Сталі відомі нові подробиці падіння будівельного крану в Умані

жахливе падіння будівельного крану на вулиці Старицького сталося під час демонтажу обладнання. Падаючий кран провалив огорожу і розтрощив білий “Хюндай”

Пориви вітру, старий будівельний кран та трос, що не витримав навантаження – стали причиною трагедії. Стріла будівельного крану на зведенні маслоекстракційного заводу в Умані, падаючи, проламала паркан і розчавила білий Хюндай, обірвавши життя 56-річної Наталі Григоренко. А двох маленьких дівчаток 3 і 5 років непритомними відправила до реанімації. Зараз за їх життя боряться київські нейрохірурги. Витрати на їх лікування взяло на себе Уманське хлібоприймальне підприємство, на території якого здійснювалося будівництво.

В автомобілі їх було п'ятеро – троє дорослих та двоє дітей, 5-річна Олександра та 3-річна Мар'яна. Вони проїздили вулицею Старицього, де майже немає автомобільного руху. Раптом, зі страшенним гуркотом, ламаючи усе на своєму шляху, на їх автівку впала багатотонна стріла будівельного крану, пише Вечірня Умань.

– Я почув гуркіт та виглянув у вікно, – розповідає Володимир, який працював на сусідньому підприємстві, – побачив жахливу картину – білий Хюндай був розчавлений навпіл… Ми усі кинулися на порятунок. Другим краном підняли стрілу і витягли людей… Літня жінка загинула, двоє діток були усі в крові, водій автівки – контужений. Матір дітей чудом – ціла. Ми не чекали "швидкої", повантажили непритомних дітей і матір в мою автівку та повіз їх до лікарні.

Лікарі швидкої, прибувши на місце, констатували смерть 56-річної Наталі Григоренко, голови сільської ради села Острівець. Водій, керівник сільськогосподарського підприємства, доправлений до реанімації з черепно-мозковою травмою. Сьогодні його стан стабільний, переломів немає.

Мати, що найменше постраждала від удару стріли, але найбільше – морально, цілу ніч просиділа під реанімацією, де за життя її дітей боролися лікарі з Києва та Черкас.

– Дітей доставлено в надзвичайно важкому стані, черепно-мозкові травми і величезна кількість переломів. Для 5-річної Олександри операція тривала всю ніч, за її життя боролися нейрохірурги з Черкас та Києва, і на ранок коли дівчаток уже можна було транспортувати, їх доправили до столичної лікарні Охматдит. Тепер за їх життя боряться київські спеціалісти, – розповідає лікар Уманської міської лікарні Людмила Лісаченко.

Лише на третій день після падіння крану п'ятирічна Олександра прийшла до тями. Проте київські нейрохірурги досі боряться за її життя – вже в Києві було проведено ще одну операцію. Її стан стабільно важкий. Трирічна Мар'яна почувається вже краще і вже може їсти.

Хто відповість за смерть та каліцтва?

Коли поліція прибула на місце пригоди, кранівника вже не було на місці. Щойно трапилася пригода, він зник. Власник автокрану теж не виходить на зв'язок. Керівництво Уманського хлібоприймального підприємства, на території якого здійснювалося будівництво, взяло на себе витрати на лікування та поховання.

– Автокран знаходився на ремонті, – розповідає Микола Коломієць, в.о. начальника Уманського хлібоприймального підприємства, – після висновків експертів ми відмовилися його експлуатувати та найняли інші крани для проведення робіт. Те що трапилося, жахлива трагедія. Я особисто був з батьками дітей у міській лікарні і супроводжував до Києва. Ми оплачуємо усі необхідні витрати на лікування. І якщо діти залишаться інвалідами, готові взяти їх на пожиттєве утримання. Ми надали правоохоронцям усі необхідні документи, проект будівництва. А перший допит був ще у міській лікарні.

Зі слів Андрія Григоренка, сина загиблої голови сільради і брата матері дівчаток, сьогодні їм окрім керівництва хлібоприймального підприємства допомагають депутати Уманської райради та Рада товаровиробників. Нині діти забезпечені усім необхідним для лікування.

Як повідомляє уманська поліція, за цим фактом відкрито кримінальне провадження.

– Попередньо на підприємстві не зафіксовано ніяких порушень техніки безпеки будівництва, нині встановлюється точна причина падіння крану, – повідомила працівник прес-центру Уманської поліції Леся Усенко.

 

Теми: Умань
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Бездепозитные бонусы от веб-казино: виды и нюансы получения
  2. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  3. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  4. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  5. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  6. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  7. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  8. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  9. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  10. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ