У Шполі хочуть створити футбольну команду

мер Шполи Сергій КравченкоУ Шполянській міській раді відбулась зустріч міського голови Сергія Кравченка та футбольної спільноти міста. Як відомо, Шпола не має своєї футбольної команди, тому мер планує створити футбольний клуб, аби відродити розвиток спорту у рідному місті.

Як пояснив онлайн-газеті Новини Черкас очільник Шполи Сергій Кравченко, спорт у місті фінансувався завжди за залишковим принципом. Навіть у той час, коли на утримання закладів дошкільної освіти та культури виділялось в рази більше коштів.

- Цього року я планую докорінно змінити цю ситуацію. Сьогодні місто має всі можливості для того, аби повернути собі футбольну славу. А саме, створити футбольну команду виключно із місцевих спортсменів. Тому хочу внести на розгляд депутатів проект рішення щодо прийняття міської Програми підтримки молоді та спорту, за рахунок якої з місцевого бюджету можуть виділятись кошти на розвиток спорту та популяризації здорового способу життя. Крім того, пропоную залучити до фінансової підтримки майбутньої футбольної команди спонсорів та соціальних партнерів. – повідомив Сергій Володимирович.

Те, що місто «зголодніло» на футбол, вважає і голова Федерації футболу Шполянського району, тренер дитячої футбольної команди міської спортивної школи Сергій Вербівський. Він пояснив, що на проведення І ліги чемпіонату області з футболу зареєструвалось вже 16 районних команд. Шпола - один із небагатьох районних центрів, який не має професійної команди з футболу.
- Ми не маємо повноцінного чемпіонату міста з футболу. Хоча у нас є достойні гравці, тренери, спортивна школа, у якій тренуються підростаючі футболісти різних вікових категорій. Але по закінченню школи спортсмени стають перед вибором: покинути футбол, займатися на рівні любителів (адже навички без регулярних тренувань втрачаються) або продовжувати тренування у інших містах. Проблема в тому, що Шпола не має професійної команди у якій вони могли б грати далі. Саме створення нового клубу чекають не лише футболісти, а й вболівальники. Вони зголодніли за футболом у місті, - висловив думку Сергій Вербівський.

До обговорення ситуації з місцевим розвитком спорту на зустріч також запросили приватних підприємців та соціальних партнерів міста. Зокрема, Анатолія Ткаченка - директора ПАТ «Лебединський насіннєвий завод», Вадима Логінова - директора ТОВ «ФК «Віва Капітал», Дмитра Тищенка - приватного підприємця та інших. Також серед запрошених був і кваліфікований футболіст-спортсмен, який тривалий час займався підтримкою і розвитком футболу, екс-мер Шполи Юрій Плосконос.

Шукаючи найефективніше рішення, всі учасники зустрічі дійшли висновку, що муніципальна футбольна команда – то є найкраща форма. Адже, окрім спонсорських коштів, буде регулярна підтримка міста, що гарантуватиме стабільність роботи клубу та дасть впевненість у тому, що він не зникне через рік.

- Також ми говоримо про фінансову підзвітність, а це один з головних чинників прозорості витрачання коштів. Наразі мова йде про напрацювання статуту футбольного клубу та підготовки програми розвитку», - прокоментував ідею директор ПАТ «Лебединський насіннєвий завод» Анатолій Ткаченко.

Теми: Шпола
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ