Депутати не голосують за важливі питання, а займаються політиканством, - Наталія Кравцова

Наталія КравцоваУчора депутати обласної ради не ухвалили ряд питань, що стосувалися оренди майна. За словами першого заступника голови обласної ради Наталії Кравцової, сума збитків від бездіяльності депутатів становить 5 мільйонів гривень. Забракло голосів депутатів для передання в оренду підвального приміщення Будинку рад корисною площею 223,8 кв.м., загальною площею 490,5 кв.м. для розміщення там їдальні.

“Столова, розруха. Ми платимо 10 тисяч гривень комунальні платежі, 60 тисяч – по сезону. Мінімум 50 гривень за квадратний метр ринкова вартість цього об’єкту помножити на 400 квадратів – це 240 тисяч прибутку. Ми їх недоотримали через політиканство”, – коментує Наталія Кравцова.

Кравцова висловила незадоволення і з приводу КП “Аеропорт Черкаси”, якому не надали дозвіл передачі в оренду приміщення котельні: “В оренду було здане приміщення із 2008 року по 78 гривень. Ми хочемо врегулювати все, викликали БТІ, зробили повністю заміри… Ми ще порахуємо і подамо в суд скільки ми недоотримали, але зараз вони нам не дали щомісячно по 6 тисяч гривень, це були б додаткові гроші для аеропорту, – говорить Наталія Дмитрівна. – Ми виділили кошти на аеропорт і кожну копійку контродюємо. Ми отримали сертифікат на три роки. За 23 роки був перший міжнародний рейс, ми зробили їх 3. За це отримали прибутки 173 тисячі. Аеропорт міг би запрацювати. Взагалі, ми повинні його фінансувати з бюджета”.

“Ми навіть не просимо фінансування, а просто дайте нам доотримати ті кошти, які нам належать. Проблема аеропорту в тому, що зараз ми можемо себе утримувати. Але перше завдання – погасити борги попередніх років, першочергово – по зарплаті”, – розповіла директор КП “Аеропорт Черкаси” Олена Качуріна.

А от доля так званої «дачі Андреєва» залишилася невизначеною. Депутати не підтримали запропоновані зміни до Програми приватизації об’єктів обласної комунальної власності на 2014 рік.

– Депутати не голосують за ті питання, які важливі. Всі зараз хочуть робити так, щоб грати м’язами перед виборами, це поліканство, це не економічний підхід до бюджету. Якщо б вони хотіли дійсно поповнювати бюджет, то вони б голосували, бо це прозоро: на сайті є, що ми здаємо в оренду, по якій ціні, у кожного є можливість долучитися до цього, до участі в тендерах. Все висвітлюється у ЗМІ. Ми втопили своїми рішеннями одне з найкращих комунальних підприємств, готель “Дніпро”. Колись воно було прибуткове, а зараз збиткове – 339 тисяч за 9 місяців тільки через одне рішення політиканства, – говорить заступник голови обласної ради.

Нагадаємо, раніше об’єкт було включено до Програми приватизації на 2014 рік, за цей період жодної заяви від потенційних покупців не надходило, а витрати на утримання цього комплексу повністю лягли на готель «Дніпро» й обласний бюджет. А право надання його в оренду зняло б значний фінансовий тягар з КП «Готельний комплекс «Дніпро», який витрачає чималі кошти на утримання об’єкту. Проте це питання не набрало достатньої кількості голосів.

 

Вчасно

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ