Інтерв’ю зі стендап-коміком Святом Марченко

21 травня в 19:00 в кінотеатрі «Салют» (м.Черкаси | вул.Хрещатик, 170) Свят Марченко виступить зі своїм першим сольним стендапом. Всіх глядачів чекає правдивий гумор від резидента студії «Мамахохотала». Черкаси - рідне місто Свята, яке він дуже

21 травня Свят Марченко робить свій перший сольний стендап у рідному місті Черкаси. Стендап-комік поділився з читачами чому саме там, як це буде та чого він хоче від життя, повідомляють Черкаські новини.

Як ти потрапив до студії Мамахохотала?

Бувають такі дні, коли все сходиться. Я написав Ромі Грищуку, що переїхав до Києва і хочу спробувати себе в ролі автора шоу «Мамахохотала». Отримав завдання, виконав його і мене взяли. Здається, я закріпився. Ну поки що мені ніхто не говорив: «Свят, готуй сумочку, бо скоро автобус до Черкас, тобі пора». Просто, коли маєш бажання і щось для цього робиш, рано чи пізно в тебе це вийде.

Існує багато гумористичних жанрів, а ти хочеш займатися саме стендапом.

Мені подобається, коли людина пише і виступає сама. Ти не від кого не залежиш, просто робиш те, що тобі подобається. Стендап – це один із шляхів знайти себе.

Звідки ти береш натхнення ? Як ти пишеш жарти?

Є просто бажання і робота. Сідаєш і пишеш. Звичайно, якщо в тебе в житті відбуваються цікаві події, ти їх одразу описуєш. Наприклад, певний час я жив з парочкою. Як на мене, вони вели себе досить забавно і давали привід для жартів. Буває так, коли немає приводів – сидиш і вижимаєш жарти. В один день виходить багато матеріалу, в інший – просто два рядки. Але якщо писати систематично – то звикаєш.

Як і всі стендапери, я перевіряю матеріал на відкритих мікрофонах та інших подібних заходах. Ми виступаємо перед живою аудиторією. Якщо чуєш сміх – залишаєш жарт, ні – вирізаєш, викидаєш його зі свого життя :) Мені було соромно за монолог про будівництво.  Колись працював на будівельному об’єкті, написав матеріал – було смішно тільки мені. Шкода, що не чув мій прораб (тато).

Ти жив у Черкасах, а потім переїхав до Києва…

Почнем з того, що я народився у Городищі! Потім із сім’єю переїхав до Черкас. Ті, хто жив в Городищі знають, чому звідти виїжджають. Згодом переїхав до Києва, отримувати вищу освіту, яка повинна була прокласти мені шлях до успішного життя. З дипломом юриста повернувся у Черкаси.  Але я не знав, що з ним робити, так як у мене завжди була ціль заробляти гумором. А в Черкасах гумористичних проектів, щоб не збрехати – нуль. Тому я зараз в Києві.

Ти плануєш робити свій перший сольник у Черкасах. Чому там?

Я люблю Черкаси. Там були мої перші стендап-виступи, тому для мене символічно зробити свій сольник саме там. Там круто, душевно та атмосферно.

Студія їде с тобою?

Хтось казав, що їде, і я цьому дуже радий. Студія була у всеукраїнському турі і бачила моє місто. Вони знають, що у нас добре.

Які в тебе найулюбленіші стендап-коміки? Можливо ти на когось рівняєшся?

Багато стендаперів подобається. Подобається Рікі Джервейс. Він і класний комік, і крутий сценарист, адже сам придумав та написав один із моїх найулюбленіших серіалів «Офіс». Джордж Карлін – ти на нього дивишся і думаєш, як він так робить? Думки, які хочеться слухати і слухати. Можливо від україномовного коміка це звучить якось дивно – але хороші стендапери є і в Росії. Наприклад, мені подобається багато  резидентів з проекту «Стендап на ТНТ».

Ти везеш із собою столичних жителів у Черкаси. Що ти там їм покажеш?

Ідея цієї події така – багато крутих місць поряд із нами. Ми роками відкладаємо гроші на поїздки за кордон, але не помічаємо того, що знаходиться поряд. Я вважаю, що можна виїхати не далеко і також отримати від цього насолоду. Весною в Черкасах дуже красиво. Я даю гарантію того, що у нас вам сподобається… Дніпро, парки і дуже хороші люди.

Які в тебе плани на майбутнє?

Я точно знаю, що їхати з України я нікуди не хочу. Хочу жити і працювати тут. Якщо ти музикант чи поет, пиши музику та виступай тут, архітектор – проектуй, будуй, оновлюй. В Україні все для цього є. Навіть, коли я стану крутим сценаристом і раптом мені запропонують роботу за кордоном, то це буде на певний час, а не назавжди. А загалом, я хочу пов’язати своє найближче майбутнє саме зі сценарною роботою.

 

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  2. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  3. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  4. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  5. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  6. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  7. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  8. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ