Сергій Куліш став срібним призером Олімпійських ігор і першим українським стрільцем, який завоював медаль

Сергій КулішКілька хвилин тому в Ріо-де-Жанейро завершилися чоловічі змагання зі стрільби з пневматичної гвинтівки. Черкащанин Сергій Куліш в запеклій боротьбі зумів обійти росіянина Масленікова, але поступився італійському спортсмену Кампріані, який був сьогодні влучнішим.

23-річний українець Сергій Куліш заробив для збірної України першу медаль на Олімпійських Іграх в Ріо. Наш спортсмен завоював срібло у стрільбі з пневматичної гвинтівки на дистанції 10 метрів.

Сергій деякий час лідирував, потім був змушений боротися за бронзу з представником Індії Абхінавом Бінду. Була призначена перестрілка, в якій Сергій заробив 10,5 очка, а суперник - 10.

У боротьбі за місця в топ-трійці Сергій Куліш перестріляв росіянина в срібній дуелі. До результату італійця Нікколо Кампріані Сергій не дотягнув - але це був олімпійський рекорд фінальних змагань у стрільбі з пневматичної гвинтівки ..

Це перша медаль України на Іграх-2016 і сьома в історії незалежної України в кульовій стрільбі.

Ще один представник України в цьому фіналі Олег Царьков посів останнє восьме місце.

Редакція онлайн-газети Новини Черкас поздоровляє Сергія з олімпійською нагородою!

Призера вже привітали  Президент України Петро Порошенко та президент НОК України Сергій Бубка.

В Україні державна нагорода за призові місця на Олімпіаді цього року становить 125 тис. доларів за золоту медаль, 85 тисяч - за срібну і 55 тисяч - за бронзову.

Зі свого боку НОК України пообіцяв переможцям такі преміальні: 300 тисяч гривень, 200 тис. і 120 тис. за "золото", "срібло" і "бронзу".


Сергій Куліш народився 17 квітня 1993 року. Тренер - Нагній Віктор Анатолійович.
Майстер спорту України міжнародного класу, багаторазовий Чемпіон України. Чемпіон Європи, багаторазовий призер Етапів Кубка світу, рекордсмен світу, Європи, України (багаторазово), призер 1-х Юнацьких Олімпійських ігор, кандидат в олімпійську збірну Лондон-2012, срібний призер Олімпіади-2016.

«Моя ціль – олімпійське золото»

Сергій Куліш із нагородами, кульова стрільбаНапередодні свого від’їзду на Олімпійські ігри черкаський снайпер Сергій Куліш поділився з Черкаським спортом своїми очікуваннями, переживаннями та планами на майбутнє. Стрілець розповів про своє становлення як спортсмена та дозволив зазирнути у своє буденне життя.

- Коли і як почали займатися кульовою стрільбою?

- Для мене кульова стрільба «відкрилася», коли мені було 10 років. Спонукала мене елементарна хлопчача цікавість. Як і багато хто з моїх однолітків, я записався у секцію з кульової стрільби. Проте навіть не міг подумати, що в мене все вийде і надалі переросте у серйозне захоплення.

- Коли кульова стрільба переросла для Вас із звичайної розваги у серйозне захоплення?

- Думаю, в 14 років. У 12-ть років я вже став майстром спорту, а в 14-15 років – майстром спорту міжнародного класу. тоді я зрозумів, що потрібно продовжувати займатися кульовою стрільбою, адже результати ростуть. Почав здобувати перші медалі та грамоти, тому стало ще цікавіше займатися цим видом спорту.

- Як батьки ставляться до Вашого захоплення кульовою стрільбою?

- Звісно, дуже добре. Мої батьки дуже задоволені, що я так гарно само реалізувався у цьому виді спорту, знайшов себе. Що я займаюся спортом, а не тиняюся безцільно вулицями міста і не вживаю алкогольних напоїв. А їжджу на змагання і постійно намагаюся само удосконалитися як спортсмен.

- Чи плануєте заробляти кульовою стрільбою на життя?

- У нашій країні надзвичайно важко заробляти на життя спортом. Звісно, періодично отримую якусь певну суму коштів, але далеко не таку, яку хотілося б.

- Як готуєтеся до Олімпійських ігор?

- Попередні чотири місяці я майже не був вдома, весь час на змаганнях. У Черкасах декілька тижнів відпочив. Потім спортивні збори з 21-го у Польщі, де ми двадцять днів готувалися та удосконалювали свою майстерність.

- Чи є суперники, яких найбільше будете остерігатися на Олімпіаді?

- Звісно, є. Проте не скажу кого саме. Проте це було б безглуздо нікого не остерігатися. Всі ми люди і, я думаю, що все можливо. Я вже чітко знаю що я можу і на що здатен. Я маю дві медалі з етапів Кубку світу, які надають мені трошки впевненості і нагадують чого я їду на Олімпіаду.

- Які змагання запам’яталися Вам найбільше?

- Мабуть Юнацькі Олімпійські ігри у 2010 році, що проходили у Сінгапурі. Там я здобув бронзу. Це була моя перша Олімпіада.

- Регулярно ви демонструєте дуже високі результати, на Вашому рахунку низка рекордів. Як вдається підтримувати себе у такій гарній формі?

- У мене немає неадекватної одержимості спорту, що ось тільки ним жити. Ні, це не про мене. У мене немає надзвичайного якогось графіку чи режиму дня. Просто звичайний розклад тренувань, якого я постійно намагаюся дотримуватися. У цьому спорті дуже важливий психологічний тип людини. Мабуть саме те, що я трошечки флегматичний і моє ставлення до цього виду спорту досить спокійне та адекватне, це все і дає таку стабільність. Ставлення до вистрілу у мене просте. Мабуть саме це мені і допомагає.

- Наразі Ви є студентом АПБ. Чи допомагають Ваші здобутки у навчанні? Можливо маєте якісь привілеї?

- Звісно. Академія надає мені можливість поєднувати навчання із змаганнями. Вони входять у моє положення. Іноді не з’являюся в Академії по чотири місяці, проте до цього ставляться з розумінням, адже знають, що я не прогуляв.

- Чи не заздрять Вашому успіху одногрупники?

- Чесно кажучи, я навіть ні з ким із них незнайомий. Візуально ідентифікую, що так, це мої одногрупники, як і вони мене, але не більше. На якесь спілкування чи дружбу просто не вистачає часу.

- Які у вас стосунки із ще однією претенденткою на олімпійські нагороди Дашою Шаріповою?

- У нас дружні стосунки. Завжди підтримуємо та допомагаємо одне одному. Якщо щось потрібно, то я знаю, що я завжди можу до неї звернутися. Вона відповідно теж. Ми постійно спілкуємося, гуляємо і т.д. Підтримуємо один одного. Просто дружимо, не більше.

- Чи не виникало бажання або ж ситуацій, коли Ви хотіли кинути кульову стрільбу?

- Так, бувало. Таке було, якщо не помиляюся, рази два чи три, точно не пам’ятаю. Це було давно. Хотів кинути і був дуже серйозно налаштований. То з тренером посваримося, то результату немає, то ще щось. Тоді думав, що все кидаю. Але минало два дні і я знову йшов до тиру, беру гвинтівку і за справу. Я вже просто не можу без цього. Це як залежність.

- Маєте мрію?

- Звісно. Як і для кожного спортсмена, Олімпіада для мене найбільші і найвідповідальніші змагання. Це ті змагання на які вже потрапити – це своєрідна перемога. Тому виграти їх – це, звісно, мрія.

- Чи маєте Ви якесь хобі?

- Якщо чесно, то на хобі просто не вистачає часу.

- Як любите проводити вільний час?

- Люблю риболовлю. І як тільки випадає можливість вибратися порибалити, то одразу ж нею користуюся. Таке часопроводження є дуже близьке моєму темпераменту та характеру. Проте для мене риболовля це всього на всього розвага, немає якогось фанатизму чи одержимості нею.

- Чи маєте Ви кумира у кульовому спорті, на якого постійно рівняєтеся?

- Якщо чесно, то рівняюся я не на людину, а на результати. Неважливо чиї вони.

- Чи забобонна Ви людина?

- Чесно кажучи, я людина далеко не та, яка вірить у прикмети. Хоча була у моїй практиці дуже дотепна історія. Видали мені на змаганнях олімпійку. Я в ній весь час ходив і зайняв третє місце. Надягнув її на наступному етапі змагань і знову третє місце. То ми, звісно, трошечки покепкували з цього, але не більше. Якщо чорний кіт і перейде дорогу, то я спокійно піду далі.

 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ