В ОДА врегульовували конфлікт із земельними ділянками на Христинівщині

Вирішення питання щодо розподілу земельних ділянок на Христинівщині триває. Сьогодні з цього приводу відулась зустріч в ОДА. Тут зібрались представники ініціативної групи від черкаських та христинівських АТОвців, сільські голови, Головного управління Держгеокадастру в області.

Вирішення питання щодо розподілу земельних ділянок на Христинівщині триває. Сьогодні з цього приводу відулась зустріч в ОДА. Тут зібрались представники ініціативної групи від черкаських та христинівських АТОвців, сільські голови, Головного управління Держгеокадастру в області.

Нагадаємо, 89 учасників АТО з Черкас та Черкаського району бажають одержати земельні наділи в Христинівському районі. Представники Христинівської спілки АТОвців наголошують на тому, що землі району насамперед мають одержати тутешні бійці. Місцеві депутати та сільські голови, в свою чергу, відстоюють інтереси представників соціальної сфери сіл. Таких, за словами останніх, на сьогодні лише в с. Кузьмина Гребля, Заячківка понад 90, повідомляють Черкаські новини.

Зазначимо, черкаські бійці попередньо подавали до Головного управління Держгеокадастру клопотання на видачу земель і нині вимагають врегулювання питання з їх підписами. Затверджені проекти землеустрою щодо відведення їм у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення мали бути підписані учора. У цьому запевнив бійців тиждень тому керівник Головного управління Держгеокадастру. У цілому клопотань 119. Серед них 89 черкаських АТОвців, 4 – бійці з Христинівщини та 26 представників соціальної сфери. Однак позитивного вирішення не отримали – у зв’язку з тим, що в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру в області Дмитро Мироненко нині перебуває на лікарняному.

Про це поінформувала на зустрічі в ОДА начальник юридичного відділу структури Оксана Сіроштан. Також Оксана Миколаївна зазначила, що в електронній системі документообігу «ДОК ПРОФ СТЕП», яка забезпечує реєстрацію вхідної та вихідної документації, не працює функціонал «реєстрація наказів».

Враховуючи соціальну напругу та відсутність можливості забезпечення Головним управлінням Держгеокадастру реалізації законного права учасників АТО щодо отримання земельних ділянок, у ході засідання Віталій Коваль дав доручення звернутися з листом від обласної адміністрації до Держгеокадастру України з проханням в найкоротший термін призначити відповідальну особу за підписання наказів та відновити роботу функціоналу «реєстрація наказів».

– Обласна влада в цій ситуації є арбітром. Вирішення ж питання стосовно видачі земельних ділянок, зокрема підпису наказів, – виключно у компетенції Держгеокадастру. Відтак ми звернемося за сприянням до державної структури.

У свою чергу, голова Христинівської РДА Людмила Денисюк зазначила, що на сьогодні вже існує домовленість з місцевими орендарями про їх готовність надати у користування 114 ділянок. Нагадаємо, Віталій Коваль за результатами виїзної наради 6 липня в Христинівці, доручив керівниці району провести зустрічі з орендарями.

Обласна ж влада зі свого боку узгоджувала питання з вільними наділами для бійців у межах інших районів. Так, під час зустрічі представники керівництва Смілянського та Черкаського районів повідомили про те, що мають вільні ділянки на своїй території та можуть надати їх АТОвцям.

Робота щодо пошуку вільних ділянок продовжується, запевнив Віталій Коваль. Більше того, за результатами засідання колегії 14 липня, обласна адміністрація офіційно звернеться до районів області з проханням до кожного з них виділити по 100 вільних ділянок для учасників АТО. Це дасть змогу поступово забезпечити земельними наділами всіх демобілізованих бійців області.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ