В Уманському районі завершено проведення загальних зборів громадян

Уманщина

З 27 січня по 31 березня 2017 року практично щоденно у селах Уманського району проходили загальні збори громадян, у яких брали участь керівники районної державної адміністрації та районної ради з працівниками районних установ та організацій.

Про це онлайн-газеті Новини Черкас повідомили в Уманській РДА.

Голови територіальних громад прозвітували про виконання програм економічного і соціального розвитку підвідомчих територій, про виконання бюджету, проведену роботу з благоустрою сіл та селища, діяльність закладів соціальної сфери, а також було прозвітовано про стан справ у сфері правопорядку.

Протягом завершального тижня з 25 по 31 березня загальні збори відбулися у селах Косенівка, Танське,Фурманка, Полянецьке, Бабанка, Собківка, Сушківка та Заячківка.

Окрім поточної роботи, кожна сільська рада в минулому році відзначилася певними досягненнями. Зокрема, у селі Фурманка, яке має невелику кількість жителів, вдалося здійснити великий об’єм робіт з ремонту доріг - по вулицях Горького, Кірова, Партизанській, Небесної Сотні, Овочевій, Постишева, Північній, Праці, провулках Південному та Польовому, також заасфальтовано площадки біля дитячого садочка та сільського будинку культури.

Також у 2016 році відремонтовано фельдшерсько-акушерського пункту і значні роботи виконані у сільському будинку культури, аби він став окрасою села: капітально відремонтовано приміщення (всередині та зовні), закуплено технічне оснащення та сценічні костюми для проведення заходів. Ремонт культзакладу продовжуватиметься і в цьому році. А окрім того, заплановано зробити належний благоустрій в центрі села: встановити паркан, лавочки для відпочинку і урни для сміття, облаштувати майданчик, відремонтувати Обеліск Слави; провести капітальний ремонт приміщень шкільної їдальні, сільської ради, утеплити ФАП, організувати проведення водопроводу на другу частину села.

В нинішньому році із залученням коштів місцевих підприємців у рамках соціально-партнерських угод приступлять до впорядкування приміщення поштового відділення.

У 2016 році в селі Косенівка було проведено поточні ремонти будинку культури, бібліотеки, частково приміщення сільської ради та навчально-виховного комплексу; проведено очистку парків села та сільського кладовища; встановлено три додаткових сміттєзбиральних баки.

На 2017 рік заплановано вирішити питання з каналізацією та постачанням води до фельдшерсько-акушерського пункту і школи, реконструювати систему опалення в школі, встановити пам’ятник Т.Г. Шевченку, провести поточні ремонти об’єктів соціальної сфери, ямковий ремонт доріг, розроблення містобудівної документації села.

Серед досягнень у 2016 році в селі Танське - поточний ремонт дороги по вулиці Пархоменка, встановлення огорожі біля Обеліску Слави, заміни огорожі в навчально-виховному комплексі, придбання обладнання для прибирання снігу.

У ході зборів сільський голова Танського повідомив чергові кроки з розвитку громади. Серед основних – капітальний ремонт даху будинку культури, приміщення сільської ради, ремонти доріг і кладки через річку з центру села на вулицю Пархоменка, проведення благоустрою на кладовищі.

У Полянецькому в минулому році велику увагу приділили лагодженню автошляхів, на що з сільського бюджету виділили 1,5 млн грн. Так, було проведено капітальні ремонти в’їзної дороги від Бершадської траси до центру села, по вулицях Перемоги, Вишнева, Набережна, Польова, провулку Дружби та поточні ремонти доріг по вулицях Садова та Перемоги.

Внутрішні ремонтні роботи було проведено у дитячому навчальному закладі (зокрема, встановлено метало-пластикові двері, закуплено меблі та паркан на ігрові майданчики) та сільській бібліотеці, куди придбано крісла та комп’ютер.

У 2017 році в селі передбачають провести капітальний ремонт доріг, зокрема, завершити будівництво шляхів по вулицях Перемоги, Вишнева і Набережна, також у цей перелік включена Зелена, а поточний - по вулицях Дружби та Центральній, на якій заплановано побудувати тротуар.

Окрім того, у планах – виготовлення проектно-кошторисної документації та початок будівництва водогону із подальшим підключенням до нього фельдшерсько-акушерського пункту. На водопровідну мережу передбачається спрямувати 1,5 млн грн, з яких 750 тис. грн – з сільського бюджету, і 750 тис. грн – з обласного за сприяння депутата Верховної Ради Антона Яценка.

Також у селі заплановано проведення поточних ремонтів приміщення бібліотеки та дошкільного навчального закладу, будівництво бетонованих майданчиків для встановлення сміттєвих контейнерів, благоустрій пам’ятного знаку жертвам голодоморів, завершення виготовлення генерального плану села.

У Сушківку на загальні збори також сходилися жителі села Заячківка, адже вони об’єднані однією сільською радою. Серед значних справ, виконаних у минулому році в населених пунктах, – поточний ремонт системи опалення Сушківської лікарської амбулаторії та придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентаря; ремонт насосу та водогону; впорядкування території села тощо.

У 2017 заплановано здійснити чимало планів: встановлення водостічних труб на будівлі Сушківського дитячого навчального закладу, ремонт його павільйонів та центрального входу, заміна електропроводки в приміщенні; забезпечення безперебійним постачанням питною водою школи і садочка; ремонт системи опалення лікарської амбулаторії, ремонти покрівлі будинків культури обох сіл та великої зали – у Сушківському; провести ремонт сільських ґрунтових доріг; ремонт двох аварійних містків у центральні частині с. Сушківка; розробка генерального плану села.

Болюче питання, яке підняли люди на зборах, – застаріла система водогону в селі Заячківка, яка потребує термінового ремонту. Сільський голова пообіцяв працювати над вирішенням даної проблеми.

Підводячи підсумки роботи за 2016 рік, бабанський селищний голова зазначив, що знаковими справами для громади стали: виготовлення технічної документації на роботи по бурінню артезіанської свердловини для покращення забезпечення водою жителів селища та закупівля запчастин на проведення ремонту водопроводу; поточний ремонт селищного будинку культури; облаштування дитячого майданчика по вулиці Гагаріна; заміна вікон на металопластикові, встановлення дверей в амбулаторії загальної практики – сімейної медицини та придбання для неї оргтехніки; закупівля технічних приладів для будинку культури, а також необхідного інвентаря у школу та дитячий садочок.

До завдань на 2017 рік у Бабанці винесено: ремонт селищного будинку культури, заміна даху школи, придбання автомобіля для надання ритуальних послуг, ремонт доріг по вулицях Покровська і Соборна, заміна віконних блоків в дошкільному навчальному закладі, введення в штат сільської ради інструктора по спорту.

Завершальну крапку на загальних зборах громадян у районі поставили в селі Собківка. Інформуючи про виконання заходів соціально-економічного розвитку у 2016 році, сільський голова Тетяна Шевчук зазначила: виготовлено генеральний план села, відремонтовано покрівлю навчально-виховного комплексу, проведено внутрішній ремонт будинку культури, заасфальтовано дорожнє покриття вулиць Лісна, Набережна, Мічуріна, проведено поточний ремонт дороги вулиці Черняховського.

Жителі села підняли ряд проблем, що їх турбували. Одне з найгостріших – повернення боргу за 2015-2016 роки пайовикам СТОВ «Степ – 2000». Це та багато інших питань були включені у план роботи сільської ради на 2017 рік, а саме - газифікація фельдшерсько-акушерського пункту, зміна вечірнього рейсу автобуса «Собківка – Умань» з 17:00 на 18:00 год., ремонти доріг: капітальний - вулиць Черняховського, Щастя, Шевченка, поточний - вулиць Польової і Садової, облаштування асфальтованих доріжок біля будинку культури, ритуального майданчика на сільському кладовищі, обрядового залу будинку культури; облаштування сільського стадіону, корегування генерального плану території, встановлення огорожі у навчально-виховному комплексі.

Підводячи підсумки всіх загальних зборів громадян у районі, варто зазначити, що найбільше жителів Уманщини турбували питання стану доріг, земельні, медичні, благоустрою територій і, звісно, об'єднання територіальних громад.

Так, у Полянецьке надійшло дві письмові пропозиції щодо об'єднання – від Паланки і Собківки. Більшість присутніх на зборах висловилися проти обох варіантів, але в селі планується обговорення питання, згідно встановленого законодавством терміну.

Також дві пропозиції – від Бабанки і Собківки – отримали Сушківка та Заячківка, але їх громади категорично проти будь-якого об'єднання.

У Косенівку надійшла усна пропозиція щодо об'єднання навколо Дмитрушок, але жителі села її не підтримали. У Танському прагнуть бути самостійними.

На зборах у Фурманці було повідомлено, що утворити об'єднану громаду з ними мають бажання жителі Ладижинки і Паланки. Але такий варіант об'єднання фурманчанами не сприйнято.

На завершення хотілося б зазначити, що найвищим авторитетом та повагою у громадах користуються ті керівники, які спроможні вирішувати складні соціальні та господарські питання, підтримувати розвиток села, дбати про добробут селян. Важко всім, але той, хто хоче працювати, хто з відповідальністю ставиться до дорученої справи, той шукає і знаходить різноманітні шляхи наповнення бюджетів, реально вирішує питання, зокрема, через діалог, дискусію, досягаючи компромісу – тоді це дає змістовні результати, маючи які, можна ставити питання про об'єднання територіальних громад.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
  8. У разі доведення вини, «горе-продавцям» світить до 12 років позбавлення волі
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ