Ситуація щодо призначення Лютого головою черкаської поліції ще до кінця не вирішена

Штурм обласного управління національної поліції Черкаської області

Фото procherk.info

Події минулої п’ятниці у Черкасах сколихнули всю Україну. Штурм обласного управління національної поліції Черкаської області коментують народний та місцевий депутати, а київські очільники готуються до переговорів.

Київ готується до переговорів щодо призначення Лютого головою черкаської поліції

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе обговорили ситуацію, що склалася після призначення керівництва Головного управління Нацполіціїї у Черкаській області.

Про це інформує Департамент комунікації МВС України, повідомляють Черкаські новини.

Вони запрошують громадськість Черкащини для обміну думками з цього приводу, представлення позицій та висловлення аргументів, після чого і буде прийняте остаточне рішення про призначення керівництва ГУНП Черкаської області.

У повідомленні також наголошується, що Аваков і Деканоідзе не будуть піддаватися тискові і керуватися емоціями при прийнятті кадрових рішень, але, водночас, для них важлива співпраця із громадськістю і готовність прислухатися до аргументів.

Олег Петренко прокоментував призначення Лютого і штурм поліції в Черкасах

епутат Верховної Ради по 194 округу Олег ПетренкоЦивільний корпус “Азов” брав активну участь в обструкції новопризначеного керівника обласної поліції Валерія Лютого 3-го і 4-го листопада. Нагадаємо, що тоді сотня активістів фактично викинула одіозного харківського полковника з управління поліції.

Оскільки черкаський Народний депутат Олег Петренко є фактично одним з лідерів “Азову”, ми вирішили дізнатись його позицію, щодо призначення одіозного полковника, та запитати, можливо йому з “київських пагорбів” більше відомо, чим закінчиться це протистояння активістів з міністерством внутрішніх справ.

– Я вважаю, що черкаська громада однозначно і очевидно не сприйняла призначення Лютого на посаду керівника обласною поліцією. Мені, як народному депутату, не дали можливості перед призначенням поспілкуватися з цією людиною, задати запитання. Хоча нам обіцяли, що перед такими призначеннями, і громаді, і депутатам дадуть змогу поговорити з кандидатом.

Я, наприклад, хотів би Валерію Лютому задати запитання: як він бачить боротьбу з наркоторгівлею на Черкащині? Адже Черкаси стали фактично центром і перевалочною базою наркотрафіку країни.

Але його призначили без обговорення… Тому, те, що люди Лютого не сприймають – констатація факту. Як виходитиме з цієї ситуації міністерство, я не знаю, адже в них позиція змінюється кожні півдня, – озвучив Дзвону своє бачення конфлікту Олег Петренко.

Не вірю, що активісти здатні швидше змінити криміногенну ситуацію, ніж професійні поліцейські, - Павло Карась

Черкаській поліції терміново потрібен керівник. І є пряма вина керівництва Національної поліції України в тому, що Черкаси поглинула злочинність. Через зволікання Києва у Черкасах безпрецедентно зріс рівень злочинності. Про це в коментарі Прочерку зазначив Павло Карась.

Подробиці про вчорашній напад на свою оселю розповів під час сьогоднішньої прес-конференції кандидат на посаду міського голови Черкас, представник ВО «Черкащани» Павло Карась.– Ситуацію може врятувати тільки професіонал, – зазначає Павло Карась. – Я не вірю, що швидко вирішити криміногенну ситуацію здатен нехай і найкращий активіст. Нам потрібен професіонал. І я вважаю, що цей професіонал має бути не черкаський. Ми знаємо в Черкасах практично всіх вищих керівників поліції і, при всій повазі до них, кожен з них має певні зв’язки. Тож на посаді очільника обласної поліції потрібна людина нейтральна, не черкаська, щоб незважаючи на зв’язки і впливи авторитетних в області людей, він міг швидко навести порядок. Також вважаю, що керівником поліції повинна бути людина з бездоганною репутацією.

Як зауважив депутат, йому невідомо, чи відповідає критеріям, озвученим ним, пан Лютий, якого днями мало не призначили керівником ГУНП в Черкаській області.

– Не знаю, наскільки бездоганна репутація в пана Лютого, та які в нього зв’язки. але насторожує те, що серед протестувальників під управлінням поліції я побачив об’єднані сили просто романтиків (які щиро бажають добра місту) і романтиків з великої дороги (які хочуть зберегти існуючу систему безвладдя, щоб грабувати наш край). Тому ситуація, як завжди, не чорна чи біла… Ситуація двояка. Я не почув жодної інформації про професійну непридатність Лютого, як працівника правоохоронних органів. Єдине, що я почув, це те, що він був помічником Кернеса. Але, давайте дивитися інакше, він насправді був помічником законно обраного міського голови Харкова, де на останніх післямайданівських виборах за нього проголосувало близько 80% виборців. І мене не цікавить в даному випадку посада Лютого, а цікавить те, чи є якась інформація про безчинства, які творив Лютий на посаді радника Кернеса. Такої інформації я не почув, – каже Карась.

Він зауважує, що дуже хотів би, щоб в Нацполіцію області прийшов справжній професійний керівник, який почне наводити лад в місті і області.

– За останні тижні в нас є трупи дітей, які гинуть від наркотиків! У нас забите відділення реанімації в міській лікарні, бо дітям по школах почали продавати наркотики! І ніхто в черкаській поліції зараз цим не займається, як і багатьма іншими проблемами в області, – підсумував Павло Карась.

Нагадаємо, 3 жовтня, більше сотні представників громадськості пікетували обласне управління національної поліції на Черкащині. Вони вимагали відмінити призначення керівником управління Валерія Лютого. Останнього звинувачують у тому, що він свого часу був радником мера Харкова Геннадія Кернеса, а донедавна очолював поліцію Кривого Рогу, де його звинувачували у кришуванні фальсифікацій виборів та побитті помічника народного депутата Єгора Соболєва. Днем раніше Єгор Соболєв вимагав від Хатії Деканоідзе заблокувати призначення Валерія Лютого у Черкаси.

Згодом, 4 жовтня, громадськість не допустила представити Валерія Лютого у таємному режимі. Активістів не втримали кілька кордонів поліцейських, які вишикувались перед дверима, коли ті запалили шини, і близько 70 людей зайшли до актової зали ГУ НП, де представлення Лютого очікувало кілька десятків офіцерів. Сам полковник заховався  із керівництвом у бухгалтерії, де радився, що робити далі, адже, як повідомляють в “Автомайдані”, міністр МВС Арсен Аваков на вимогу народних депутатів таки призупинив його скандальне призначення.

Після годинної наради в приміщенні бухгалтерії Черкаського обласного управління Нацполіції новопризначений начальник Валерій Лютий таки вийшов до громадськості. Утім, теплою зустріч не вийшла, бо з порогу Лютий звинуватив громаду в тому, що вона… захопила приміщення, продемонструвавши тим самим, що жодного порозуміння із людьми шукати не буде. Після словесної перепалки активісти виштовхали одіозного полісмена надвір.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ