У Хлистунівці вшанували видатного земляка

у Хлистунівському центрі культури і дозвілля відбувся вечір-портрет «Люблю життя, люблю свою Вкраїну», присвячений 90-річчю від дня народження шанованого не лише у Хлистунівці, а й далеко за межами населеного пункту Василя Баб’яка.

16 березня у Хлистунівському центрі культури і дозвілля відбувся вечір-портрет «Люблю життя, люблю свою Вкраїну», присвячений 90-річчю від дня народження шанованого не лише у Хлистунівці, а й далеко за межами населеного пункту Василя Баб’яка.

Про це пише газета «Вісник Городищини», повідомляють Новини Черкас.

Цього дня на адресу ювіляра лунало чимало теплих слів подяки та побажань ще довго жити й радувати односельців, допомагати мудрою порадою з висоти літ та набутого досвіду. Чимало довелося пережити за ці роки: лихоліття німецької окупації та примусові роботи, концтабори, а згодом − напружена робота післявоєнної відбудови. Та ніщо не може зламати людину, яка твердо іде до своєї мети – служити на користь рідної громади.

Протягом довгих років самовіддано трудився керівником колективних господарств у Хлистунівці та Старосіллі. І що б не робив – усюди залишав частинку своєї душі. Трудився чесно та самовіддано, за що й здобув заслужену повагу. Незважаючи на те, що вже багато років на заслуженому відпочинку, земляки пам’ятають і пам’ятатимуть внесок Василя Баб’яка. За роки роботи головою колгоспу було збудовано в селі школу, будинок культури, амбулаторію, цегельний завод, гараж, тваринницький комплекс, закладено сотні гектарів садів. Збудував виноробку, проводилося зрошення 530 га землі, висаджено 150 га соснового лісу. Усього за кілька років майже по всій Хлистунівці прокладено дороги з твердим покриттям.

Невтомний чоловік і зараз не може сидіти без діла – займається садівництвом, обожнює риболовлю та образотворче мистецтво.

Привітати ювіляра прибули голова райдержадміністрації Олексій Лавріненко, депутат обласної ради Валентин Галушко, заступник голови районної ради Микола Панчишин, депутат районної ради Віктор Гарагай, завідувач сектора культури РДА Наталія Салій, керівники підприємств, що знаходяться на території села, Катерина Рибальченко та Георгій Шевченко, сільський голова Наталія Сенкевич, голова ветеранської організації села Лариса Артеменко, директор Хлистунівської ЗОШ Микола Кирпатий та громада рідної Хлистунівки. Вони щиро бажали Василю Савичу прожити ще багато років, подякували за невтомну працю та значний вклад у розвиток Городищини.

На знак безмежної поваги Василю Баб’яку вручено посвідчення про внесення його імені до Книги шани Городищенського району (розпорядження районної державної адміністрації та районної ради від 14 березня 2017 року № 64/2) та як найбільше багатство – запашний коровай від депутата районної ради, голови фермерського господарства Віктора Гарагая.

Додав святкового настрою душевний концерт. Цього дня звучали пісні у виконанні вокального дуету в складі Тетяни Ради та Тетяни Шурупової, Миколи Пістуна, вокального ансамблю «Вербиченька», Валентини Шаповал, вокальних тріо «Родина» та «Лілея», вірш декламував Назар Салій.

Така увага розчулила ювіляра, Василь Савич щиро подякував усім за увагу, привітання та побажання.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  3. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  4. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  5. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  6. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  7. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  8. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  9. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
  10. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ