На Катеринопільщині та на Смілянщині визначили найспортивніші села

Минулої суботи на Черкащині у двох районах відбулися змагання турніру «Найспортивніше село». Гирьовий спорт, теніс та шашки і навіть дартс.  А ще футбол, армспорт, перетягування канату та багато іншого.

Смілянщина

Безкрайніми грозовими хмарами зустрічала Смілянщину субота. Краплини дощу, що деінде пролітали над стріхами хат, як ніколи привертали до себе погляди мешканців десятка сіл.

13 серпня, половина району раз по з раз поглядаючи в небо, з хвилюванням і пересторогою замислювалися над погодою в с. Носачів. Саме тут цього дня проходили найочікуваніші змагання щорічного турніру «Найспортивніше село Смілянщини», де і було визначено команду, що представлятиме район на теренах області, інформують Новини Черкас.

Від самого досвіту голова Носачівської громади Віктор Кравченко не мав спокою ні на мить. Перевіряючи спортивні снаряди і вмовляючи небесну гладь, Віктор Андрійович з притаманною йому щиросердністю, очікував гостей з кожного куточку Смілянщини. Другий рік поспіль стіни загальноосвітньої школи та мешканці с. Носачів були господарями вищезгаданого спортивного свята, про те хоч і мали досвід, хвилюванню не було меж.

З кожною наступною секундою, пришкільна територія заповнювалась новим транспортом, який хвиля з хвилею вивільняв спортсменів-аматорів спраглих до нових перемог. Більше двохсот учасників вже через декілька хвилин вишикувавшись для урочистого відкриття, приймали вітання від заступника голови районної державної адміністрації Людмили Абрамової, завідувача сектору у справах сім'ї, молоді та спорту Світлани Горобець, голови фракції «Черкащани», депутата районної ради Віктора Золотоверхого та керуючої господарством «Шпола Агро-Індустрі» Валентини Гаєнко.

З дитячим сум’яттям учасники змагань дожидали стартового свистка і хоч кожен відмахувався від вагомості перемоги, не озброєним оком було видно, блискучі медалі закохали їх до безтями.

Кремезні гирьовики і швидконогі футболісти боролися пліч о пліч з своїми односельчанами, які обрали до вподоби настільний теніс та шашки. Як зазвичай, найбільше вболівальників навколо себе зібрали змагання з армспорту та перетягування канату, де шквалом емоцій зустрічали кожну перемогу. Не оминула програма турніру і сільських голів, які визначали поміж себе кращого у змаганнях з дартсу.

Після шести годин боротьби та суперництва, стомлені, але задоволені атлети, затаївши подих вслухались в результати змагань. Підраховуючи подумки власні завойовані бали, щиро вітали конкурентів з отриманими грамотами. Не дивлячись, що в спортивних змаганнях головне участь, все ж були визначені і лідери. Отже, за підсумками командного заліку третє місце посіла Санжариська сільська рада, а перше і друге місце, з різницею лише в декілька балів, зайняли Сунківська та Ковальська сільська рада відповідно.

Смілянська районна державна адміністрація вітає учасників (Балаклеївську, Попівську, Сердюківську, Санжариську. Сунківську, Ковальську, Ташлицьку, Костянтинівську, Носачівську та Малосмілянську  сільські ради) з вдалим завершенням змагань та щиро дякує за належне ставлення до популяризації здорового способу життя та спорту в районі.

Катеринопільщина

13 серпня 2016 року в селищі Катеринопіль на центральному районному стадіоні “Колос” відбулися змагання “Найспортивніше село Катеринопільщини”.

Голова районної ради Віталій Верета, відкриваючи урочистості, зауважив, що у нашому районі вже стало доброю традицією проводити змагання “Найспортивніше село Катеринопільщини”. Він наголосив, що традиційні спортивні заходи проводяться за розпорядженням голови обласної ради серед населених пунктів Черкаської області і спрямовані на популяризацію фізичної культури і спорту, пропаганду і стимулювання здорового способу життя серед сільського населення.  Побажав учасникам змагань перемог, спортивного завзяття і доброго настрою.

У змаганнях із семи видів спорту взяли участь 18 команд із сіл району.

Найбільше вболівальників зібрали змагання з міні-футболу. У матчі за третє місце зійшлися футболісти Вікниного та Кайтанівки. Долю цієї зустрічі вирішив один м’яч, забитий кайтанівцями у ворота своїх суперників. Набагато результативнішим був фінал між командами Новоселиці та Розсохуватки, в якому глядачі побачили чотири голи, які залітали у ворота, правда, лише однієї команди. Новоселицькі футболісти здобули перемогу, а друге місце з міні-футболу посіла команда с.Розсохуватка.

Щиро підтримували вболівальники всіх місцевих силачів, котрі штовхали 24-кілограмові гирі, а також змагалися в армреслінгу, адже дехто з них показував своє вміння в обох дисциплінах. У змаганнях гирьовиків перемогу святкували Артем Джагінян (вагова категорія до 65 кг) з Ярошівки, Віталій Делас (до 75 кг) з Новоселиці, Богдан Височанський (до 90 кг) із Вікниного та Станіслав Крикливенко (більше 90 кг) з Лисичої Балки (до речі, він став бронзовим призером в змаганнях з армреслінгу).

Переможцями у змаганнях з армреслінгу стали Микола Захаров (вагова категорія до 70 кг), Олександр Козубовський (до 90 кг) — обидва із Розсохуватки, Сергій Надельнюк (понад 90 кг) із Вікниного.

Свою влучність у змаганнях із дартсу демонстрували сільські голови. У цьому виді не було рівних Сергію Москаленку з Розсохуватки.

У шашкістів переможцем став Микола Руденко з Киселівки.

Найважче цього дня було змагатися тенісистам, адже через поривчастий вітер довелося перенести змагання у роздягальню стадіону. Напруженим виявився фінал між Людмилою Безуглою з Лисичої Балки та Альоною Безусою з Гуляйполя. Дві партії не виявили переможницю — 1:1. У третій удача посміхнулася Л.Безуглій. Перше місце змагань із настільного тенісу серед чоловіків виборов Олександр Куценко з Лисичої Балки.

А завершувалися змагання чи не найбільш видовищним видом — перетягуванням каната. Ще до його початку фаворитом називали команду з Лисичої Балки. Так воно й трапилося. Кремезні, міцні лисичобалківські чоловіки здолали всіх своїх суперників.

Нагородження переможців і призерів змагань в окремих видах спорту здійснили голова районної ради Віталій Верета і перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Коваленко. Перемогу в спортивному суперництві здобули найсильніші: 1-е загальнокомандне місце виборола команда с. Лисича Балка, 2-е ­– с. Розсохуватка,  3- е – ­ с. Петраківка.

Команди-переможниці були нагороджені грамотами, кубками. Депутат обласної ради, секретар Черкаської обласної організації ВО «Черкащани» Олександр Коваленко, звертаючись до учасників змагань, зазначив, що об’єднання не змогло залишитися осторонь цієї важливої події у спортивному житті Катеринопільщини і вирішило також долучитися до неї. Команді-переможцю і обом призерам він вручив грошові сертифікати відповідно на три, дві та одну тисячу гривень. Сільські голови за безготівковим рахунком зможуть придбати на них спортивний інвентар для своїх спортсменів.

Оргкомітет змагань від імені всіх учасників  висловлює щиру  вдячність обласній організації Всеукраїнського об’єднання “Черкащани”, а також депутатам обласної ради Олександру Коваленку та Артуру Футимі за підтримку розвитку фізичної культури та спорту на селі, створення призового фонду для нагородження переможців.

 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ