Про що говорять декларації черкаських посадовців?

У червні представники руху проти політичної корупції «Під контролем» проаналізували декларації перших посадових осіб Черкас та області.

У червні представники руху проти політичної корупції «Під контролем» проаналізували декларації перших посадових осіб Черкас та області.

Чим багаті — тим і раді

Анатолій Бондаренко з «Батьківщини» став міським головою Черкас у листопаді 2015 року. У декларації він вказав дохід у 26 тисяч гривень, а у родини — 706 тисяч гривень. При цьому в автопарку мера Черкас знаходиться чотири легкових і два вантажних авта, а в родини — ще три легковики: два «Lexus» і одна «Mazda». У родини Бондаренків дві земельні ділянки, 2 будинки і 2 квартири.

У міського голови — два перші заступники. Один з них, Станіслав Овчаренко, задекларував 180 тисяч гривень доходу і 473 тисячі гривень на банківських рахунках. Посадовець володіє земельною ділянкою на 600м2, будинком, квартирою та гаражем, де тримає дві «ToyotaCamry».
Його коллега Тарас Хвиль за минулий рік отримав 136 тисяч доходу, все — із зарплатні. У Тараса Васильовича є дві квартири та три автомобіля: «BMW», «SubaruImpreza» та «MercedesBenz».

Олександр Радуцький, секретар міської ради, задекларував 157 тисяч гривень. Він володіє найбільшою кількістю земельних ділянок серед своїх колег: їх у нього аж чотири. Крім того, у родини Радуцьких дві квартири (одна з них — 12 м2) та будинок, а з транспорту — «Kia» та «Ford».

Заступник міського голови з питань ЖКГ Роман Буданцев вказав у декларації за 2015 рік 33 тисячі гривень доходу — заробітна плата. Саме тоді він працював директором товариства з обмеженою відповідальністю у Кіровограді. Тим часом у родини Буданцевих три квартири, одна земельна ділянка і «Toyota Highlander».

Приблизно вдвічі більше задекларував Андрій Наумчук, директор департаменту ЖКГ: 75 тисяч гривень. Родина — удесятеро більше: 763 тисячі гривень. Живе Наумчук з дружиною та батьками у будинку, що належить родичам. Зате він водить «FordFocus» 2012 року випуску. Крім того, у 2015 році Андрій Миколайович погасив кредити на 36 тисяч гривень і застрахувався на 23 тисячі.

Директор департаменту містобудування та архітектури Артур Савін за 2015 рік отримав 83 тисячі гривень доходу, а його родина підприємницькою діяльністю надбала 144 тисячі гривень прибутку. Савіни володіють просторим будинком та двома ділянками землі і не мають машини. Натомість родина має частку у публічному акціонерному товаристві.

Ну, а «найбагатшим» у Черкаській міськраді, якщо брати задекларовані доходи, можна назвати заступника мера з питань архітектури та містобудування Сергія Гуру. У 2015 він отримав доходи у 1,2 мільйони гривень, з яких лише 21 тисяча — заробітна плата. Гура володіє двома квартирами і трьома земельними ділянками, а його родина — двома автами: ВАЗ та «Infinity».

Варто зазначити, що декларації усіх керівників міста, виконкому та виконавчих органів за 2015 рік знаходяться у відкритому доступі на сайті міської ради. Це дозволяє позитивно відзначити Черкаси серед інших міст.

Скупий на декларації сайт обласної ради

Голова Черкаської облради Олександр Вельбівець задекларував за 2015 рік 78 тисяч власного доходу і 79 тисяч — дружини. У сім’ї є гараж, але немає машини. Також Вельбівці володіють земельною ділянкою площею 1500 м2 та квартирою.

Його заступник Валентин Тарасенко задекларував дохід на суму 477 тисячі гривень, з яких майже 111 тисяч — матеріальна допомога. Родина володіє будинком і трьома земельними ділянками, а ще — трьома автомобілями, один з яких — «FordKuga». Минулого року погасив кредит в «Ощадбанку» на суму 43 тисячі гривень.

«Найбагатшим» декларантом обласної ради, до якого вдалося дістатися аналітикам, — це Олег Баштан, директор товариства з обмеженою відповідальністю та представник «Радикальної партії». Він задекларував 1,25 млн гривень, більшість — прибуток від депозиту. Щоправда, Баштан вказав, що на банківських рахунках має 514 тисяч, тому незрозуміло, як дивіденди з цієї суми можуть складати більше мільйона. Також Баштан володіє часткою статутного капіталу. Окрім цього, у родині є квартира, дві ділянки землі і гараж, у якому Олег Васильович тримає «Lexus».

Колега Баштана по партії Вадим Гайович подав декларацію як головний диригент міжнародного благодійного фонду. Вона здивувала аналітиків, адже депутат облради, згідно документу, не має ані родини, ані житла, ні автомобіля — чоловік просто нічим не володіє. При цьому він задекларував майже 123 тисячі гривень.

Керівник фракції УКРОП Андрій Сегедь задекларував рекордно малий дохід — 5773 гривні, у той час, як його дружина — 95,5 тисячі гривень. Також саме вона володіє земельною ділянкою, будинком і квартирою, якими користується сім’я.

Варто відзначити, що на сайті Черкаської облради у відкритому доступі знаходиться дуже мало декларацій депутатів. За цим показником вона значно відстає від міської ради.

Аскетична облдержадміністрація

Голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко задекларував майже 115 тисяч гривень доходу, що майже у 50 разів менше, ніж прибуток його родини. Члени сім’ї заробили 1 млн гривень переважно підприємницькою діяльністю. У родини Ткаченків знаходиться у володінні 3 земельні ділянки, 2 будинки, квартира і нежитлове приміщення в центрі Черкас. Їздить родина на «RangeRoverEvoque» 2012 року випуску. На банківських рахунках родина має 180 тисяч грн.

Попри це, «найбагатшим» декларантом ОДА, якщо не враховувати дохід родини, можна назвати Віталія Коваля. Він отримав майже 136 тисяч гривень доходу — все з заробітної платні. На відміну від колег, Віталій Володимирович отримав 17 тисяч гривень з викладацької та наукової діяльності. Перший заступник голови ОДА має квартиру і жодного авта, а на рахунках тримає майже 30 тисяч гривень.

Сергій Овчаренко, заступник голови ОДА, задекларував 67 тисяч гривень, а його родина — 451 тисячу гривень, все — від підприємницької діяльності. Родина володіє трьома земельними ділянками та нерухомим майном площею 710 м2. Ані квартира, ані будинок не задекларовані, зате у звіті вказано дві автівки: «Audi A4» 2012 року та «RangeRover» 2013 року. Крім того, у 2015 році Сергій Миколайович погасив майже 47 тисяч боргів.

Інший заступник голови ОДА, Костянтин Омаргалієв, задекларував 67 тисяч гривень власного доходу і 13 млн гривень прибутку дружини від підприємницької діяльності. Більше у родини, згідно декларації, нема нічого: ні житла, ні машин, навіть земельних ділянок.

Їхній коллега Ярослав Березань за 2015 рік вказав у декларації 53 тисячі гривень доходу, зате у дружини — 431 тисяча гривень, переважно від підприємницької діяльності. До того ж, вона володіє земельною ділянкою і двома квартирами, а сам Березань — нежитловою нерухомістю площею 181 м2. Ярослав Григорович їздить на «ToyotaLandCruiserPrada» 2004 року, а його друга половина — на «Mazda 3» 2013 року випуску. За 2015 рік дружина Березаня погасила позику на суму 72 тисячі гривень.

За інформацією прес-служби всеукраїнського руху «Під контролем»

 

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаський депутат від “опозиційного блоку” претендує на посаду судді
  2. На Черкащині повідомлено про підозру ще одному священнослужителю УПЦ (МП)
  3. Епідситуація щодо грипу та ГРВІ у Черкаській області за 9 тиждень 2024 року
  4. На Черкащині секретар ВЛК сплатить штраф в 10 разів більше, отриманого хабаря
  5. Більше сотні черкащан задекларували доходи у понад мільйон гривень у 2023 році
  6. Юний шахіст із Черкас виборов право представляти Україну на чемпіонаті Європи
  7. Черкащан попереджають про можливе підтоплення територій поблизу Дніпра
  8. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  9. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  10. Рейтинги игровых веб-казино: как попадают в число лучших?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ