Зразковому аматорському танцювальному колективу «Барви» села Худяки - 25 років

Зразковому аматорському танцювальному колективу «Барви» села Худяки - 25 роківДень народження відсвяткував зразковий аматорський танцювальний колектив «Барви». 25 років невтомна Інга Величко втілює свою мрію і мрії юних танцюристів – показати клас у хореографії.

Інга Іванівна незмінний керівник ансамблю. Протягом усіх 25 років роботи вона вкладала в дитячі душі поняття краси, грації, любові, дружби, взаємовиручки і надзвичайної працелюбності. І нарешті прийшов час показати плоди своєї праці.

Глядацька зала повністю заповнена. Для місцевих жителів це свято великомасштабне, бо чимало з них колись пройшли власний шлях танцю і нині приводять на заняття своїх дітей. На концерт завітало чимало поважних гостей. Це й голова районної ради Олексій Собко, і начальник відділу культури і туризму Олена Бардінова, і завідувач районним методичним кабінетом відділу освіти Вікторія Церковна разом із методистом з виховної роботи Марією Висоцькою, і навіть методист Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Сергій Гловацький.

Не залишилися осторонь такої події депутат районної ради Віталій Луговський та директор ТОВ «Маяк Худяки» Олександр Шварцман. Звісно, всі прийшли з подарунками. Привітав колектив з днем народження і сільський голова Роман Василина.

Не забули про свято і колеги Інги Величко з Черкаського районного БДЮТ, що також приїхали її привітати. Виступила з привітанням і директор Худяківської ЗОШ Ганна Сивець, бо й на освітянській ниві без танцю ніяк. А від помічниці народного депутата Сергія Рудика Оксани Ковтун юні учасники колективу отримали солодощі.

Ансамбль танцю «Барви» створений на початку 1992 року. Тоді випускниця Київського державного інституту культури повернулася до рідного села і набрала в місцевій школі дві групи дітей, охочих танцювати. Ентузіазм викладача і її захоплення танцем швидко перехопили учні. Відтоді любов до хореографії, бажання творити та дружні стосунки є могутнім рушієм творчого розвитку колективу. А вже 1999 року «Барвам» було присвоєно почесне звання зразкового аматорського колективу.

У репертуарі ансамблю народні, сучасні, бальні танці, постановки, які поєднують народну і сучасну хореографію, тематичні та патріотичні композиції. Загалом – близько 150 номерів, поставлених талановитим хореографом. «Барви» - переможці районних, обласних та всеукраїнських конкурсів хореографічного мистецтва. Найвагомішими їх досягненнями є І місце у IV Всеукраїнському фестивалі дитячих творчих колективів «Діти сонця» у 2014 році, І місце у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Козацький шлях» у 2015 році та ІІІ місце у цьому ж конкурсі, яке здобули минулого року.

За творчими успіхами завжди приходить визнання. Нині ансамбль танцю бере участь у всіх культурно-масових та мистецьких заходах села, школи, району, області, а це близько 30 виступів на рік. На базі колективу регулярно проводяться семінари-практикуми для педагогів-організаторів району та керівників танцювальних гуртків. Тут проходять практику студенти хореографічних навчальних закладів.

Новини Черкас, за інформацією виконавчого апарату обласної ради

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаський депутат від “опозиційного блоку” претендує на посаду судді
  2. На Черкащині повідомлено про підозру ще одному священнослужителю УПЦ (МП)
  3. Епідситуація щодо грипу та ГРВІ у Черкаській області за 9 тиждень 2024 року
  4. На Черкащині секретар ВЛК сплатить штраф в 10 разів більше, отриманого хабаря
  5. Більше сотні черкащан задекларували доходи у понад мільйон гривень у 2023 році
  6. Юний шахіст із Черкас виборов право представляти Україну на чемпіонаті Європи
  7. Черкащан попереджають про можливе підтоплення територій поблизу Дніпра
  8. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  9. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  10. Рейтинги игровых веб-казино: как попадают в число лучших?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ