Вбивство Василя Сергієнка: два роки потому

Два роки тому, 4 квітня, в місті Корсунь-Шевченківському (Черкаська область) вбили журналіста, громадського активіста та учасника Майдану Василя Сергієнка. Замовника вбивства досьогодні не знайдено. Василь Сергієнко отримав звання Героя України, але лише в кінці минулого місяця в Соснівському районному суді м. Черкас розпочався розгляд кримінальної справи.

Два роки тому, 4 квітня, в місті Корсунь-Шевченківському (Черкаська область) вбили журналіста, громадського активіста та учасника Майдану Василя Сергієнка. Замовника вбивства досьогодні не знайдено. Василь Сергієнко отримав звання Героя України, але лише в кінці минулого місяця в Соснівському районному суді м. Черкас розпочався розгляд кримінальної справи.

На лаві підсудних – троє виконавців, які за версією слідства викрали і вбили Сергієнка. Хоча з обвинувального акту, що зачитувався в суді раніше, зрозуміло, що виконавців було більше. Слідство вважає, що викрадали четверо (Андрій Іносов, Валентин Завражин, Роман Недибалюк і Віктор Горбенко), а вбивали – двоє (Володимир Воронков та Валерій Федоров). Судять лише Завражина, Горбенка і Воронкова. Решта – в розшуку, повідомляє LB.ua.

28-го і 29-го березня відбулися перші судові засідання: дала свідчення дружина Сергієнка – Валентина Захарівна, почали допитувати свідків.

Сергієнка викрали з його двору на очах у матері. За словами свідків, серйозні пошкодження Сергієнку завдали ще в момент викрадення. Сусіди бачили біля будинку Сергієнка авто «Лада Пріора» і друзі почали шукати її сліди. Особливо в районі "дачі Бобова" – так один зі свідків назвав бізнес-центр «Модус», який належить нардепу Геннадію Бобову. Вранці наступного дня знайшли закидану сміттям яму в декількох кілометрах від «Модусу» в посадці в с. Виграїв. У ній виявили тіло журналіста.

Друзі Василя пов'язують вбивство з його громадською і журналістською діяльністю, спрямованою проти Партії регіонів, а саме – проти народного депутата-мажоритарника (раніше був членом фракції Партії регіонів, за даними мережі «Опора») Геннадія Бобова.

До речі, на наступний день після вбивства, 5 квітня 2014 року, Геннадій Бобов опублікував у себе в Facebook оголошення про нагороду за інформацію про вбивцю. 

 

Ось такі мотиви вбивства називають свідки:

  1. Сергієнко збирав інформацію і вів журналістське розслідування про махінації і корупційні схеми із землею Геннадія Бобова. Свідки кажуть, що у Сергієнка були документи, які підтверджують, що Бобов незаконно захоплює землю. І 5-го квітня у журналіста була призначена зустріч в Києві з цього приводу;
  2. Сергієнко на віче ініціював питання про позбавлення Геннадія Бобова звання Героя України. До речі, до цих пір звання він не позбавлений;
  3. Сергієнка вважали найяскравішим представником активістів у Корсунь-Шевченківському – він міг піти в політику і стати небезпечним конкурентом Бобову;
  4. Василь Сергієнко відновив місцеву газету «Надросся» і став писати туди критичні статті щодо місцевої влади, фактично, ставши її редактором. Друзі Сергієнка кажуть, що жителі міста отримали незалежне ЗМІ, а Бобов позбувся ресурсу для піару.

Адвокат Валентини Корнієнко (дружини вбитого) – Євгенія Закревська каже, що судовому процесі обвинувачення Бобову не пред'явлено. Вже після вбивства Сергієнка, Геннадій Бобов знову обрався народним депутатом.

«Щоб оголосити підозру нардепу, необхідний дозвіл Верховної Ради, але Черкаська обласна прокуратура з таким поданням до Парламенту не зверталася. Хоча рік тому це питання піднімалося в Раді самими депутатами», – говорить правозахисник.

20 квітня в Черкаському суді розгляд справи Сергієнка продовжиться.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ