Роботу пропонували на автостанціях Городищини та Уманщини

В рамках проекту «Квиток до успіху» Уманським міським та Городищенським районним центрами зайнятості проведено ярмарки вакансій для мешканців та гостей міста. Для того, щоб охопити якомога більшу кількість громадян, заходи відбулися на території місцевих автовокзалів.В рамках проекту «Квиток до успіху» Уманським міським та Городищенським районним центрами зайнятості проведено ярмарки вакансій для мешканців та гостей міста. Для того, щоб охопити якомога більшу кількість громадян, заходи відбулися на території місцевих автовокзалів.

Як інформують Черкаські новини, на заходах місцеві роботодавці – ТОВ «Завод Гофротари «Придніпровський», ТОВ ВКП «Вербівське», ТОВ «Агросоюзснаб», ФОП Кошеленко, ПРАТ «Городищенське АТП 17147», ПАТ «Уманьферммаш», Уманська ДЕД філія, ТОВ «Круїз-авто», КП «Уманське РЕУ № 3», ТОВ «Уманьдоррембуд», ДНЗ «Уманський професійний аграрний ліцей», ТОВ «Уманська взуттєва фабрика», Відділ освіти Уманської районної державної адміністрації запропонували близько 100 актуальних вакансій.

Відвідувачі мали змогу дізнатися про умови праці на місцевих підприємствах, заробітну плату, ознайомитися з можливістю отримання нової професії в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Загалом, у ході проведення ярмарків послугами центрів зайнятості скористалися понад 130 громадян.

За 26 років послугами Черкаської обласної служби зайнятості скористалося майже 2 млн. громадян

Державна служба зайнятості з часу свого утворення в грудні 1990 року, постійно знаходиться у русі, пошуку більш  ефективних шляхів у забезпеченні економіки висококваліфікованою робочою силою – нині розпочато процес її реформування. Головними складовими якого є не лише реорганізація органів служби, а підвищення функціональної ефективності та якості надання соціальних послуг, пряма орієнтація на сучасного клієнта. Так, вже цього року в Черкаській обласній службі зайнятості запроваджено в роботу інноваційні сервіси з використання відеорезюме, відеовакансій, презентацій роботодавців які можна розмістити на веб-сайті обласної  служби зайнятості, сторінках у мережі Facebook, YouTube  звернувшись до найближчого центру зайнятості. Роботодавець за таким резюме може побачити реальну людину, що дає можливість суттєво економити час та кошти при підборі фахівців.

Також з метою удосконалення організації діяльності розпочато процес оптимізації базових центрів зайнятості, після проведення якої робота спеціалістів буде зосереджена  лише на наданні сервісних послуг. Результатом реформи служби зайнятості має стати формування абсолютно нових відносин на ринку праці. Не люди повинні йти до служби зайнятості за роботою, а служба зайнятості йде до людей. І переконатись в цьому можна було на Всеукраїнському ярмарку вакансій  «В новий рік – з новою роботою» який проходив у приміщенні вокзалу станції Київ-Пасажирський де роботодавці Черкащини запропонували понад тисячу вакансій, а фахівцями обласної служби зайнятості надано майже 1 800 консультацій відвідувачам залізничного вокзалу.

Загалом, за 26 років послугами Черкаської обласної служби зайнятості скористалося майже 2 млн. громадян. За допомогою центрів зайнятості роботу отримали понад 733 тис. жителів Черкащини, в тому числі більше 19 тис. були працевлаштовані шляхом надання дотацій роботодавцям. За фінансової підтримки служби зайнятості 13,6 тис. мешканців Черкащини, колишніх безробітних поповнили ряди підприємців.

За цей час понад 157,8 тис. безробітних мешканців області скористалися можливістю підвищити власну конкурентоспроможність на ринку праці шляхом проходження професійного навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації. Тимчасову зайнятість було забезпечено 328,5 тис. громадянам регіону.

Сьогодні центри зайнятості задовольняють понад 90 відсотків кадрових потреб роботодавців, їх послугами користується 35 тис. роботодавців регіону. 

І хоча 2016 рік був непростий для нашої країни, за допомогою служби зайнятості вдалося забезпечити працевлаштування 32,8 тис. громадян регіону, з них 0,5 тис. осіб працевлаштовані шляхом надання компенсації роботодавцям єдиного соціального внеску. Протягом 11 місяців п.р. 7,6 тис. безробітних підвищили свою конкурентоспроможність. В результаті 98% були працевлаштовані після проходження навчання. Тимчасову роботу отримали 15,5 тис. безробітних, 146 безробітних отримали одноразово допомогу по безробіттю та започаткували власну справу. Як свідчить практика, найкращий захист від безробіття – вибір професії, затребуваної на ринку праці. Саме тому велика увага приділяється проведенню професійній орієнтації населення. Завдяки чому молодь отримує інформацію про реальний стан ринку праці, що дозволяє їй зробити свідомий вибір професії.

Нині, надзвичайно важливим є обєднання зусиль усіх, хто бере участь у формуванні соціально-економічної стратегії розвитку та реалізації державної політики в області. Перш за все - для вирішення питань, пов’язаних із розширенням сфери застосування праці, створення достатньої кількості конкуретноспроможних робочих місць, збалансування попиту та пропозиції робочої сили з урахуванням пріоритетних напрямів розвитку Черкащини, забезпечення легальної продуктивної зайнятості населення.

І запорукою успіху в цьому є постійна співпраця Черкаського обласного центру зайнятості з соціальними партнерами: представниками влади, роботодавцями, профспілковими організаціями, навчальними закладами, громадським об’єднаннями з яким підписано  21 угоду про співпрацю.

«Для тих, хто справді шукає роботу, прагнучи утвердитися у житті, ми завжди підставимо плече. Орієнтуємо громадян не на те, щоб перечекати складний час, а пропонуємо роботу або радимо здобути спеціальність чи перекваліфікуватися, щоб надалі стати конкурентоспроможним на ринку праці», - підкреслив директор обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  5. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  6. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  7. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  8. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ