Які статки декларують черкаські нардепи?

гроші, гривня

До першого листопада цього року всі державні мужі, починаючи від Президента і Прем’єр-міністра України, і закінчуючи начальниками відділів і головами райрад, повинні подати електронні декларації за 2015 рік.

Про статки нардепів родом з Черкащини пише infomist.ck.ua.

Народний депутат від “Опозиційного блоку” Олександр Долженков, який народився в Черкасах, подав електронну декларацію за 2015 рік.

Народний депутат від “Опозиційного блоку” Олександр Долженков

Згідно з даними декларації, Долженков, що нині прописаний в Бахмутському районі на Донеччині, володіє 67% просторої (181 кв. м) квартири в Києві. За останньою оцінкою його житло вартує майже півтора мільйони гривень. Окрім того, ще одну квартиру в Києві нардеп орендує.

Долженков їздить на TOYOTA LAND CRUISER 200, право на який набув у 2012 році. На той час автомобіль коштував 840 тисяч гривень. Дружина депутата має у власності більш круте авто – свіженький BMW X6 xDrive 30d/F16. Авто випущене в 2015 році, і рік тому коштувало 2,12 млн грн.

За минулий рік депутат-опоблоківець отримав зарплату 79,9 тис. грн і ще 80,5 тис. за “виконання депутатських повноважень”. Також в декларації вказані і 378,8 тис. грн “девідендів” отриманих від ПАТ ПУМБ. До речі, банк, пов’язаний з бізнесом Ахметова, також платить “девіденди” і дружині депутата. У минулому році Інна Миколаївна отримала від нього 11,4 тисячі гривень.

Натомість куди більш серйозний заробіток пані Інна отримала від донецького адвокатського підприємства “Час закону”. За рік вона заробила за місцем роботи 2,3 млн. грн. Варто зазначити, що свого часу Олександр Долженков також працював юристом в цьому товаристві. Також Олександр разом із дружиною задекларували по 30 тисяч доларів готівки.

Уродженка Жашкова, народний депутат Світлана Заліщук подала електронну декларацію за 2015 рік.

Уродженка Жашкова, народний депутат Світлана Заліщук

Народна обраниця задекларувала дві квартири в Києві. Одна площею 42 кв. м була набута у власність в 2008 році (вартість на момент набуття – 437 тисяч гривень, інша (площа 158 кв. м) – у 2014 році за 3,5 млн грн.

При цьому зазначимо, що в 2008-му Заліщук працювала асистентом по комунікації радника Президента. Щодо другої квартири, то її покупка стала приводом для серйозного скандалу.

Коментуючи придбання житла, пані Світлана повідомляла, що купила квартиру разом із чоловіком – шведом Мортеном Енбергом. Також вона наголошувала, що в той час (2014 рік – ред.) “не була політиком чи державним службовцем”.

Згідно з даними декларації, Світлана Заліщук їздить на Land Rover Discovery 4, що був набутий у власність у рік свого випуску – в 2010-му. Тодішня вартість – 395 тисяч гривень. Land Rover Discovery 4 зараз коштує близько 2 мільйонів гривень.

Щодо грошових активів, то тут нардеп вказала 212 тисяч шведських крон (трохи більше 600 тисяч гривень – ред.), що розміщені на банківських рахунках в скандинавському банку. Також Заліщук має 9,5 тисяч доларів готівкою.

Уродженець Умані, народний депутат від “Блоку Петра Порошенка” Юлій Мамчур подав декларацію за 2015 рік.

Уродженець Умані, народний депутат від “Блоку Петра Порошенка” Юлій Мамчур

Згідно з даними, внесеними в декларацію, дружина нардепа, Лариса, з 2008-го року володіє невеликим житловим будинком (площа – 45,9 кв. м) в селі Миропілля, що на Корсунщині. Крім того, Мамчур вклав кошти в будівництво житла в Києві. Майбутня квартира матиме площу 41,5 кв. м. Об’єкт поки що не прийнятий в експлуатацію.

Нардеп їздить на “Рено Меган”. Права на автомобіль набуті в 2010 році. Будучи депутатом, Мамчур за рік заробив 80,6 тисяч гривень, крім того майже півмільйона отримав від Міністерства оборони в якості грошової компенсації “за належне для отримання жиле приміщення”.

Також, згідно з декларацією Юлій та його дружина мають кошти на банківських рахунках: 201 837 та 49 999 гривень відповідно.

Нардеп Владислав Голуб подав електронну декларацію про доходи за 2015-й рік. Народний депутат від “Блоку Петра Порошенка”, обраний по 197 виборчому округу, задекларував відразу 4 земельні ділянки.

Нардеп Владислав Голуб

Згідно з поданою інформацією, Владислав Володимирович є власником ділянки площею 1000 квадратних метрів у Києво-Святошинському районі. Інші 3 ділянки в Обухівському районі на Київщині загальною площею близько 6 тис. кв. м перебувають у власності дружини – Юлії Сергіївни. Також дружині належить житловий будинок у все тому ж таки Обухівському районі площею 260 кв.м.

Натомість Владислав Голуб може похвалитися чималою квартирою (152,5 кв. м) в Києві. Нинішній народний обранець набув її у власність у 2013 році (вартість на момент набуття – 1,9 млн грн). Зазначимо, що в 2013 році Голуб був помічником  нардепа від “Батьківщини” Володимира Бондаренка, потім – радником голови наглядової ради ПАТ "Нерухомість столиці".

Згідно з даними декларації, Владислав Голуб їздить на автомобілі Volkswagen Golf, який придбав у 2011 році. За рік роботи в Раді Голуб отримав зарплатню – майже 77 тисяч гривень, ще 80 тисяч нардеп заробив “коштів, пов’язаних з депутатськими повноваженнями”.

У цей же час підприємницька діяльність принесла його дружині, Юлії, прибутку в півмільйона гривень. Зазначимо, що Юлія Сергіївна зареєстрована як ФОП. Основний вид її діяльності – консультування з питань комерційної діяльності й керування.

У колонці “грошові активи” Владислав Голуб вказав кошти в розмірі 45 тисяч доларів.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ