Депутати підтримали два запити - один проти Радуцького, інший проти Одарича

Сьогодні на сесії Черкаської міської ради депутати підтримали два запити – один проти інтересів секретаря міської ради Олександра Радуцького стосовно забудови частини території військового полігону, інший – вже проти бізнес-інтересів представника міського голови.

Так 33 депутати проголосували за запит депутата від партії вільних демократів Олега Ліходькіна щодо надання права одній з фірм здійснювати забудову полігону котеджами. 

Як обґрунтував депутат, 5 грудня виконком ухвалив рішення про надання дозволу на будівництво котеджів на полігоні, а за день до того – 4 грудня – ухвалив зонінг-план. Зведення котеджів суперечить зонінг-плану, тож є незаконним. Він також звернувся до міського голови Сергія Одарича зупинити дію рішення щодо забудови.

Трохи згодом, 36 депутатів підтримали депутатський запит секретаря міської ради Олександра Радуцького про створення комісії щодо аналізу роботи ТОВ «Мірц» та вивчення можливості його передачі у комунальну власність. 

- Підприємство заробляє на тому, що за інформування та рознесення квитанцій споживачам комунальних послуг бере 1 %. Я – "за" те, аби таке підприємство було комунальним, а його доходи поповнювали міський бюджет, Команда мера ще і досі не зрозуміла, що ми, депутати, перш за все представляємо інтереси черкащан та захищаємо місто від охочих нажитися. ТОВ “МІРЦ обслуговує КП “СУБ Митниця”,”Придніпровська СУБ”, “Соснівська СУБ”, КП “Черкаситеплокомуненерго”, “Черкаська служба чистоти” тощо. Загальна сума надходжень у МІРЦ — мільйони гривень на рік. Лише за минулий рік “Придніпровська СУБ” сплатила за послуги прийому платежів “МІРЦ” 388 тисяч 247 гривень. Тож постає питання — чому з такими доходами “МІРЦ” не може працювати на бюджет міста за рахунок створення комунального підприємства, - заявив Радуцький. 

Відзначимо, що таке загострення у взаємовідносинах між секретарем та командою міського голови виникло внаслідок скандалу із виділенням землі під забудову котеджами на колишньому військовому полігоні. Вперше за тривалий час у місті відбулася «афера століття», але без міського голови. Тобто команда мера яка звикла брати участь у всіх «хлібних» проектах цього разу залишилась ні з чим. Цим і викликаний запит Олега Ліходькіна.

Нагадуємо, що землю під забудову отримала фірма, директор якої більше ніж наближений до Олександра Радуцького. 

В свою чергу команда секретаря, щоб охолодити запал одаричевців і довести своє право на «чесно роздерибанену землю» знову підняла питання ТОВ «МІРЦ». Цим підприємством керує депутат та родич міського голови Олег Ліходькін і цим запитом команда секретаря показала – стрижіть капусту на тому, що маєте, а то втратите і те. 

Загалом же особливих наслідків як від одного так і від другого запиту чекати не варто. МІРЦ залишиться під Одаричем, а землю будуть освоювати наближені до секретаря. 

Насамкінець варто відзначити і ще одну особливість – підтримка обох запитів представників різних команд засвідчила про відсутність у раді чіткої більшості. Очевидно, що значна частина депутатів які гіпотетично підтримують секретаря не отримали свого інтересу в «афері століття». Тому це питання треба буде найближчим часом вирішити.

 

Кропива

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  2. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  3. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  4. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  5. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  6. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  7. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  8. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ