У Черкасах відкрили «вільний простір» і оголосили про старт просвітницьких проектів для черкащан

Першими на громадському майданчику стартують проекти просвіти для  власників малого і середнього бізнесу та членів ОСББ. Про це - під час прес-конференції 1 березня - заявив голова Черкаського міського осередку  партії ДемАльянс Віктор Євпак.

 

- Ми відкриваємо «вільний простір» як можливість для громадських ініціатив міста використовувати цей майданчик для свого спілкування, проведення навчання,  тренінгів чи семінарів. Крім того, ми самі ініціюємо реалізацію тут просвітницьких проектів, за напрямками, які є найактуальнішими сьогодні для нашого міста – оскільки маємо у своїй команді ряд кваліфікованих фахівців, - зазначив Віктор Євпак. – До пріоритетних напрямків, якими будемо займатися передовсім, відноситься проблема корупції, транспортна реформа Черкас, проблема розвитку малого та середнього бізнесу, енергоефективність, розвиток інституту відповідальних власників (ОСББ). Ми плануємо реалізацію просвітницьких проектів для черкащан за цими напрямками і заявляємо, що будемо пріоритетно ними займатися для відстоювання інтересів черкащан і служіння громаді міста.

Актуальність проблеми ОСББ пояснив голова Черкаського обласного осередку  партії ДемАльянс  Володимир Друмашко.  За словами  експерта у питаннях ОСББ, в Україні назріває проблема комунального рабства -  коли можливості черкащан об’єднуватись і ефективно керувати своїм майном заважають комунальні підприємства.

- Сьогодні у Черкасах спостерігається серйозна протидія створенню ОСББ, - заявив  Володимир Друмашко. – Це – на фоні того, що на місцевому рівні сприяння розвитку ОСББ практично немає. У цей же час, комунальні підприємства діють так, аби мешканці, створивши ОСББ, не могли дати раду зі своїм будинком.  Маємо свіжі приклади, коли ОСББ через проблеми із комунальними службами мусили перекривати дорогу, а міська влада ніяк на це не реагувала.

Поділившись власним 10-річним досвідом відстоювання прав ОСББ, співголова партії ДемАльянс Василь Гацько зазначив, що в Україні, попри всі проблеми, кількість  нових ОСББ невпинно зростає.

– Ми простежуємо суттєву динаміку зростання кількості ОСББ: 10 тисяч лише за півтора роки. На сьогодні в Україні створено уже біля 26 тисяч ОСББ, - повідомив Василь Гацько. – Хоча, на шляху до створення ефективного власника, практично кожен ОСББ стикається із проблемами як місцевого, так і загальноукраїнського рівня…

Саме із такими проблемами і закликав черкащан звертатися по допомогу голова міського осередку «ДемАльянсу» в Черкасах Віктор Євпак.

По завершенню прес-конференції, народний депутат, член партії ДемАльянс Світлана Заліщук, що також завітала до Черкас, виявила ініціативу відвідати прес-брифінг міського голови Анатолія Бондаренка, на якому поцікавилась, чому міська влада Черкас блокує корисні для міста реформи. Зокрема -  такі, як впровадження системи моніторингу громадського транспорту «Мапа Меджик», що дозволяє людям бути поінформованими у режимі реального часу про рух громадського транспорту у місті. Міський голова запевнив народного депутата у досягненні компромісу із ІТ-компанією eKreative, що є розробником системи «Мапа Меджик», у проведенні службового розслідування стосовно чиновників, що саботували проведення у місті транспортної реформи та у  безкоштовному для міста впровадженні системи моніторингу (на чому і наполягяла  компанія eKreative).

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ