У Ватутіному Громадська рада провела засідання

http://vatytino-rada.gov.ua/images/001213.JPGУ Ватутіному члени Громадської ради при виконавчому комітеті на вчорашньому засіданні затвердили план роботи на поточний рік та обговорили два важливих для міста питання: створення Ватутінської об’єднаної територіальної громади та ситуацію з безпритульними тваринами.

Про це повідомляє кореспондент онлайн-газети Новини Черкас.

Розпочала засідання голова Громадської ради Наталія Котик, яка звернулася до членів ради із закликом плідної, змістовної праці. Наголосила на тому, що «кожний із нас є представником своєї громадської організації, зі своїми конкретними завданнями, проблемами, невирішеними питаннями, але є проблеми, які стосуються всіх категорій жителів міста і які потрібно вирішувати разом. Тому діяльність ради потрібно орієнтувати на покращення якості життя у нашому місті».

Після обговорення та врахування всіх пропозицій було сформовано та затверджено план роботи ради на рік. Зокрема було вирішено провести три планових засідання на яких обговорити такі питання: моніторинг цін на ліки в аптеках міста; забезпечення ліками міської лікарні та безкоштовне отримання ліків пільговими категоріями городян; стан забезпечення громадян житловими субсидіями та зміни в законодавстві з даного питання, стан забезпечення в місті правопорядку, стан вивезення сміття, упорядкування майданчиків для збору твердих побутових відходів та благоустрій зон відпочинку; перспективи формування бюджету на 2018 рік, надання пропозицій до орієнтовного плану консультацій з громадськістю. 

З питання об’єднання громад інформацію надали перший заступник міського голови Юрій Кубявка, начальник відділу з питань внутрішньої політики Валентина Кравченко та начальник відділу соціально-економічного розвитку Наталія Андрущак. Було зазначено, що Ватутінська міська рада розпочала процес об’єднання першою в області і здійснила всі дії, передбачені законом і які визначені Методикою формування об’єднаних громад. Але прогалини в законодавстві не дали можливість цей процес довести до логічного завершення. На сьогодні Верховною Радою ухвалено законопроект №5520, який дозволяє об’єднуватись населеним пунктам, розташованим на територіях суміжних районів, або навколо міст обласного значення. Цим усувається та перешкода, яка не дозволила об’єднатись у громаду нам і селу Чичиркозівка. Згідно перспективного плану, затвердженого Черкаською обласною радою до нашої громади включені також села Стецівка і Юрківка, але на даний час своєї згоди на об’єднання вони не дали.

Дане питання викликало жваве та емоційне обговорення членами Громадської ради, адже як зазначив заступник голови ради Володимир Ткаченко, «Прикро, що амбіції деяких керівників гальмують процес об’єднання, і громада втрачає кошти, які можна було б направити на розвиток інфраструктури. У нас є позитивні приклади наших сусідів – Білозірська, Єрківська та Мокрокалигірська ОТГ, які за час свого створення зробили вже багато справ, направлених на покращення життя своїх мешканців».

Член Громадської ради Олександр Данилюк запропонував активізувати роботу щодо донесення до жителів суміжних населених пунктів, які згідно перспективного плану мають увійти до Ватутінської ОТГ, інформації про переваги об’єднання та про те, що з кожним днем зволікання, громади лише втрачають.

Не менш активно обговорили і ситуацію з безпритульними тваринами. Наталія Котик повідомила, що ветеранською організацією відкрито благодійний рахунок на який всі бажаючі можуть перерахувати кошти для проведення ін’єкційної стерилізації тварин, яку будуть проводити волонтери. Юрій Кубявка інформував про те, що це питання перебуває на серйозному контролі і вивчаються варіанти його вирішення. На даний час ведуться перемовини про співпрацю з Черкаською громадською організацією «Екоцентр». Розглядається варіант щодо проведення хірургічної стерилізації тварин кваліфікованим лікарем-ветеринаром Наталією Притулою, в якої є належним чином обладнана операційна, але проблема в тому, що біля її будинку відсутня необхідна територія для вигулу тварин, які повинні післяопераційний період перебувати під наглядом спеціаліста.

На завершення засідання, в зв’язку з тим, що переважна кількість членів Громадської ради вперше беруть участь в її роботі, Наталія Котик провела навчальний тренінг на тему «Посилення спроможності громадської ради». Під час навчання члени ради були ознайомлені з характерними функціями, основними етапами, видами діяльності, критеріями роботи ради. Було висвітлено інформацію про те, як посилити роботу Громадської ради та від чого залежить покращення її діяльності.

Інформація була дуже корисною, тому вирішено кожне засідання громадської ради розпочинати з коротких навчальних тренінгів.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаський депутат від “опозиційного блоку” претендує на посаду судді
  2. На Черкащині повідомлено про підозру ще одному священнослужителю УПЦ (МП)
  3. Епідситуація щодо грипу та ГРВІ у Черкаській області за 9 тиждень 2024 року
  4. На Черкащині секретар ВЛК сплатить штраф в 10 разів більше, отриманого хабаря
  5. Більше сотні черкащан задекларували доходи у понад мільйон гривень у 2023 році
  6. Юний шахіст із Черкас виборов право представляти Україну на чемпіонаті Європи
  7. Черкащан попереджають про можливе підтоплення територій поблизу Дніпра
  8. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  9. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  10. Рейтинги игровых веб-казино: как попадают в число лучших?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ