Жашківчани ініціюють реалізацію розвиткових проектів у районі

Із кількома ініціативними пропозиціями мешканці Жашківщини звернулись під час особистого прийому громадян до першого заступника голови облдержадміністрації Віталія Коваля.

Із кількома ініціативними пропозиціями мешканці Жашківщини звернулись під час особистого прийому громадян до першого заступника голови облдержадміністрації Віталія Коваля.

Як інформують Новини Черкас, сільська голова Пугачівки Валентина Мамочка, турбуючись про добробут жителів села, яких налічується близько 800, просить допомогти зі встановленням правового статусу земельної ділянки, що в адмінмежах сільської ради за межами населеного пункту. Каже: земля в понад 10 га нині перебуває в колективній власності під господарськими дворами:

– А це не дає нам можливості нею розпоряджатися. Утім земельна ділянка могла б стати вдалим місцем для реалізації інвестиційних проектів, що сприяло б створенню нових робочих місць для мешканців не лише Пугачівки, а й найближчих до земельної ділянки сіл, зокрема Житників та Кривчунки.

– Питання правового статусу земельних ділянок колективної власності під господарськими дворами – проблемне і непоодиноке, – зауважив Віталій Коваль. – Утім вирішити його можливо виключно шляхом законодавчих змін. Відповідне рішення має прийняти Верховна Рада України. ОДА ж попередньо зверталась з ініціативою до Міністерства аграрної політики та продовольства України, особисто порушував це питання на Раді регіонального розвитку голова обласної адміністрації Юрій Ткаченко. Не зупинятимемося, адже вирішення питання правового статусу таких земель дозволить відкрити шляхи для залучення внутрішніх та зовнішніх інвестицій до багатьох районів області.

Зауважимо, нині район має вже кілька перспективних пропозицій, можливих для реалізації на Жашківщині.

Натомість учасник АТО «кіборг» Олег Кравченко ініціює створення в Жашкові реабілітаційного центру. Олег Іванович, перебуваючи в зоні АТО, відчув глибину трагедії і тому добре знає, скільки необхідно сил та часу для того, аби адаптуватися після війни.

– Думаю, задум вдалий, адже в Жашкові на сьогодні не маємо такого закладу, де можна було б оздоровитися та відпочити, – сказав Олег Іванович. – Спільно з побратимами маємо ідею реалізувати задум  на базі місцевого непрацюючого будинку культури, де можна розмістити тренажерний зал, кімнату для лікувального масажу та ін. Маємо навіть кілька фахових спеціалістів, які готові долучитися до роботи.

Віталій Коваль запропонував АТОвцю, детально пояснивши механізм, разом зі спеціалістами районної адміністрації розробити проект задуму, розрахувати приблизний кошторис та подати до обласної адміністрації на розгляд. При цьому зауважив, що для втілення такого масштабного проекту слід попрацювати над залученням грантових коштів міжнародних організацій.

Теми: Жашків
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  5. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  6. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  7. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  8. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ