Наталія Дяченко та Лариса Ратійова почули нецензурні і детальні способи розправи з ними і членами родини  - якщо жінки не припинять свою діяльність. Погрози, за словами жінок, звучали безпосередньо від тодішнього радника міського голови Юначевського, який пояснив, скільки грошей вклав у свого ставленика – і що відставка «пожиттєвого мера» у його плани не входить. Відтак, сміляни вирішили, що такий міський голова їм точно не потрібен - і вирішили законно відсторонити його від обов’язків, - пояснили присутні на прес-конференції громадські активістки.

- Зважаючи на політичне минуле Олексія Цибка – Партія регіонів, зв’язки особисто з губернатором часів Януковича Тулубом, компартією – я просто не розумію, як така людина взагалі була допущена до виборів. Каміль Валетов та Олексій Цибко неодноразово заявляли, що вони є членами «Батальйонного братства» (значна частина членів «відзначилась» прихильністю до сепаратистів), також, під час так званої акції протесту в 2014 році біля АП, Валєтов брехливо заявляв про те що він та його присутні там «побратими» воювали у батальйоні «Дніпро-1″, що відразу було спростовано командиром цього батальйону. А учасників того мітингу комбат Дніпра назвав не інакше як «агентами російської федерації». Продемонстровані нами сьогодні відеодокази, зокрема факти контактів з прокремлівськими організаціями, його підозрілі візити в Москву, ніким несанкціоновані перемовини з сепаратистами та інші оприлюднені нами факти просимо вважати нашим офіційним зверненням до СБУ та правохоронних органів. Які врешті-решт повинні розібратися - як така людина, як Цибко, взагалі потрапила на вибори і як вона може бути мером? – констатував Андрій Гоца.

«Правий сектор» і надалі  продовжуватиме слідкувати за подіями у Смілі, де всю повноту влади тепер зосереджено у руках депутатів. Оскільки ми ніколи не відстоювали чиїхось вузьких інтересів - а завжди стояли на боці громади  – то тепер уважно будемо стежити за тим, щоб  депутатський корпус відстоював передовсім  інтереси мешканців Сміли.

 

Теми: Сміла
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ