Фахівці Чигиринського бюро правової допомоги допомогли школярці отримати паспорт

паспорт України

До Чигиринського бюро правової допомоги звернулися мама з донькою з проханням допомогти у вирішенні питання отримання документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України. 

Клієнтка розповіла, що її дочці, яка досягла 16 років, і на даний момент проживає в місті Харкові, було відмовлено у видачі паспорта громадянина України з в зв’язку з відсутністю підтверджуючих документів про перебування її на території України в неповнолітньому віці станом на 13 листопада 1991 року (дата набрання чинності Закону України «Про Громадянство України»), пише newformat.

Мама є корінною рацівчанкою, в Чигиринському РАЦСі було зареєстровано і народження дитини. Але від її доньки в місті Харькові, для оформлення паспорту громадянки України, вимагали довідку, яка б підтверджувала проживання на території України станом на 1991 рік.

На той момент, дана сім'я проживала в так званому «берліні» - гуртожитку на Новому Чигирині. Ці гуртожитки давно демонтовані і підтверджуючих документів не так просто дістати, тим більше в обмежений термін.

Адже дівчинці потрібно було не просто вчасно отримати паспорт, а й зареєструватися для участі в ЗНО, що без паспорта просто – неможливо. 

Фахівці чигиринського бюро правової допомоги, Ірина Поліщук та Анна Сотник проаналізували ситуацію та роз’яснили, що належність та набуття громадянства України встановлюється на підставі Закону України «Про громадянство України» і може пов’язуватися із фактом постійного проживання на території України в певний час. Зокрема, громадянами України є усі громадяни колишнього СРСР, які на момент проголошення незалежності України (24 серпня 1991 року) постійно проживали на території України, а також особи, які на момент набрання чинності Законом України «Про громадянство України» (13 листопада 1991 року) проживали в Україні і не були громадянами інших держав.

Працівники бюро зазначили, що так як клієнтка була зареєстрована на території Чигиринського району, то можливість отримати паспорт громадянки України має і в Чигирині, а не тільки по фактичному місцю проживання – в Харкові.

Фахівці допомогли зібрати відповідні документи та подати їх до Чигиринського районного сектору ДМС України у Черкаській області (колишнього паспортного столу).

В результаті, завдяки кваліфікованим діям працівників Чигиринського бюро правової допомоги, дівчинка отримала довгоочікуваний паспорт громадянки України і змогла вчасно зареєструватися для проходження зовнішнього незалежного оцінювання.

Нагадуємо, що кожен може отримати безоплатну правову допомогу та скористатися електронними сервісами Міністерства юстиції України, звернувшись до Чигиринського бюро правової допомоги за адресою: м.Чигирин, вул. Б. Хмельницького, 26, або зателефонувати за телефоном (04730) 2-57-40.

А також, деякі категорії громадян можуть отримати адвоката, який візьме участь у суді чи складе документи, необхідні для суду, за рахунок держави.

Теми: Чигирин
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

  • Сергій
Зараз 2017 рік. У статті автор посилається на те, що потрібно надати підтвердження про проживання "дівчинки" на території України в 1991 році. Паспорт у нас видається в 16 років. 2017 - 16 - 2001 рік. Тобто ця дитина народилися коли? У 2000 або у 2001 році. Де вона могла бути в 1991 році? 26 років тому? Автор статті взагалі хоч читає те, що пише? Чи для кількості?
3 марта 2017 12:05
Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  2. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  3. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  4. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  5. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  6. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  7. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
  8. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  9. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ