Голова-лісоруб або ліс рубають, друзки летять (відео)

Між селами Коритня і Жовтневе Монастирищенського району було вирізано 5 дерев.

Між селами Коритня і Жовтневе Монастирищенського району було вирізано 5 дерев. На запит громадської організації «Стопкорупції Монастирище» у монастирищенському Автодорі повідомли, що вони не мають жодного відношення до даного правопорушення, бо ці дерева знаходяться далі, аніж 9 м від роздільної лінії дороги. Відповідальні особи обласного Автодору повідомили, що жодного порубочного квитка на цій території видано не було.

Коли активісти зробили необхідні заміри, було доведено, що 1 дерево знаходилось на відстані 7,9 м від дороги. Відповідно, воно підлягає під відповідальність Автодору.

Голова с. Коритня зазначив, що дані дерева необхідно було зрізати, бо вони заважали відновленню дорожнього знаку. Сільська рада скликала сходку по цьому питанню, чим уже порушила закон щодо окремого дерева. Це викликає питання щодо законності вирубки інших дерев. Невідповідність у діях і словах різних інстанцій нас насторожила, - розповіли онлайн-газеті Черкаські новини в організації «Стопкорупції Монастирище». 

Згідно даним, отриманим в ході розслідування, виявилось, що дерева вирізались працівниками та були привезені на територію ФГ «Яцковиця», бенефеціаром якого був голова Монастирищенської районної ради Орендарчук М.О. Нагадуємо, голова райради не має права вести підприємницьку діяльність, доки являється чиновником. Після подій 28 квітня 2016 року, коли його звинуватили в корупційній діяльності, фактично очолила підприємство його дружина. Та працівники досі радяться з Миколою Олексійовичем, що робити з деревами. У нас виникає підозра, що незаконна вирізка також проводилась під егідою районного та сільського керівництва. Тим більше, в телефонній розмові з активістом ГО «Стоп Корупції» на пропозицію придбати частини матеріалу Микола Олексійович запропонував обрати кращий, гірший, за його словами, має піти на соціальну сферу села. 

Згідно Закону України, при вирубці дерев повинен бути відповідний дозвіл – акт чи ордер і поважні причини. Навряд чи «щось не так з дорожнім знаком», який, між іншим, знаходиться з іншого боку траси мінімум за 20 метрів від зрізаних дерев, відноситься до категорії «поважних причин». Мало того, якщо вирубка на території сільської ради, потрібно відшкодувати вартість нових насаджень. Звісно, якщо вирубка дерев не мала допустимих причин (загрози життю, здоров’ю, майну і т.і.). 

Таким чином, здавалося б, дрібниця – зрізані дерева на території району, довела наступні факти. Голова Монастирищенської районної ради Орендарчук Микола Олексійович, незважаючи на судові рішення, продовжує займатись підприємницькою діяльністю (координувати роботу працівників ФГ «Яцковиця»). Хто завгодно, в кого є влада і кошти, може зрізати хоч увесь Подольський парк і нічого йому за це не буде. В селах Монастирищенського району відбуваються підозрілі і незаконні дії. Хто зна, чинячи беззаконня очільники сільських рад в долі, чи не мають іншого виходу.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  10. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ