На Черкащині жінок більше, ніж чоловіків

справжня українка

За даними Головного управління статистики у Черкаській області у 2016 р. проживало 670 тис. жінок. В статевому складі населення області жінки мають чисельну перевагу (54%), тобто на 1000 чоловіків припадає 1183 жінки. Середній вік жіночого населення Черкащини складає 45 років, інформують Новини Черкас.

Головним призначенням жінки є материнство. У 2016 р. в області народилось 10 582 дітей. Середній вік матері при народженні дитини складав 27 років. Сумарний коефіцієнт народжуваності, який показує, скільки в середньому дітей народила б жінка при існуючому рівні народжуваності  становив 1,38, тобто більшість шлюбних пар в області обмежуються однією дитиною.

Сучасна жінка бере активну участь у всіх сферах життя суспільства: економічній, політичній, соціальній, громадській. Вона прагне задовольнити потреби у самореалізації, забезпечити майбутній день, здобути повагу і визнання своєї компетентності. На підприємствах, в організаціях та установах області у 2016 р. працювало 120 тис. жінок (за даними державного статистичного спостереження з праці по підприємствах та їхніх відокремлених підрозділах з кількістю найманих працівників 10 і більше осіб), або 55% від загальної чисельності працівників області. Більшою мірою жіноча праця використовувалась в поштовій та кур`єрській діяльності, де питома вага жінок складала 88% від загальної чисельності працівників, установах охорони здоров’я (82%), тимчасовому розміщуванні й організації харчування (80%), закладах освіти (77%), функціонуванні бібліотек, архівів, музеїв та інших закладів культури (74%). Серед промислових видів діяльності найбільша кількість жінок зайнятих в текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів (78%), виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів (58%).

Середньомісячна заробітна плата жінок у 2016р. рівнялась 3769 грн, що становить 82% від розміру середньомісячної заробітної плати чоловіків. І така ситуація склалася в переважній більшості видів економічної діяльності. До видів діяльності, де середньомісячна заробітна плата жінок значно перевищила заробітну плату чоловіків, відносяться  виробництво основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів (на 27%), виробництво електричного устатковання (на 21%), діяльність у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування (на 20%). У загальній кількості пенсіонерів Черкащини – жінок – 64%, чоловіків – 36%.

Середній розмір призначеної місячної пенсії, з урахуванням компенсаційних виплат і цільових допомог, передбачених чинним законодавством, пенсіонерам, які перебувають на обліку в органах Пенсійного фонду області на початок 2016 року, склав: для чоловіків – 1779 грн, а для жінок – 1525 грн, або на 17% менше.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ