Відбувся круглий-стіл на тему: «Шляхи оперативного вирішення проблеми збору та утилізації небезпечних відходів»

Як інформують Новини Черкас, у заході прийняли участь начальник відділу атмосферного повітря, поводження з відходами, природоохоронних програм та моніторингу Управління екології та природних ресурсів Черкаської ОДА - Олена Рясик, головний спеціаліст відділу атмосферного повітря, поводження з відходами, природоохоронних програм та моніторингу Управління екології та природних ресурсів Черкаської ОДА Людмила Матросова, начальник відділу екології Департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Володимир Гусаченко, заступник начальник відділу екології Департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Ольга Бакум, в.о. начальника ДЕІ у Черкаській області Сергій Поліщук, начальник абонвідділу КП «Черкаська служба чистоти» Юрій Клименко, представники громадськості, бізнесових структур та ЗМІ.

13 квітня 2016 року об 11.00 за сприяння Громадської спілки «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій» відбувся круглий-стіл на тему: «Шляхи оперативного вирішення проблеми збору та утилізації небезпечних відходів».

Як інформують Новини Черкас, у заході прийняли участь начальник  відділу атмосферного повітря, поводження з відходами, природоохоронних програм та моніторингу Управління екології та природних ресурсів Черкаської ОДА - Олена Рясик, головний спеціаліст  відділу атмосферного повітря, поводження з відходами, природоохоронних програм та моніторингу Управління екології та природних ресурсів Черкаської ОДА Людмила Матросова, начальник відділу екології  Департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Володимир Гусаченко, заступник начальник відділу екології  Департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Ольга Бакум, в.о. начальника ДЕІ у Черкаській області Сергій Поліщук, начальник абонвідділу КП «Черкаська служба чистоти» Юрій Клименко, представники громадськості, бізнесових структур та ЗМІ.

Захід відбувся у форматі круглого столу  в ході якого перед присутніми виступили організатор заходу Євгеній Глєбов – директор Громадської спілки «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій». У виступі він акцентував увагу присутніх щодо проблем пов’язаних зі збором, зберіганням та подальшої утилізації небезпечних відходів. Так, за даними екологів, обсяги твердих побутових відходів щорічно збільшуються на 4 мільйони кубометрів. В Україні таких відходів близько 60 млн. кубометрів. У черкаській області на одного жителя припадає 1 кубометр а це близько  1000 000 тон., є над чим задуматися.

Сергій Поліщук у своєму виступі щиро подякував ентузіазму громадськості, які ініціювали цю зустріч та які практично безкоштовно виконують роботу покладену на державні органи влади. Він зазначив, що в місті працює 14 суб’єктів господарювання, які отримали ліцензію від Міністерства екології та природних ресурсів на поводження з небезпечними відходами, а проблема так і залишається не вирішеною. У зв’язку з таким станом речей  екологічна інспекція планує здійснити перевірки та ініціювати перед профільним міністерством позбавлення ліцензії недобросовісних підприємств. При цьому довів до присутніх про складну екологічну ситуацію у області та закликав всіх долучитися до проведення спільних суботників зокрема найближчих 16 та 23 квітня цього року.

Олена Рясик повідомила, що одним із завдань Управління екології та природних ресурсів Черкаської ОДА є контроль та ліквідація стихійних звалищ. Однак, самотужки без підтримки громадськості проконтролювати та забезпечити чистоту наших міст це дуже складно. Про проблеми перевантаження Черкаського та Уманського полігону побутових відходів владі відомо, але питання залучення інвесторів для побудови сміттєпереробного заводу чи бодай сортувальних ліній до цього часу так і не вирішено.

Володимир Гусаченко зазначив, що не дивлячись на запроваджений збір відпрацьованих батарейок, люмінесцентних та енергозберігаючих ламп проблеми у міста залишаються. У першу чергу це пов’язано з необізнаністю та пасивним відношенням населення.

Представник ТОВ « Екологічні інвестицій» Ілля Салтанов довів до присутніх, що одним збиранням небезпечних відходів проблему з люмінесцентними та енергозберігаючими лампами  не вирішити, потрібна їх утилізація. Як приклад для цих цілей є напівмобільна установка по їх утилізації, до якої виробником надаються всі необхідні дозволи та погодження.  Вартість такої установки від 40 000 € і спільними зусиллями міської та обласної влади можливо її придбати та вирішити проблему цілої області.

На завершення Євгеній Глєбов пообіцяв підтримувати і надалі всі ініціативи задля покращення довкілля та направити запити по питанням, які виникли у ході заходу. Зокрема вказане стосується соціальної реклами на природоохоронну тематику, напрями та ефективність використання коштів на природоохоронні заходи, ініціювання створення комісії щодо вивчення можливості закупівлі  напівмобільної установки для утилізації небезпечних відходів.

Зустрічі у такому форматі заплановані і надалі,.

 

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ