На Корсунщину завітала делегація з китайського міста Ваньчжоу

18 травня голова Корсунь-Шевченківської районної державної адміністрації Василь Клименко провів зустріч із делегацією з міста Ваньчжоу (Китайська Народна Республіка), очолювану головою постійного комітету народного конгресу провінції Ваньчжоу муніципалітету Чунцин пані Лі Квінглі.18 травня голова Корсунь-Шевченківської районної державної адміністрації Василь Клименко провів зустріч із делегацією з міста Ваньчжоу (Китайська Народна Республіка), очолювану головою постійного комітету народного конгресу провінції Ваньчжоу муніципалітету Чунцин пані Лі Квінглі.

Мета візиту - пошанування пам’яті Григорія Кулішенка, видатного українця у боях за звільнення Китаю. На зустрічі були присутні голова Корсунь-Шевченківської районної ради Валерій Заболотній, міський голова Олександр Гайдай, представники засобів масової інформації, інформують Новини Черкас.

– Перспективи нашої подальшої співпраці достатньо широкі й цілком реальні, – наголосив під час зустрічі очільник району. – Корсунщина налаштована на міцну дружбу між нашими містами і країнами, а ще – розвиток партнерських відносин, у тому числі й між організаціями та бізнес-структурами наших міст.

Голова постійного комітету народного конгресу провінції Ваньчжоу муніципалітету Чунцин пані Лі Квінглі розповіла про своє місто, особливості його інфраструктури, промисловість. Поспілкувались присутні на зустрічі також про систему освіти, медицину.

Поважна гостя зазначила:

- Територіально ми далеко від вас, але є речі, які нас зближують. Насамперед, такі люди, як уродженець села Черепин Корсунь-Шевченківського району Григорій Кулішенко. Це наш – герой, льотчик-бомбардувальник. Він загинув у 1939 році. У одному з парків йому встановили меморіал, а нещодавно про українця зняли фільм. 

Після офіційної частини зустрічі учасники делегації навідалися до села Черепин, де вшанували пам’ять “повітряного дракона” з України. Гості також відвідали Корсунь-Шевченківський державний історико-культурний заповідник.

Представники Китаю висловили побажання щодо подальшої дружби українського та китайського народів та пошанування пам’яті полеглих українців у важкі для Китаю роки.

Довідково:

Село Черепин Корсунь-Шевченківського району – батьківщина Григорія Якимовича Кулішенка, який у 1938 році під час японської агресії в Китаї воював у складі зведеної групи льотчиків-добровольців. За мужність та героїзм китайці називали їх “повітряними драконами”. В одному з боїв Григорій Кулішенко отримав смертельне поранення і був похований місцевими мешканцями. Подвиг видатного українця у боях за звільнення Китаю став легендою, а сам він – народним героєм, названим китайським народом “Кулі-шен”.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ