Городищенський ліцей приєднався до Фонду Випускників України

Незважаючи на те, що Городищенський економічний ліцей є відносно молодим, йому вже вдалося створити власну культуру навчання і виховати цілу когорту обдарованих дітей.

Учні ліцею багаторазово перемагали на всеукраїнських предметних олімпіадах, роботах МАНу, економічних змаганнях та інших тематичних конкурсах. Прагнення ліцею до пошуку та всебічного розвитку об’єднало викладачів, ліцеїстів, випускників та команду Фонду Випускників України до спільної роботи, пише Городище.інфо, повідомляють Новини Черкас.

Основна мета діяльності Фонду – розвивати традицію доброчинної підтримки українських навчальних закладів та підтримувати освітніх активістів на місцях. Завдяки активній роботі Фонду та внескам доброчинців за кілька місяців були зібрані кошти на потреби організації, українських навчальних закладів, студентів та освітніх ініціатив, а також на один із перших всеукраїнських проектів – онлайн-курс "Наука повсякденного мислення" на платформі "Prometheus".

Пілотними для Фонду стали осередки у двох навчальних закладах – у Києво-Могилянській Академії та в Івано-Франківському фізико-технічному ліцеї. Мережа осередків Фонду Випускників України розвивається, і зараз підтримкою заручився і Городищенський економічний ліцей, ставши третім осередком в Україні. Це чудовий приклад того, як ліцей із невеличкого містечка може об’єднати випускників навчального закладу задля підтримки своєї альма-матер та розвитку української освіти в цілому.

До команди Городищенського осередку Фонду Випускників України входять випускники, вчителі та учні ліцею, які визначають актуальні напрямки розвитку навчального закладу та готові працювати над їх втіленням. Таке об’єднання вже принесло перші позитивні результати: невдовзі після створення осередок зміг залучити пожертви у розмірі майже 17 000 грн. на потреби ліцею. До таких потреб відноситься технічне забезпечення, підтримка обдарованих ліцеїстів, проведення конкурсу бізнес-проектів тощо.

Тож можна сподіватись, що зовсім скоро завдяки об’єднаним зусиллями Фонду Випускників України та роботі осередку Городищенського економічного ліцей якість освіти в області, а згодом – і в Україні, покращуватиметься, а талановита молодь матиме підтримку. І відбуватиметься це як за рахунок потужних ініціатив, так і завдяки доброчинцям, які прагнуть розвивати українську освіту.

Благодійний фонд "Фонд Випускників України" – дочірня організація Alumni Fund Ukraine в Україні. Alumni Fund Ukraine – це неприбуткова організація, заснована українськими випускниками у Швейцарії з метою сприяння розвитку освіти в Україні.

Місія організації – створити фінансову, ресурсну та ідейну платформу, яка дозволить кожному долучитися до розвитку української освіти, просто, прозоро та надійно. Серед цілей Фонду – розвивати традицію доброчинної підтримки українських навчальних закладів та освіти загалом. А також підтримувати освітян і громадських активістів задля розвитку їхніх навчальних закладів, через доступ до ідейних і фінансових ресурсів та налагодження зв’язків із випускниками в Україні та за кордоном.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  3. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  4. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  5. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  6. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  7. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  8. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  9. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
  10. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ