Журналістку Валентину Васильченко знайдено вдома мертвою

На 60-му році життя померла сьогодні, 27 травня, талановита журналістка Валентина Васильченко. На 60-му році життя померла сьогодні, 27 травня, талановита журналістка Валентина Васильченко.

Чи­та­чі "Ве­чір­ніх Чер­кас" че­ка­ли кожну її наступну публікацію. Її зна­ли у всій Чер­ка­щи­ні. Її лю­би­ли і в Жаш­ко­ві, де пра­цю­ва­ла в ра­йон­ній га­зе­ті, і в об­лас­ній "Мо­ло­ді Чер­ка­щи­ни". Працювала вона також власним кореспондентом газети "Факти та коментарі" в Черкаській області. Та найбільше роз­крив­ся її та­лант у "Ве­чір­ніх Чер­ка­сах". У ре­дак­ції во­на бу­ла спра­вжньою майс­три­нею жур­на­лістсь­ких роз­слі­ду­ван­ь.

Викриті зловмисники по­бо­ю­ва­ли­ся гострого сло­ва Ва­лен­ти­ни Ан­дрі­їв­ни. До­сить зга­да­ти кур­йоз­ний ви­па­док, ко­ли то­го­час­ний ве­ли­кий мі­лі­цейсь­кий чин навіть ніби-то нев­да­ло стрі­ляв­ся, бо до цьо­го його, мовляв, до­ве­ла жур­на­ліс­тка Ва­лен­ти­на Ва­силь­чен­ко.

До високого журналістського авторитету во­на йшла тер­нис­тим шля­хом. Мо­же то­му, що ма­ла безкомпроміс­ний ха­рак­тер, ні­ко­му не вда­ва­ло­ся зла­ма­ти її принциповість. Але це не гріх - це Гід­ність.

Похорон Валентини Васильченко відбудеться у смт. Лисянка у суботу, 28 травня о 11.00 годині.

"18 березня о 10.20 на журналістку обласної газети "Вечірні Черкаси" 56-річну Валентину Васильченко було здійснено напад. Вона отримала ножове поранення в гомілку правої ноги.

"Це трапилося на перехресті Ільїна-Котовського, де я живу. Я зранку вискочила в магазинчик. Поверталася додому. Раптом почула в нозі, як вогнем обпекло і полилася кров. А поруч мене щось дзенькнуло об стіну будинку. Я повернулася, а там лежить клинок. Довжина його леза десь з пів-метра, а ширина в долоню. І рукоятка десь 30 см. Я такий клинок бачила лише по телевізору. Він гострий як бритва. Якби попав мені в шию, то мені б знесло голову. За 10 м від мене стояла темно-вишнева "Тойота". З неї вибігла жінка. Років 35. Схопила клинок і побігла в машину. Поряд стояв чоловік. Десь такого віку як я. Схожий на власника магазинів та ресторанного бізнесу. Я років 15 тому писала про те, що в них неякісна продукція. Із закривавленою ногою підійшла до машини й кажу, ви що зовсім з глузду з'їхали. Записала номер. А він почав, давайте по-мирному. Я відвезу вас у лікарню, тільки не звертайтеся в міліцію. Ви ж бачите, вона не при собі. Я б не сказала, що та жінка виглядала психічно хворою", - розповіла Васильченко.

Журналістка вважає, що напад пов'язаний з її професійною діяльністю.

"Ймовірно, це помста за мої публікації. Міліція порушила кримінальну справу. Скоріше це трактуватимуть, як хуліганство. Нібито якісь свідки сказали, що бачили, що між тим чоловіком і жінкою виникла сварка і вона розкидала якісь речі. Я цього не чула. Тоді чого клинок летів у мене, а та жінка побігла його потім забирати. Я від госпіталізації відмовилася, їду в обласну лікарню, щоб зробити судмедекспертизу й засвідчити ножове поранення", - сказала Валентина Васильченко.

Це другий напад на Валентину Васильченко. Перший трапився 14 серпня 2000 року. Близько 12 години біля власного під'їзду на неї напали двоє невідомих. Бейсбольними битами журналістці розбили голову. Винних не знайшли".

Вісті Черкащини

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаський депутат від “опозиційного блоку” претендує на посаду судді
  2. На Черкащині повідомлено про підозру ще одному священнослужителю УПЦ (МП)
  3. Епідситуація щодо грипу та ГРВІ у Черкаській області за 9 тиждень 2024 року
  4. На Черкащині секретар ВЛК сплатить штраф в 10 разів більше, отриманого хабаря
  5. Більше сотні черкащан задекларували доходи у понад мільйон гривень у 2023 році
  6. Юний шахіст із Черкас виборов право представляти Україну на чемпіонаті Європи
  7. Черкащан попереджають про можливе підтоплення територій поблизу Дніпра
  8. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  9. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  10. Рейтинги игровых веб-казино: как попадают в число лучших?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ