Сільські громади вкотре висловилися проти створення нацпарку «Холодний Яр»

Сільські громади Грушківки, Мельників, Жаботина, Головківки, Лубен Чигиринського та Кам96;янського районів вкотре висловилися проти створення національного природного парку Сільські громади Грушківки, Мельників, Жаботина, Головківки, Лубен Чигиринського та Кам`янського районів вкотре висловилися проти створення національного природного парку "Холодний Яр".

Цього разу стурбована громада звернулася до Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового з проханням припинити ті обставини, що вже тривалий час збурюють спокій громад на території вищезазначених сільських рад. Відповідний лист наводять у Черкаському облуправлінні лісового та мисливського господарства, пише Діловий регіон.

"Ще з 2010 року розпочалися активні намагання зацікавлених осіб створити за рахунок земель лісового фонду в адміністративних межах декількох сільських рад національного парку "Холодний Яр", площею 8524 га. Це при тому, що вже існує пам`ятка природи державного значення "Холодний Яр", площею понад 1500 га, яка створена саме в історичних місцях, має набагато суворіший режим заповідання ніж національний парк, а вилучення такої площі лісів у держлісгоспу призведе до зупинки єдиного працюючого промислового підприємства в нашій місцевості. Громади наших сіл збирались на обговорення питання створення національного парку із завидною регулярністю і категорично не підтримують дану ідею", – йдеться у зверненні до Міністра.

Створення нацпарку жителями сіл розглядається як намагання оминути закон в частині сплати податків та забудувати, в обхід мораторію, лісові землі. Крім того, як зазначається у листі, не дає підстав для оптимізму громаді стан справ у інших заповідних об'єктах на Черкащині – державному заповіднику "Трахтемирів" площею 11 тисяч гектарів, який з 2000 року якимось чином став приватним, національних парках "Білоозерський" та "Нижньосульський", що перетворені можновладцями у приватні маєтки та мисливські угіддя.

"У нас уже існує національний історико-культурний заповідник "Чигирин" з філіалами, в тому числі і в "Холодному Яру", на утримання якого витрачаються значні кошти з державного бюджету. Створення ще однієї бюджетної установи – національного парку, вимагатиме значних державних коштів на створення та утримання, а парк фактично дублюватиме функції заповідника "Чигирин" в частині розвитку туризму та Кам`янського лісгоспу в забезпеченні охорони лісів", – додають у листі.

Насамкінець громада просить Міністра Тараса Кутового припинити намагання черговий раз тягти жителів на сходки, адже місцеве населення налаштоване рішуче – категорично проти створення національного парку "Холодний Яр".

Сільські громади вкотре висловилися проти створення нацпарку «Холодний Яр»Сільські громади вкотре висловилися проти створення нацпарку «Холодний Яр»

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ