У Черкасах відкривається унікальна лабораторія для підготовки багатопрофільних фахівців

У ЧДТУ починає роботу міжфакультетська лабораторія, де студентів трьох факультетів, крім основної спеціалізації,  навчатимуть сучасним методам  GPS-моніторингу – інноваційному методу  контролю роботи компаній-перевізників.

 

- Три  факультети нашого університету підписують угоду про співпрацю із компанією, що впроваджує системи GPS-моніторингу для транспортних компаній – і створюють «Міжфакультетську лабораторію GPS-моніторингу», що дасть можливість нашим студентам отримати унікальні синтезовані знання, - зазначив в.о. ректора ЧДТУ Олег Григор. - Студенти факультетів електронних технологій, інформаційних технологій і систем, комп’ютеризованих технологій, машинобудування та дизайну зможуть отримати практичні навички із налаштування, використання та ремонту систем GPS-моніторінгу, необхідних для сучасного контролю  маршрутів великих транспортних компаній. Ми переконані, що сучасна освіта повинна відповідати реальному технологічному рівню сучасних підприємств – і  таке поєднання одразу кількох наукових напрямків у підготовці майбутніх фахівців створює для них унікальні переваги на ринку праці, надає можливості  працевлаштування у суміжних сферах.

- Ми укладаємо угоду із компанією «Теко Трейд», що надає  робочі прилади та устаткування, із якими працюватимуть студенти. Для майбутніх спеціалістів із кібербезпеки  – це можливість проведення практичних робіт на новітньому обладнанні, для програмістів - знайомство зі спеціалізованим програмним забезпеченням, для радіотехніків та  електротехніків -  можливість детально вивчити сучасні прилади, попрацювати над їх вдосконаленням, для машинобудівників  -  це  практика зі встановлення та використання обладнання, яка знадобиться їм у майбутньому, - розповіла декан факультету інформаційних технологій та систем ЧДТУ Ірина Трегубенко. -  Синтез університетської науки і реальної практики сьогодні є просто необхідним для  підготовки нової генерації фахівців – і ми намагаємося доносити роботодавцям, що вони не повинні залишатись осторонь освітнього процесу – адже мають можливість «вирощувати» собі нові талановиті кадри – і підвищувати свою конкурентоспроможність у сучасному динамічному бізнес-світі. Скажімо, та ж компанія «Теко Трейд»  має наміри відібрати на роботу понад 20 нових фахівців – і її специфіка  дозволяє взяти на роботу студентів, що зможуть працювати у другу половину дня, після занять. Загалом же, щонайменше, наші студенти отримають можливість працевлаштуватись у будь-якій  компанії, що має свій автопарк: сільгосппідприємства, кур’єрські служби,  автопідприємства, компанії, що здійснюють міжнародні та внутрішні перевезення.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  4. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  5. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  6. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
  7. У разі доведення вини, «горе-продавцям» світить до 12 років позбавлення волі
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ