Співачка з Черкас дала понад 350 концертів у зоні АТО

У свої 28 років виконавиця українського фольклору та авторських пісень Руслана Лоцман вже заслужена артистка України, кандидат педагогічних наук, викладач народного співу в Національному педагогічному університеті імені М. П. Драгоманова. Крім того вона є активною громадською діячкою та директором ГО «Народна філармонія».

У свої 28 років виконавиця українського фольклору та авторських пісень Руслана Лоцман вже заслужена артистка України, кандидат педагогічних наук, викладач народного співу в Національному педагогічному університеті імені М. П. Драгоманова. Крім того вона є активною громадською діячкою та директором ГО «Народна філармонія».

Артистка родом із Черкащини. Її батьки – професійні музиканти, тож не дивно, що в юному віці дівчина вирішила співати так, як Ніна Матвієнко і Раїса Кириченко, щоб довести усім, що українське народне мистецтво – не забуте, не втрачене, а вічно живе. Після перемоги на музичному фестивалі «Боромля» в номінації «Народний спів» Руслана Лоцман вступила до Київського національного університету культури і мистецтва, який успішно закінчила, як і магістратуру Київського національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова, де нещодавно захистила кандидатську дисертацію.

Крім того, артистка є переможцем низки всеукраїнських та міжнародних пісенних конкурсів та фестивалів в Україні, Естонії, Польщі, Росії, Франції, Німеччині, США. Національною радіокомпанією України записано цикл передач про творчість Руслани Лоцман.  У творчому доробку співачки – сольні диски «Обіймаю Україну!» (2011 р.), «Народна філармонія – Героям України» (2014р.), «Переможемо з піснею!» (2015р.), збірка авторських творів «Три зерна любові – у слові» (2013р.). Як солістка Руслана Лоцман виступає з кращими державними художніми колективами, зокрема Черкаським заслуженим народним хором, національним оркестром народних інструментів України. Записує та інтерпретує фольклор, а також пише власні твори в співпраці з видатними композиторами та поетами України.

Починаючи з квітня 2014 року, артистка провела понад 350 благодійних концертів в рамках авторського мистецького проекту «Народна філармонія», виступаючи у військових частинах, госпіталях, в зоні АТО та підтримуючи українських військових і постраждалих від подій на Сході. У червні-серпні 2015р. ініціювала проведення Всеукраїнського «Миколайчук-Фесту» на Буковині, Донбасі та в Києві. За сприяння Міністерства оборони України в вересні-грудні 2015 р. разом з однодумцями реалізувала патріотичний проект для молоді 8 областей України – мандрівний фестиваль українського кіно і пісні «Молода душа України», в рамках якого пройшло близько 40 заходів.

За творчу та активну громадську діяльність Руслана Лоцман має відзнаки та нагороди: «За вірність козацьким традиціям» Всеукраїнського козацького війська, медаль до 200-річчя Тараса Шевченка та медаль «Батьківщина Тараса Шевченка» від громади с. Шевченкове Звенигородського району Черкаської області, орден «Незалежність України» ІІІ ступеня міжнародної академії рейтингових технологій і соціології «Золота фортуна» та президента НАНУ Б. Є. Патона, медаль «Слава Україні – Героям слава!» від громадського об’єднання родин Небесної сотні, орден св. великомучениці Варвари від Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, орден «За вірність народу України» за волонтерську діяльність та підтримку воїнів АТО від асамблеї ділових кіл.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ