ДТП з депутатом Черкаської облради Рибченко: версії сторін та відео

Свідки стверджують, що п’яний депутат облради Олександр Рибченко навмисне збив позашляховиком, а потім жорстоко побив інваліда, учасника бойових дій в Афганістані та АТО Олега Остапенка. Натомість сам депутат заявив у коментарі, що його авто вкрали.

Резонансна подія сколихнула у вихідні Черкащину.

Депутат з провладної більшості

Як пише Антена, вечір 11 лютого міг закінчитися страшною трагедією. Вчергове п’яний мажор – скандально відомий депутат Черкаської обласної ради з провладної більшості Олександр Рибченко, – вийшовши з бару «Чайка» в центрі Черкас, сів за кермо свого позашляховика "Мерседес". Йому вже звично керувати автівкою в стані сильного алкогольного сп’яніння. Розвертаючись на тротуарі, він несподівано побачив афганця Олега Остапенка і не знайшов нічого ліпшого, як навмисне повернути і збити його своєю машиною.

Олег Остапенко, інвалід, що втратив ногу під час військової служби в Афганістані, учасник бойових дій, ділився своїм досвідом, навчаючи в зоні АТО бійців батальйону "Донбас" саперній справі. Нещодавно Остапенко був серед тих ветеранів, що ініціювали виключення Рибченка з лав Спілки ветеранів війни в Афганістані, і саме Олег Остапенко минулого року документально довів, що вже колишній очільник обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані, депутат обласної ради від Партії ветеранів Афганістану, є насправді псевдо-афганцем і ніколи не виконував свій інтернаціональний обов’язок.

Вочевидь, Рибченко, перебуваючи в хмільному угарі, вирішив помститися ветерану-інваліду і реально намагався його вбити. "Мерседес" Рибченка збив Олега Остапенка, ще й протяг його по дорозі чи не з десяток метрів. Потім депутат вийшов із машини і почав бити інваліда, що лежав уже на землі мало не непритомний. Олег почав кликати на допомогу, люди підбігли, намагалися відтягти депутата. Той кілька разів повертався і бив ногами Олега...

Навіть наступного дня сніг на тротуарі ще був рясно политий кров'ю...

Потім, схоже, побачивши поліцейські машини, Рибченко сів до автівки і почав тікати. При тому він розбив запаркований поруч "Лексус". Власновидці намагалися зупинити п’яного депутата, врешті їм це вдалося, лише застосувавши силу. Подейкують, що під час втечі та затримання Рибченко збив, а потім побив ще одну особу. Ми перевіряємо цю інформацію.

Зокрема, в національній поліції журналістам повідомили: "Водій перебував у стані алкогольного сп'яніння. Його оглянули і виявили, що у нього в крові 1,14 проміле алкоголю. Свідки події, які побачили аварію, витягли Олександра Рибченка з автомобіля та намагалися затримати, стверджують, що той відразу кинувся знімати номери з власного авто. При цьому свідки пошкодили йому автомобіль", – розповіла прес-офіцер Управління патрульної поліції в Черкасах Зоя Вовк. Окремо вона зазначила, що в результаті наїзду Олег Остапенко отримав черепно-мозкову травму та інші тілесні ушкодження та був доставлений до 3-ої міської лікарні. Але Остапенко від госпіталізації відмовився і наступного дня погодився розповісти нам про суботню пригоду.

Цікава фігура депутата. Колишній співробітник міліції, за інформацією редакції, був свого часу звільнений звідти за аморальні вчинки. Він ніколи не служив в Афганістані, присвоївши собі чужу біографію. Яка, до речі, і красується на офіційному сайті Черкаської обласної ради. Після "помаранчової революції" певний час був «комісаром» від міністра МВС Луценка в області, але врешті-решт був звільнений, подейкують, за непомірне здирництво та любов до пиятики, яка вразила і знаючого в цьому толк міністра. В Спілку ветеранів Афганістану затесався обманним шляхом і врешті став її головою. Але минулого року, завдяки діям та розслідуванню Олега Остапенка, Рибченка було зі скандалом вигнано зі Спілки. В 2015 році, під час місцевих виборів з Партією ветеранів Афганістану, яку очолював тоді Рибченко, пов’язана низка скандалів із фальшуванням волевиявлення. Подейкують, що результат партії на виборах в обласну раду був сфальшований саме Рибченком. Однак справа досі розслідується і не отримала свого продовження завдяки тому, що Рибченко відразу увійшов до провладної більшості в облраді і тісно співпрацює з БПП.

Чимало скандалів пов’язують цю постать також із алкоголем. Це вже не перший автоінцидент за участю депутата, горілки та автомобілів. Минулого року Рибченка в стані сильного алкогольного сп’яніння затримували патрульні поліцейські. Однак справа не закінчилася нічим. Рибченко, переховуючись за лікарняними, так і не з’явився до суду, доки не спливли терміни притягнення до адміністративної відповідальності. Рибченко навіть не відбувся штрафом, не кажучи вже про те, що любитель пиячити за кермом зберіг право керування автівкою. Чим закінчиться цей інцидент, поки невідомо. В діях депутата вбачаються ознаки низки статей кримінального кодексу, зокрема, ст. 115, ч.2 - замах на умисне вбивство. Але Рибченко, маючи чимало впливових друзів та покровителів, і цього разу намагатиметься уникнути відповідальності. Після приїзду швидкої та поліції п’яний депутат почав істерити і вимагати знеболювального, заявляючи, що у нього раптово стався інфаркт. Власновидці надали нам відео, на якому яскраво видно стан, у якому перебуває Олександр Рибченко. Вимагаючи медичної допомоги, слуга народу рясно пересипав прохання відбірною лайкою.

Остапенко, якого збив Рибченко, розповів про наїзд

Як повідомило Інфомосту джерело в поліції, людиною, що постраждала в ДТП, є Олег Григорович Остапенко. ПІБ і дата народження цього чоловіка повністю збігаються із даними члена «Партії ветеранів Афганістану» Олега Остапенка.

У квітні минулого року після виключення із «Спілки ветеранів Афганістану» Рибченко поконфліктував з Остапенком і назвав його «горе-афганцем».

– Я йшов у «Чайку», а тут якась машина, не впізнав. Був гарний настрій. І тут якась машина, від’їжджаючи від ступеньок, повертає і збиває мене з ніг. Я піднімаюсь, питаю, що ти робиш, – коментує Олег Остапенко. – Я спочатку не впізнав, хто це. Вискакує людина із криками: от ти мені попався, я тебе зараз вб’ю, зарию. І починає мене бити.

Вже потім я впізнав Рибченка. Бив ногами по голові та обличчі. Я почав просити, що викликали поліцію. Потім він відійшов, я сидів на снігу, пішла кров. Потім він підбігає і знов починає бити ногами.

Офіційно від поліції

Через інцидент, який трапився цієї суботи біля Чайки, відкрито три кримінальні провадження за статтями. Про це на прес-конференції повідомив заступник начальника ГУ Національної поліції в Черкаській області.

– Кримінальні провадження відкриті за статтями 296-ї, 286 і 185-ї за фактом дорожньо-транспортної пригоди щодо наїзда на громадянина, за фактом хуліганських подій і за фактом крадіжки майна за заявою Рибченка. Проводиться ряд слідчих дій, встановлюється повна і об’єктивна картина скоєного правопорушення, – повідомив заступник начальника ГУ Національної поліції в Черкаській області, начальник слідчого підрозділу, полковник Валентин Кожухівський.

А сам депутат Олександр Рибченко, який фігурує в скандальній ДТП біля ресторану, вже заявив про крадіжку, пише Прочерк.

Подробиць інциденту в поліції не розголошують, для встановлення повної картини проводять слідчі дії. Також у поліції повідомили, що нині звернулися до суду для того, щоб вилучити відео з камер спостереження закладу.

Раніше речник ГУ НП у Черкаській області Дмитро Грищенко повідомив УНН-Центр, що кримінальне провадження, яке було відкрите на депутата обласної ради Олександра Рибченка за фактом наїзду на черкащанина, перекваліфікували зі статті 286 ККУ «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами» на статтю 296 ККУ «Хуліганство».

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ