Мільярдер Юрій Косюк прилітає до матері у Катеринопіль на своєму гелікоптері

Агробарон Косюк добудував свій Версаль. Ми були в шоці в 2015-му, коли він розпочав зводити його на території археологічної пам'ятки впритул до парку Феофанія. Вже все готово і я в ще більшому шоці. Ну, гляньте самі

Журналіст Максим Опанасенко виклав у мережі Фейсбук відеозйомку маєтностей Юрія Косюка.

"Агробарон Косюк добудував свій Версаль. Ми були в шоці в 2015-му, коли він розпочав зводити його на території археологічної пам'ятки впритул до парку Феофанія. Вже все готово і я в ще більшому шоці. Ну, гляньте самі", ─ пише Опанасенко. Зі слів журналіста, відпочинок у парку тепер контролюють собаки, камери спостереження, "паркани-паркани-паркани" і служба безпеки Косюка.

Наразі у відео 50 тисяч переглядів і понад півтори сотні поширень. Під ним люди активно обговорюють статки олігарха та законність їх отримання.

Viacheslav Kopyton дивується, навіщо одній людині (нехай навіть із сім’єю) скільки. "Йому не соромно, що країна в руїнах стоїть? " ─ запитує чоловік. Віктор Щербина вважає, що Янукович супроти Косюка – "бомж підворітний". Андрій Дюг пропонує націоналізувати маєток Героя України і "зробити з нього інтернат, школу або табір для дітей". Люди скаржаться, що їм на запити про наділ 10 соток під Києвом приходять "відписки ні про що". "Де ж земля буде для учасників АТО, якщо в нас такі герої? "─ пише Alex Diese. Щоправда, є й такі користувачі, що стали на захист олігарха. "Якщо та хата належить людині, що чесно заробила на неї, то непогано", ─ пише Уся Лювенцан. "Він хоча б бізнесмен, ─ підтримує цю ж думку Dmitriy Papeta. ─ Подивіться на будинки політиків, прокурорів. Біля мене колишній даїшник триповерховий дім купив".

Юрій Косюк – 48-річний український бізнесмен, аграрій, мільярдер, за версією "Forbes" входить у п’ятірку найбагатших людей країни, позаштатний радник Президента України Петра Порошенка з грудня 2014 року. У 2015 році його статки оцінювалися в $1,1 мільярд, пишуть Вісті Черкащини, повідомляють Новини Черкас.

Головне дітище Юрія Косюка ─ "Наша ряба". Це – бренд, який менше ніж за рік став відомим половині населення України. Під цією маркою випускає охолоджену курятину підприємство "Миронівський хлібопродукт", засноване Косюком у 1998 році. Зараз це публічне акціонерне товариство, яке окрім розведення птиці та продажу курятини займається виробництвом та збутом іншої м’ясної продукції – яловичини (ТМ "Сертифікований Ангус"), гуски (ТМ "Фуа Гра"), м’ясних напівфабрикатів (ТМ "Легко!") та ковбасних виробів (ТМ "Барщинський", ТМ "Дружба народів", ТМ "Європродукт").

У 2008 році від Віктора Ющенка Юрій Косюк отримав звання Герой України (із врученням ордена Держави — за видатні особисті заслуги перед Українською державою у розвитку аграрної галузі, впровадження сучасних високоефективних технологій у виробництво і переробку сільськогосподарської продукції).

Мільярдер одружений, разом із дружиною Оленою виховує сина Івана.

Відомо, що у Юрій Косюк народився у селі Червоному Гайворонського району на Кіровоградщині, але значну частину свого життя (фактично всі шкільні роки) він провів у Катеринополі, де й закінчив школу із золотою медаллю. Тут похований його батько Анатолій. Тут же проживає його мати Галина Юхимівна. Із періодичністю раз або двічі на місяць катеринопільчани чують гуркіт гелікоптера, що йде на зниження. Це означає, що Юрій Анатолійович прилетів провідати отчий дім або забрати матір на гостини до себе.

Зустріти мільярдера на місцевих вулицях практично нереально. Але його майже щороку можна побачити на другий день Трійці на студінському кладовищі (на проводи) біля могили батька. З розповідей катеринопільчан, Герой України поводить себе досить стримано, не зазнається. Однак "не для преси" вони скаржаться, що успішний бізнесмен міг би більше приділяти уваги рідному містечку. Приміром, фінансувати ремонт доріг або побудувати сучасну школу, спорткомплекс, басейн тощо. Ідей для капіталовкладень мільярдера у земляків олігарха вистачає, оскільки селище потребує суттєвого оновлення.

 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ