У Жашківському районі на 50 відсотків зросла кількість осіб, які отримують субсидію

субсидіяПро це йдеться у звіті голови районної державної адміністрації щодо виконання програм економічного і соціального розвитку Жашківського району та делегованих районною радою повноважень, текст якого мають у розпорядженні Новини Черкас.

Протягом 2016 року до управління соціального захисту населення надійшло 3494 заяви щодо призначення державних соціальних допомог різних видів. Виплачено державних соціальних допомог на суму 57,2 млн. грн., в т.ч. 1,0 млн. грн. державної соціальної допомоги прийомним сім’ям та дитячим будинкам сімейного типу. Заборгованість відсутня.

Кількість отримувачів субсидії на житлово - комунальні послуги зросла на 4 тис. 361 сім’ю в порівнянні з минулорічним опалювальним сезоном і становить 12 тис 465 сімей. Призначено субсидій на суму 85 млн. грн., відмовлено 6 сім’ям у зв’язку з тим, що вартість послуг у межах норм споживання не перевищує визначеного обов’язкового платежу сім’ї.

Для надання субсидій готівкою для відшкодування витрат на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива звернулось 2145 сімей. Призначено субсидію 1733 сім’ям на суму 2,5 млн. грн., відмовлено 412 сім’ям у зв’язку з тим, що вартість послуг у межах норм споживання не перевищує визначеного обов’язкового платежу сім’ї.

У 2016 році призначено пільг готівкою на придбання твердого палива та скрапленого газу 575 особам на загальну суму 781,0 тис. грн.

Проводиться роз’яснювальна робота серед населення з питань надання допомоги переміщеним особам. Станом на 01.01.2017 обліковані як переміщені особи 212 сімей (322 особи), отримують допомогу для покриття витрат на проживання, в тому числі, на оплату житлово - комунальних послуг 63 сім’ї.

Протягом звітного періоду виплачено зазначеної допомоги в сумі 1,1 млн. грн. За місцем фактичного проживання отримують інші види державної соціальної допомоги 27 сімей (17 сімей з Донеччини, 8 з Луганщини, 2 з Криму).

Станом на 01.01.2017 на обліку в управлінні соціального захисту населення районної державної адміністрації перебувало 1805 осіб, які мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них:

- учасників ліквідації наслідків аварії – 280 осіб (серед яких 94 ліквідатори 1 категорії - є інвалідами, інвалідність яких пов’язано із роботами по ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, 149 осіб – 2 категорії, 37 осіб – 3 категорії);

- потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи 1472 особи (з них: 1 категорії – 27 осіб, 2 категорії – 19 осіб, 3 категорії – 53 особи, 4 категорії – 996 осіб, 377 дітей мають статус постраждалих);

– дружин/чоловіків померлих громадян смерть, яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою – 47;

- чисельність осіб, які брали участь у ліквідації інших ядерних аварій («Маяк») – 6 осіб.

Управлінням соціального захисту населення районної державної адміністрації за кошти субвенції з державного бюджету протягом 2016 року було закуплено путівки та оздоровлено в санаторіях України 25 осіб постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

Виплачено одноразову компенсацію 2 сім’ям, які втратили годувальника на суму 15172 грн. (по 7586 грн. кожній сім’ї). Призначено 4 ліквідаторам одноразову компенсацію при встановленні та зміні групи інвалідності.

Надано щорічну допомогу на оздоровлення 339 особам постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС на суму 46747,77 грн, компенсацію на харчування - 296 особам, на суму 990356,07 грн.; видано 18 посвідчень постраждалого внаслідок аварії на ЧАЕС.

Протягом 2016 року оздоровлено в санаторіях Міністерства соціальної політики України 3 – учасники бойових дій, 6 - інваліди війни, 22 - інваліди загального захворювання, 1 – інвалід з дитинства, 1 – інвалід - спинальник, 25 - учасників ліквідації аварії на ЧАЕС. 20 інвалідам війни оформлено компенсацію за невикористане санаторно-курортне лікування в сумі 7800 грн., 1 інваліду загального захворювання – 200 грн., та здійснено виплату компенсації одноразового проїзду супроводжуючому інваліда - спинальника 1 групи до санаторію в сумі 539,20 грн.

 Районною комплексною програмою «Турбота» на 2015-2020 роки передбачено закупівлю санаторно-курортних послуг за кошти місцевого бюджету для учасників антитерористичної операції, самостійно або спільно з членами сім`ї. У 2016 році оздоровлено за кошти районного бюджету 2 учасника антитерористичної операції спільно з дружинами на суму 12,912 тис. грн., на умовах співфінансування - 4 учасники АТО на суму 20,0 тис. грн. (50% - кошти районного бюджету, 50% - кошти державного бюджету).

На виконання районної комплексної програми «Турбота» на 2015-2020 роки проводиться виплата стипендій 32 особам з числа інвалідів війни та учасників бойових дій, яким виповнилось 90 і більше років, по 200 грн. кожному щомісяця, стипендія 4 членам сімей загиблих ветеранів війни (воїнів – інтернаціоналістів) по 200 грн., щомісяця і 8 членам сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції. Одноразову матеріальну допомогу за кошти місцевих бюджетів отримали 542 сім’ї на суму 1,2 млн. грн.

Надається фінансова підтримка громадським організаціям району. Протягом 2016 року на підтримку діяльності громадським організаціям району виділено і використано 124,6 тис. грн., а саме: Жашківській районній раді ветеранів виділено 51 530 грн., спілці учасників АТО Жашківщини – виділено 73 070 грн.

Теми: Жашків
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  5. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  6. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  7. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  8. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  9. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ