У Катеринополі страйк учителів. Вимагають відставки голови РДА Ольги Ніколенко

У середу зранку біля приміщення, в якому знаходиться Катеринопільська райдержадміністрація, нервозність через неможливість підключити мікрофони для озвучення мітингу та страйкових вимог освітян району. Кажуть голова райдержадміністрації розпорядилася не підключати мікрофони. Але здоровий глузд переміг. У раді посадовій особі недвозначно дали зрозуміти, що самі вирішать як поступити.

Тим часом учителі вирушили ходою від приміщення відділу освіти до райдержадміністрації. Попереду несли жіноче опудало в короні з табличками «Я – влада» і «маю право». Вони протестують проти рішення голови РДА ліквідувати відділ освіти. У багатьох плакати з вимогами почути освітян і припинити над ними знущання.

Біля входу до приміщення рад, де квартирується і райдержадміністрація, більше двох сотень учителів.

– Це не всі, хто мав прибути із сіл, бо вчора телефонували по школах і наполегливо просили не підтримувати «страйкарів», - каже один із учителів.

У перших рядах голова обласної профспілки працівників освіти та науки Ольга Жолдак, заввідділом соціального захисту та охорони праці обкому профспілки Іван Берестовий, начальник відділу освіти Микола Ткаченко, голова профкому працівників освіти Тальнівщини Людмила Нестругіна, депутат Тальнівської районної ради Володимир Синьогуб. Вела мітинг голова районної ради Профспілки працівників освіти Наталія Гонтаренко.

На початку мітингу ні голови райдержадміністрації, ні голови районної ради, ні селищного голови не було. Тому мітингуючі вирішили послати за головою адміністрації Ольгою Ніколенко.

Як виявилося та чула, що відбувається під вікнами і сама вийшла. При цьому завбачливо, кивком руки, наказала вусатому чоловікові піднести їй окремий мікрофон. Той як і було домовлено включив ще й додаткове озвучення.

– Я не маю права у робочий час відвідувати мітинги, тому запрошую представників до себе у кабінет, – розпочала виступ Ольга Петрівна.

Мітингарі заперечили і нагадали, що посадовець не є учасником мітингу протесту, а лише запрошена почути думку учителів і прислухатися до вимог.

Втім голова райдержадміністрації виголосила безкомпромісний спіч, віддала вусатому чоловікові мікрофон і сховалася у приміщення. Додаткове озвучення замовкло.

А даремно, бо далі директори шкіл, учителі і профспілкові лідери піддали жорсткій критиці «реформу» освіти Катеринопільщини. Людей цікавило для чого ліквідовувати відділ освіти, якщо є інші форми реорганізації.

– Чому повинні страждати освітяни Катеринопільщини від того, що голова хоче звільнитися неугодного начальника відділу освіти, – запитує виступаючий. – Із нас сміються, мовляв, за що стояли на Майдані, щоб тепер виганяли з роботи. А це все через таку злочинну владу. Та ми переможемо. Майдан не закінчився!

Голова обласної профспілки працівників освіти та науки Ольга Жолдак оголосила першу вимогу: якщо рішення РДА не буде сьогодні скасоване, підписати звернення до голови облдержадміністрації та Президента України з вимогою звільнити Ольгу Ніколенко із посади голови РДА. Далі її підтримали й інші виступаючі.

Почувши смалене, Ольга Петрівна знову з’явилася серед мітингуючих. Чоловік із особистим мікрофоном голови не знав, що робити. Переминався із ноги на ногу. Топтав клумбу. Але його так і не покликали.

Та все ж він міг стати героєм дня, якби його не перевершили інші підлабузники, які невідомо для чого зачинили двері адмінприміщення на замок із середини, після виходу пані Ніколенко. Тобто, влада діяла в кращих традиціях «попєрєдніков».

Під час другого пришестя голови, їй довелося вислухати не лише учителів, а і скорочених внаслідок місцевої «реформи» управління соціального захисту населення. Працівниці недвозначно заявили, що голова особисто викреслювала прізвища неугодних. Так, під скорочення попала жінка в якої син понад рік брав участь в АТО, інша – одинока мати.

Звичайно Ольга Петрівна усе заперечувала й обіцяла розібратися. От лише не зрозуміло з ким: з тими, хто насмілився висловити позицію, чи із новопризначеною начальницею територіального центру, яка за свідченням катеринопільців, у соцмережах відкрито підтримує Путіна.

Учасники мітингу то уважно слухали, то обурювалися відповідями чиновниці. Час від часу переривали її виступи, вигуками «Ганьба!». Зрештою, зрозумівши, що пані Ніколенко не йде на компроміси, одноголосно висловили їй недовіру і проголосували за те, щоб звернутися до голови ОДА і Президента з вимогою звільнити з посади голову Катеринопільської райдержадміністрації Ольгу Ніколенко.

Іван Неберибіс

Вісті Черкащини

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  5. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  6. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  7. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  8. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ