Редакторку “Чигиринських вістей” побили представники громадської організації

районної газети “Чигиринські вісті”

20 грудня під час зйомок біля Чигиринського районного суду (Черкаська область) редакторку районної газети “Чигиринські вісті” Наталю Лебеденко побили представники ГО “Чигиринська районна Народна рада”. Вона отримала струс мозку та інші тілесні ушкодження. Відповідне звернення редакція газети направила до Національної спілки журналістів України, повідомила прес-служба НСЖУ.

Як йдеться у повідомленні, на 15 годину 20 грудня у суді було призначено розгляд справи за позовом цієї ГО до газети “Чигиринські вісті” про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди в розмірі 1 грн.

“Близько 15 год. 30 хв. на сходах Чигиринського районного суду окремі члени ГО “Чигиринська районна Народна рада” грубо і цинічно перешкоджали редактору газети “Чигиринські вісті”  здійснювати свою професійну діяльність, а саме зйомку їх нападок на воїнів АТО та жителів с.Рацеве, які прийшли підтримати нашу газету в цьому судовому процесі та виступити свідками на її захист. При цьому представники ГО “Чигиринська районна Народна рада”, перешкоджаючи відеозйомці, нанесли Наталії Іванівні тілесні ушкодження, вирвали з рук планшет, яким велася відеозйомка”, – йдеться у зверненні редакції.

“Але докази протиправної поведінки залишились на камерах спостереження Чигиринського районного суду та на дивом вцілілому дороговартісному планшеті, які вже долучені до кримінального провадження”, – повідомляють представники редакції.

За словами юристки газети Світлани Гречанюк-Самойлової, 23 грудня було проведено судмедекспертизу в обласному центрі, зроблено освідування.

“За направленням судмедексперта були на консультації у обласного нейрохірурга в Черкаській обласній лікарні, струс мозку підтвердився. Будемо лікуватися в нашій лікарні. Заяву поліція прийняла оперативно, за словами працівника нашої місцевої прокуратури, справа знаходиться на контролі у прокурора області”, – розповіла юристка.

У редакції наголошують, що ця подія – не просто хуліганство, а намагання запровадити цензуру, обмежити свободу слова та завадити роздержавленню, оскільки “вищевказаний позов є нічим іншим як “брудним” приводом для всілякого роду провокацій та можливості здійснення фізичної розправи над журналістами газети “Чигиринські вісті”.

Судове засідання у справі побиття Наталії Лебеденко призначено в Чигиринському райсуді на 11 січня.

Перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко з жалем зазначив, що випадки переслідування редакторів комунальних газет із політичних мотивів зараз – непоодинокі.

“У процесі роздержавлення окремі політики чи представники влади дозволяють собі вдаватися до погроз і тиску на ЗМІ, щоб залякати, підпорядкувати газету собі і захистити власні інтереси. Декількох наших колег безпідставно звільнено з роботи або намагаються дотиснути. Окремі “активісти” спекулюють, що їх уповноважила громада на “газетну люстрацію”. Ми сподіваємося на адекватне правосуддя та покарання винних у побитті редактора чигиринської районки, триматимемо цю справу на контролі та надаватимемо допомогу газеті”, – зазначив Сергій Томіленко.

Теми: Чигирин
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ