Родина мера втратила "квартиру-привид", яку придбала у шахрая

м. Черкаси, бульвар Шевченка 150Родина мера Черкас Анатолія Бондаренка втратила елітну «квартиру-привид», яку придбала у шахрая задешево. 

Справедливість є і за неї варто боротися - саме це партійне гасло «Батьківщини» обласну організації якої очолює Анатолій Бондаренко стало знаковим для справжньої власниці елітної нерухомості в тихому центрі Черкас. Після тривалих судових розглядів громадянка Пипка повернула нерухомість у свою власність. А елітна квартира яка так сподобалася родині мера не пройшла через його декларацію, пише Кропива.

Придбали майже за дарма

27 січня 2014 року дружина нинішнього міського голови, а тоді очільника обласної ВО «Батьківщина» і активного революціонера Революції Гідності Анатолія Бондаренка, Валерія Бондаренко, в самий розпал революційних подій укладає договір про купівлю елітної квартири за адресою м. Черкаси, бульвар Шевченка 150, квартира 101. 

Продавцем квартири виступає громадянин Суденко, який на підставі нотаріально засвідченої довіреності продає елітну квартиру площею 146,1 кв. м. всього за 257 тис. грн. з копійками. (Договори та інші документи по цій темі можна переглянути в додатках)

В часи революційних подій Анатолій Бондаренко як справжній батько і чоловік знає про придбання квартири і нотаріально засвідчує свою згоду на придбання дружиною елітної нерухомості. (документ в додатках - ред.)

Задекларована вартість квартири в цьому елітному будинку відверто не відповідає ринковій як тоді так і зараз. 

Так згідно договору купівлі продажу дана квартира була придбана громадянкою Пипка у листопаді 2011 року за ціною 512 тис. грн. (по курсу того часу 64 тис. доларів)

А дружині Анатолія Бондаренка квартира вже дісталася за 257 тис. грн. (32 тис. доларів). 

Сьогодні квадратний метр у цьому елітному будинку квартири такого ж плану коштує 470 доларів, що складає ціну квартири в 68 тис. доларів або ж 1 млн. 836 тис. грн. по нинішньому курсу долара. 

Тож оборудку по придбанню квартири за фактично вдвічі заниженою ціною можна вважати вдалою для родини Бондаренків аби все було законно. Та й дійсно, можливо власнику були терміново потрібні кошти, а родині тоді революціонера, а нині мера просто пощастило. Чому ж не взяти?

 На фото Валерія та Анатолій Бондаренки

На фото Валерія та Анатолій Бондаренки. 

Затьмарена радість від вдалої оборудки

В той час коли Анатолій Бондаренко боровся за посаду губернатора Черкащини внаслідок революційних заслуг, дружина вже планувала як робити ремонти та облаштовувати нове сімейне гніздечко. Однак боротьба за губернаторське крісло не увінчалася успіхом, а політик вже увімкнувся у мерську гонку 2014 року.

Але біда не ходить одна – з’явилася власниця квартири громадянка Пипка яка при спробі потрапити до приміщення виявила зміну замків. Очевидно в шоці від такої ситуації 22 квітня 2014 року вона пише звернення на ім’я прокурора міста Черкаси Сергія Пидорича в якому повідомляє, що не змогла потрапити до своєї квартири. Також повідомляє, що дізналася що квартира без її відома була продана громадянином Суденком на підставі генеральної довіреності, засвідченої нотаріусом Черкаської районної державної нотаріальної контори Дмитренком Д.М. яку вона не посвідчувала. Ошукана громадянка просить відповідного реагування. (фото документів в додатках - ред)

Судова тяганина

Відповідно до даних єдиного державного реєстру судових рішень громадянка Пипка звернулася до Соснівського районного суду міста Черкаси про визнання недійсними довіреності та договору-купівлі продажу недійсними. Відповідне судове провадження розпочалося 1 липня 2014 року.

В ході судового розгляду справи позивачка довела своє право власності на квартиру. Зокрема в судовому порядку були представлені результати почеркознавчих експертиз, за якими підписи власниці квартири на генеральній довіреності на ім’я громадянина Суденка, а також її чоловіка на заяві про згоду на продаж квартири були визнані підробленими.

Також в ході судового розгляду виявилося, що громадянка Пипка ніколи особисто не була знайома ані з громадянином Суденком, ані набувачем внаслідок оборудки елітної квартири Валерією Бондаренко.

Жодних юридичних дій в нотаріальній конторі по продажу даної квартири не здійснювала. Варто додати, що навіть при даних експертизи адвокат дружини мера стверджував та наполягав на законності оборудки.

Рішенням Соснівського районного суду від 5 грудня 2014 року договір купівлі-продажу було скасовано. Також суд зобов’язав громадянина Суденка повернути Валерії Бондаренко кошти в сумі 257 тис. грн. (які вона сплатила за придбану у шахрая квартиру).

Воно набуло чинності і вже 23 лютого 2015 року громадянка Пипка отримала додаткове розяснення від суду, яким було зобов’язано вилучити реєстрацію про право власності на квартиру мерською родиною. 

Нині за даними витягу права власності на нерухоме майно квартира належить громадянці Пипка.

Потерпіла та шахрай в СІЗО

Але на поверненні квартири реальній власниці історія не завершується. Дружину мера Валерію Бондаренко визнано потерпілою. 

Скрін-шот з офіційного сайту Судової влади України

 

Самого ж громадянина Суденка й досі судять за шахрайство по підробці документів та самоуправству. Згідно даних реєстру судових рішень наступне засідання має відбутися 14 квітня цього року, наразі він знаходиться в СІЗО.

Нажаль в судових рішеннях стосовно громадянина Суденка рішень стосовно нотаріуса Черкаської районної державної нотаріальної контори немає. Саме він посвідчував довіреність громадянину Суденку та заяву на згоду до продажу квартири чоловіку громадянки Пипка. Очевидно саме він міг би розповісти принаймні для початку в статусі свідка як таке могло статися.

Післяслово

У будь-якого адекватного, а у неадекватного читача тим більше, цілком реально виникло запитання. Як таке можливо, що стоїть квартира в елітному будинку, до неї не навідується власник, і її уводять з під носа через махінації з документами? Задалися цим питанням і ми.

А відповідь виявилася дуже простою. Власниця квартири громадянка Пипка разом з чоловіком проживають в одному з сіл Золотоніського району, а реальні кошти на придбання надавав, імовірно, син. 

На себе реєструвати елітну нерухомість не міг в силу специфіки своєї діяльності, а це робота конвертаційних «конвертів». Той же самий реєстр судових рішень та офіційний сайт судової влади підтверджує, що він проходив по ряду кримінальних проваджень та навіть був засуджений, але знайшов виправдання в касаційній інстанції. 

 

Примітним є і те, що у жовтні 2013 року стосовно нього було винесено вирок Ленінського суду м. Луганськ і він знаходився в Луганському СІЗО по іншій справі. Саме в цей час відсутності і здійснювалися оборудки з квартирою яка була на матері.

Маємо великі сумніви, що правоохоронна система розмотає клубок в даному випадку одної махінації. Не тому, що це складно зробити, а тому що це бізнес. В даному випадку невдалий епізод бізнесу. Єдиним хто понесе покарання в даному випадку скоріше за все буде громадянин Суденко, на нього все і повісять.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ