У селі Білозір’я на Черкащині започатковано будівництво храму Покрови Пресвятої Богородиці

У селі Білозір'я на Черкащині започатковано будівництво храму Покрови Пресвятої Богородиці Української Православної Церкви Київського Патріархату.

У селі Білозір'я на Черкащині започатковано будівництво храму Покрови Пресвятої Богородиці Української Православної Церкви Київського Патріархату. 

Тут діє парафія УПЦ Московського Патріархату, а з початком російської агресії проти України віряни прагнули перейти в УПЦ Київського Патріархату. Було зібрано більше чотирьох тисяч підписів за перехід, також було заплановано збори громади, проте священнослужителі МП автобусами привозили людей із Сміли та із інших населених пунктів, щоби зірвати наміри місцевої громади.

Згодом, аби не збурювати протистояння між людьми в селі, було зареєстровано нову парафію УПЦ Київського Патріархату. На даний час вже виділено земельну ділянку під будівництво нового храму, де люди зможуть прославляти Господа українською мовою, молитися за українських захисників, а також не підтримувати духовно та матеріально московського Патріарха Кирила, за якого ревно молиться церква країни агресора в Україні, повідомляють Черкаські новини.

Православну громаду села Білозір'я 15 жовтня із архіпастирським візитом відвідав митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан. Тут на подвір'ї майбутнього храму архіпастиря зустрів із короваєм та теплими словами селищний голова Білозір'я Міцук Володимир Павлович, із квітами та щирими побажаннями архієрея вітали дітки, а настоятель парафії протоієрей Іван Сідельник запросив митрополита Іоана благословити початок будівництва храму у селі, після чого відбулася молитва. Чин освячення хреста та місця під будівництво храму Покрови Пресвятої Богородиці митрополит Іоан звершив у співслужінні Черкаського благочинного протоієрея Андрія Шпунта, настоятеля парафії протоієрея Івана Сідельника та духовенства Черкаського, Смілянського та Шполянського благочинь. Молитовно розділити радість заснування храму прийшло багато жителів Білозір'я, місцеве козацтво та керівники села.

По завершенні молитви митрополит Іоан нагородив Архієрейськими Грамотами селищного голову Білозір'я Міцука Володимира Павловича та його заступника Пишного Миколу Павловича за їхній вклад у розбудову Помісної Української Православної Церкви.

На святі був присутній помічник народного депутата Сергія Рудика Святослав Заворотній, який привітав вірян із Покровою та передав громаді села від Сергія Ярославовича сертифікат на 25 тисяч гривень на будівництво храму, також поважний гість пообіцяв і в майбутньому сприяння та допомогу у спорудженні святині.

На завершення архіпастир окропив всіх присутніх святою водою, а також пролунало торжественне многоліття Святійшому Патріарху Філарету, громаді села Білозір'я, українським воїнам та всьому українському народу.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ